Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Να ανα­τρα­πεί το αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα και να καταρ­γη­θούν όλοι οι αντερ­γα­τι­κοί νόμοι το μήνυ­μα που στέλ­νουν εργα­ζό­με­νοι στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νουν Ομο­σπον­δί­ες και Συν­δι­κά­τα στα Προ­πύ­λαια.

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο — Όχι στη ευε­λι­ξία και τη ζωή λάστι­χο», «Όχι άλλες θυσί­ες για τα κέρ­δη τους — 7ωρο, 5μερο, 35ωρο», «Δε θα γίνου­με σκλά­βοι του 21ου αιώ­να — Διεκ­δι­κού­με ζωή και δου­λειά με δικαιώ­μα­τα» γρά­φουν τα πανό των Ομο­σπον­διών, Συν­δι­κά­των και φορέ­ων που συμ­με­τέ­χουν στο συλλαλητήριο.

Δίνουν απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση στον πόλε­μο, που κήρυ­ξαν η κυβέρ­νη­ση, η ΕΕ και το κεφά­λαιο που θέλουν να πάνε την εργα­τι­κή τάξη 100 χρό­νια πίσω και τονί­ζουν ότι δε θα γίνουν σκλά­βοι του 21ου αιώ­να. «Δε θα περά­σει  — Το νομο­σχέ­διο να απο­συρ­θεί τώρα» τονί­ζουν.

Το αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα της κυβέρ­νη­σης για τη διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας σε ατο­μι­κή βάση, που καταρ­γεί το 8ωρο θεσπί­ζο­ντας 10 έως 13 ώρες δου­λειάς καθη­με­ρι­νά ενώ καταρ­γεί ακό­μα και την κυρια­κά­τι­κη αργία σε πλή­θος κλά­δων, κατήγ­γει­λε ο Συρί­γος Βαλ­σά­μος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώ­ντας στο κανά­λι ATTICA TV. Επι­σή­μα­νε ότι η διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας με συλ­λο­γι­κή σύμ­βα­ση, ισχύ­ει ήδη στον τομέα των ξενο­δο­χεί­ων και του του­ρι­σμού όπου κυριαρ­χεί εργα­σια­κός μεσαίωνας.Κινητοποίηση Αθήνα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Κατήγ­γει­λε ακό­μα ότι η κυβέρ­νη­ση με το νομο­σχέ­διο αυτό, γενι­κεύ­ει το ηλε­κτρο­νι­κό φακέ­λω­μα, την απα­γό­ρευ­ση της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης ακό­μα και της απερ­γί­ας, με τη ρύθ­μι­ση που προ­βλέ­πει ότι το 1/3 του προ­σω­πι­κού, πρέ­πει να εργά­ζε­ται τη μέρα της απερ­γί­ας. Επί­σης, αντι­κα­θι­στά το ΣΕΠΕ με μία δήθεν ανε­ξάρ­τη­τη αρχή, που στην ουσία θα λει­τουρ­γεί προς όφε­λος της εργοδοσίας.

Το νομο­σχέ­διο πρό­σθε­σε, απο­τυ­πώ­νει τις στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές της ΕΕ και των μονο­πω­λια­κών ομί­λων. Οι εργα­ζό­με­νοι με τον αγώ­να και τη δρά­ση τους θα αντι­πα­λέ­ψουν αυτά τα σχέ­δια και δεν θα επι­τρέ­ψουν να γίνουν δού­λοι στον 21ο αιώ­να κατέ­λη­ξε ο Β. Συρίγος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο