Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Αντώνη Σκυλλάκου στη Λάρισα

Μέσα σε κλί­μα θλί­ψης και συγκί­νη­σης συγ­γε­νείς, σύντρο­φοι και φίλοι απο­χαι­ρέ­τη­σαν το από­γευ­μα της Τρί­της το σύντρο­φο Αντώ­νη Σκυλ­λά­κο, για πολ­λά χρό­νια μέλος της ΚΕ, όπως επί­σης και για χρό­νια βου­λευ­τή και κοι­νο­βου­λευ­τι­κό εκπρό­σω­πο του Κόμ­μα­τος, που «έφυ­γε» από τη ζωή την Κυρια­κή, σε ηλι­κία 72 ετών.

Απο­χαι­ρέ­τη­σαν ένα σύντρο­φο που σε όλη την οργα­νω­μέ­νη του ζωή, για πάνω από τέσ­σε­ρις δεκα­ε­τί­ες, δια­κρί­θη­κε για τη συνέ­πεια και ανι­διο­τέ­λειά του στην υπε­ρά­σπι­ση των θέσε­ων, των σκο­πών και των αξιών του ΚΚΕ.

Η τελε­τή απο­χαι­ρε­τι­σμού έγι­νε στο Λόφο Μεζούρ­λου στη Λάρι­σα, τόπο εκτε­λέ­σε­ων εκα­το­ντά­δων αγω­νι­στών και κομ­μου­νι­στών της ΕΑΜι­κής Αντί­στα­σης και του ΔΣΕ.

Στην τελε­τή απο­χαι­ρε­τι­σμού παρευ­ρέ­θη­κε πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα της ΚΕ Δημή­τρη Κουτσούμπα.

Παρευ­ρέ­θη­καν ακό­μα εκπρό­σω­ποι της Τοπι­κής Διοί­κη­σης, μαζι­κών φορέων.

skyllakos khdeia 2

Το σύντρο­φο Αντώ­νη Σκυλ­λά­κο απο­χαι­ρέ­τη­σαν, εκ μέρους της οικο­γέ­νειας του, οι γιοι του Ηλί­ας και Χρή­στος ανα­φε­ρό­με­νοι σε στιγ­μές από την αγω­νι­στι­κή του διαδρομή.

Η τελε­τή έκλει­σε με το τρα­γού­δι «Τ’ ακορ­ντε­όν» του Μάνου Λοΐ­ζου, ενώ στη συνέ­χεια η σορός του μετα­φέρ­θη­κε για αποτέφρωση.

skyllakos khdeia 3

Στη μνή­μη του Αντώ­νη Σκυλ­λά­κου, η ΚΕ του ΚΚΕ κατέ­θε­σε ποσό για την ενί­σχυ­ση του Ελλη­νο­κου­βα­νι­κού Συν­δέ­σμου Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης, όπως ήταν η επι­θυ­μία της οικο­γέ­νειας αντί για στε­φά­νια. Χρή­μα­τα κατα­τέ­θη­καν στον ίδιο λογα­ρια­σμό και από μέλη και φίλους του ΚΚΕ.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο