Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε οριακή κατάσταση η υγεία του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

Σε ορια­κή κατά­στα­ση βρί­σκε­ται η υγεία του απερ­γού πεί­νας Δημή­τρη Κου­φο­ντί­να, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σαν οι για­τροί επι­λο­γής του, Θεό­δω­ρος Ζδού­κος και Κατε­ρί­να Ντουζέπη.

Όπως ανα­φέ­ρουν, ο πολυι­σο­βί­της της 17Ν δια­νύ­ει την 65η ημέ­ρα καθο­λι­κής απο­χής από σίτι­ση και η κατά­στα­σή του είναι πολύ κρί­σι­μη εξ αιτί­ας πολ­λών και πολύ­πλο­κων συσ­σω­ρευ­μέ­νων δια­τα­ρα­χών οργα­νι­κών συστη­μά­των, «με προ­φα­νή κίν­δυ­νο μόνι­μων βλα­βών και ανε­παρ­κειών, αλλά και συνε­χή δυνη­τι­κό κίν­δυ­νο αιφ­νί­διου θανάτου».

Προ­σθέ­τουν πως «ακό­μη και αν υπάρ­ξει άμε­ση δια­κο­πή της απερ­γί­ας πεί­νας, θα χρεια­στεί ικα­νός χρό­νος ώστε να μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί ότι ο κίν­δυ­νος για τη ζωή θα έχει απο­φευ­χθεί, ενώ δεν υπάρ­χει δυνα­τό­τη­τα να προ­βλε­φθεί αν θα έχουν απο­τρα­πεί μόνι­μες οργα­νι­κές βλάβες».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή Μετα­γω­γών απο­φά­σι­σε να απορ­ρί­ψει και τα δύο αιτή­μα­τα σχε­τι­κά με τη μετα­γω­γή του κρα­τού­με­νου πίσω στον Κορυδαλλό.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο