Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. σε θανατηφόρο τροχαίο με εμπλοκή ΙΧ της Βουλής — Προσπάθεια συγκάλυψης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η στά­ση της αστυ­νο­μί­ας σε τρο­χαίο στην πλαϊ­νή είσο­δο της Βου­λής με εμπλο­κή αυτο­κι­νή­του της Βου­λής προ­κα­λεί πολ­λά ερω­τή­μα­τα. Αστυ­νο­μι­κός απει­λεί και απο­μα­κρύ­νει αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα που υπο­δει­κνύ­ει την ευθύ­νη του υπη­ρε­σια­κού αυτο­κι­νή­του που χτύ­πη­σε θανά­σι­μα 23χρονο μοτοσικλετιστή.

Συγκε­κρι­μέ­να, υπη­ρε­σια­κό όχη­μα, που σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα είναι «χρε­ω­μέ­νο» στην Ντό­ρα Μπα­κο­γιάν­νη, κατε­βαί­νο­ντας από το Χίλ­τον, παρα­βιά­ζο­ντας προ­τε­ραιό­τη­τα, επι­χεί­ρη­σε να στρί­ψει αρι­στε­ρά για να μπει στη Βου­λή από την πύλη της Βασι­λίσ­σης Σοφί­ας. Τότε συγκρού­στη­κε με τη μοτο­σι­κλέ­τα, που είχε πρά­σι­νο φανά­ρι, και ο οδη­γός της φορού­σε κρά­νος. Όταν τον παρέ­λα­βε το ΕΚΑΒ είχε ακό­μη τις αισθή­σεις του. Ωστό­σο, κατέ­λη­ξε, και όπως μετα­δί­δειο Kontra, η οικο­γέ­νειά του απο­φά­σι­σε να δωρί­σει τα όργα­νά του… Ο δε οδη­γός του υπη­ρε­σια­κού αυτο­κι­νή­του διέ­φυ­γε ανε­νό­χλη­τος…  [Μετα­γε­νέ­στε­ρη προ­σθή­κη: Πλη­ρο­φο­ρί­ες μας από το νοσο­κο­μείο όπου δια­κο­μί­στη­κε ανα­φέ­ρουν ότι η κατά­στα­ση του 23χρονου θύμα­τος είναι μη ανα­στρέ­ψι­μη (εγκε­φα­λι­κά νεκρός)].

Τα πολύ σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα γεν­νώ­νται από το γεγο­νός ότι το εμπλε­κό­με­νο υπη­ρε­σια­κό όχη­μα δεν φαί­νε­ται που­θε­νά στις λήψεις λίγα λεπτά μετά το τρο­χαίο, ενώ η συμπε­ρι­φο­ρά του αρχι­φύ­λα­κα της τρο­χαί­ας δεί­χνει βια­σύ­νη και από­πει­ρα συγκά­λυ­ψης με το να διω­χθεί αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας. Συνε­λή­φθη με τη δια­δι­κα­σία του Αυτο­φώ­ρου ο οδη­γός; Εχουν περά­σει δύο ημέ­ρες από το μοι­ραίο συμ­βάν και δεν υπάρ­χει σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση από την ΕΛ.ΑΣ.

«έλα, γρά­ψε με, με τόση αστυ­νο­μία εδώ πέρα, πέρα­σε με πρά­σι­νο το παι­δί και τον τσα­κί­σα­τε», ακού­γε­ται να λέει ο δικυ­κλι­στής που ήταν μπρο­στά στο περι­στα­τι­κό και ο αρχι­φύ­λα­κας της τρο­χαί­ας του φωνά­ζει «τι “το παι­δί, το παι­δί”, εσύ για­τί δε φοράς το κρά­νος σου, σήκω φύγε από εδώ πέρα», όπως ακού­γε­ται στο βίντεο, περί το 1′30″

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο