Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σμύρνη: Ξεκίνησε σήμερα η 21η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Με τον ύμνο της παγκό­σμιας εργα­τιάς, την Διε­θνή, έγι­νε η έναρ­ξη της 21ης Διε­θνούς Συνά­ντη­σης των Κομ­μου­νι­στι­κών και εργα­τι­κών Κομ­μά­των, που φέτος διορ­γα­νώ­νε­ται από κοι­νού από το ΚΚ Τουρ­κί­ας και το ΚΚΕ με θέμα: «100 χρό­νια από την ίδρυ­ση της Κομ­μου­νι­στι­κής Διε­θνούς. Η πάλη για την ειρή­νη και το σοσια­λι­σμό συνε­χί­ζε­ται». 

Η συνά­ντη­ση πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε συνε­δρια­κό χώρο στα περί­χω­ρα της Σμύρ­νης με την συμ­με­το­χή εκπρο­σώ­πων 75 Κομ­μά­των από 61 χώρες (δια­βά­στε εδώ ανα­λυ­τι­κά). Ακό­μα, 10 κόμ­μα­τα που δεν μπό­ρε­σαν να παρα­βρε­θούν έστει­λαν μηνύ­μα­τα, ενώ στο οργα­νω­τι­κό μέρος συμ­βάλ­λουν σύντρο­φοι και από τα δύο αδελ­φά κόμ­μα­τα για την άψο­γη διε­ξα­γω­γή των εργα­σιών της συνάντησης.

Στη Συνά­ντη­ση συμ­με­τέ­χει πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ, απο­τε­λού­με­νη από τους Γιώρ­γο Μαρί­νο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελι­σαίο Βαγε­νά, μέλος της ΚΕ και υπεύ­θυ­νο του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων, Λευ­τέ­ρη Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νο, ευρω­βου­λευ­τή και μέλος του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ, και Αρη Ευαγ­γε­λί­δη, μέλος του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ.

21st international meeting 13

Τις ειση­γη­τι­κές ομι­λί­ες έκα­ναν ο Κεμάλ Οκου­γιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρ­κί­ας και ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (δια­βά­στε παρα­κά­τω την ομι­λία του). 

Οι εργα­σί­ες συνε­χί­ζο­νται με παρεμ­βά­σεις των εκπρο­σώ­πων των κομ­μά­των από όλο τον κόσμο, που μετα­φέ­ρουν τις εμπει­ρί­ες από την πάλη τους για τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, στην πάλη για τον σοσια­λι­σμό, τις επι­τυ­χί­ες και τις δυσκο­λί­ες που αντιμετωπίζουν. 

Οι παρεμ­βά­σεις των εκπρο­σώ­πων των κομ­μά­των θα διαρ­κέ­σουν ως την Κυρια­κή το πρωί. Στην συνέ­χεια θα γίνει συζή­τη­ση για το κάλε­σμα της συνά­ντη­σης, τις κοι­νές δρά­σεις που μπο­ρούν να ανα­πτυ­χθούν από τα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα, καθώς και τα ψηφί­σμα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης που έχουν κατατεθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο