Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Σμύρνη: Εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στην θάλασσα!!!» 

Γρά­φει ο Βασί­λης Λιό­γκα­ρης //

Απο­κα­λυ­πτι­κό, Ξεδιά­ντρο­πο, Ανα­τρι­χια­στι­κό! Επα­να­λαμ­βά­νω: « Σμύρ­νη: Εσύ που ρίχνεις τους Γκια­ού­ρη­δες στην θάλασσα!!!».

-Μια καρα­μπι­νά­τη, κυνι­κή προ­κλη­τι­κή και χυδαία ΟΜΟΛΟΓΙΑ εθνι­κής γενοκτονίας.

-Από τα χεί­λη Ποιού; Ενός αρχη­γού Κρά­τους που θέλει να εμφα­νί­ζε­ται πολι­τι­σμέ­νος και ειρη­νι­κός, έστω κι αν αυτή η ομιλία(ΟΜΟΛΟΓΙΑ) έγι­νε σε προ­ε­κλο­γι­κή περίοδο. .

Είναι αίσχος! Είναι ντρο­πή! Είναι απα­ρά­δε­κτο χαμη­λό επί­πε­δο έκφρα­σης, ανε­πί­τρε­πτο ύφος και ήθος που σε κάνει όχι μόνο να λυπά­σαι αλλά και να ξερνοβολάς.

-Έτσι είναι σαν να λέει ένα εύγε, ένα έπαι­νο, μια προ­τρο­πή, ένα μπρά­βο στην Σμύρ­νη που έρι­ξε στην θάλασ­σα, έπνι­ξε-δηλα­δή- και σκό­τω­σε εν ψυχρώ- ένα αθώο Λαό που κτή­μα του ήταν η ίδια η Σμύρνη.

(Ξανα­κά­ντε το, αν χρεια­στεί). Αυτός που θα το τολ­μή­σει θα φύγει με φέρετρο….

………………..

Μια τερά­στια έκτα­ση η γύρω περιο­χή που κατοι­κεί­ται χιλιε­τί­ες από Ελλη­νι­κό πλη­θυ­σμό με Ελλη­νι­κή Πίστη και Συνείδηση.

Κορ­δε­λιό-Μπουρ­νό­βα- Βουρ­λά-Τσε­σμές-Αλα­τσια­τα­νή-Μου­δια­νά-Έφε­σος-Πέρ­γα­μος, και πιο βόρεια Αϊβα­λί (Κυδωνίες)-Δαρδανέλια-Μάδυτος-Καλλίπολη-Νικομήδεια και άλλες πολ­λές πόλεις και χωριά, πόλεις κυριαρ­χού­με­νες από το Ελλη­νι­κό στοιχείο.

- Και όσο για την ίδια την Σμύρ­νη , η διε­θνι­στι­κή και κοσμο­πο­λί­τι­κη λάμ­ψη της ωφεί­λε­ται εν πολ­λείς στην δημιουρ­γι­κό­τη­τα , την εργα­τι­κό­τη­τα, την παρά­δο­ση και το αστεί­ρευ­το δαι­μό­νιο του Ελλη­νι­κού πνεύματος.

-Λαός προι­κι­σμέ­νος και προ­ο­δευ­τι­κός, όχι γκιαούρηδες.

Όλες οι υψη­λές θέσεις, σχε­δόν όλος ο πλού­τος ανή­κε στους Έλλη­νες, ενώ αντί­στοι­χα οι Τούρ­κοι ήτα­νε δού­λοι, φύλα­κες, επι­στά­τες στα υπο­στα­τι­κά και τα κτή­μα­τα τους.

( Ματω­μέ­να Χώμα­τα-Διδώ Σωτη­ρί­ου, Λωξάντρα‑Μ. Ιορ­δα­νί­δου, Αιο­λι­κή Γη – Η. Βενέ­ζης, και άλλα πολ­λά βιβλία και πρέ­πει ακό­μη να ανα­φέ­ρου­με- για όσους δεν το ξέρουν, ότι τα σπου­δαιό­τε­ρα κτί­σμα­τα και κτί­ρια (Τοπ Καπι κλπ) κτί­στη­καν από Μαδύ­τιους εργο­λά­βους και μαστό­ρους στην Κωνσταντινούπολη

- την οποία τώρα ονο­μά­ζουν « Ιστα­μπούλ» που θα πει «στην πόλη».

-Η ιστο­ρία δεν ξανα­γρά­φε­ται, ούτε και επα­να­λαμ­βά­νε­ται έστω κι αν πέρα­σαν τόσα χρό­νια. Η αλή­θεια είναι μία, προς γνώ­ση και συμμόρφωση!!!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο