Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σκορπίστηκε στον Θερμαϊκό η τέφρα του κομμουνιστή εικαστικού και λογοτέχνη Γιώργου Φαρσακίδη

Μέσα σε κλί­μα υπε­ρη­φά­νειας, αγω­νι­στι­κής αισιο­δο­ξί­ας μα συνά­μα και βαθιάς συγκί­νη­σης, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα η εκδή­λω­ση που οργά­νω­σε η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, για τον Γιώρ­γο Φαρ­σα­κί­δη, τον κομ­μου­νι­στή, λογο­τέ­χνη και εικα­στι­κό που με το πλού­σιο έργο του και τη δρά­ση του, άφη­σε πολύ­τι­μη παρακαταθήκη.

Η εκδή­λω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στην Αίθου­σα Νερού στο Δημαρ­χείο Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου μίλη­σαν η Θεα­νώ Καπέ­τη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νάσος Χαλ­κί­δης, πρό­ε­δρος του Εικα­στι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Ελλά­δας και η Σοφία Τεμε­κε­νί­δου, συντα­ξιού­χος εκπαιδευτικός.

Η εκδή­λω­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε στην παρα­λία της Θεσ­σα­λο­νί­κης, με μια συγκλο­νι­στι­κή τελε­τή, όπου παρου­σία πλή­θους κόσμου, υπό τους ήχους της Διεν­θούς και με τα κόκ­κι­να λάβα­ρα και τις γρο­θιές υψω­μέ­νες, οι σύντρο­φοί του, πάνω σε ένα πλοιά­ριο, σκόρ­πι­σαν την τέφρα του στον κόλ­πο του Θερ­μαϊ­κού, όπως ο ίδιος ο Γ. Φαρ­σα­κί­δης, επιθυμούσε.

Γρά­φτη­κε άλλη μια σελί­δα στην ιστο­ρία τιμής των αγώ­νων και των θυσιών του λαού μας και των παι­διών του.

902.gr

«Μακρό­νη­σος» (Λεύ­κω­μα), Γιώρ­γος Φαρσακίδης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο