Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδική Αστυνομία, έριξε 25 σφαίρες και σκότωσε πισώπλατα 20χρονο με σύνδρομο Down

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Στις 2 τα χαρά­μα­τα στις 2 Αυγού­στου έφυ­γε κρυ­φά από το σπί­τι του ο 20χρονος και με σύν­δρο­μο Down, Eric Torell παίρ­νο­ντας μαζί του ένα από τα αγα­πη­μέ­να του παι­χνί­δια. Ένα ψεύ­τι­κο παι­δι­κό πιστό­λι. Λίγα λεπτά πριν τις 4, τρία περι­πο­λι­κά σπεύ­δουν να αντι­με­τω­πί­σουν τον Eric. Οι αστυ­νο­μι­κοί πυρο­βο­λούν και σκο­τώ­νουν τον Eric πιστεύ­ο­ντας πως έχουν να κάνουν με έναν επι­κίν­δυ­νο και οπλι­σμέ­νο κακο­ποιό! Έτσι ισχυ­ρί­στη­καν οι αστυ­νο­μι­κοί παρό­λο που το όπλο ήταν ένα παι­δι­κό παι­χνι­δά­κι. Παρό­λο που όπως ανα­φω­νού­σε η τρα­γι­κή μητέρα

eric1

«Μα είναι δυνα­τόν να μην είδαν ποιόν πυρο­βο­λούν; Είναι δυνα­τόν ένας άνθρω­πος με αυτά τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά να είναι επι­κίν­δυ­νος; Με ένα νερο­πί­στο­λο στο χέρι;» Το συμ­βάν ανα­στά­τω­σε για μέρες την Σου­η­δι­κή κοι­νω­νία για την αυθαι­ρε­σία και την έλλει­ψη γνώ­σης και ικα­νό­τη­τας της Σου­η­δι­κής Αστυ­νο­μί­ας που μέχρι εκεί­νη την περί­ο­δο είχε ήδη σκο­τώ­σει 6 ανθρώ­πους και σε όλες τις περι­πτώ­σεις είχε κατη­γο­ρη­θει για έλλει­ψη ικα­νό­τη­τας . Η εκτέ­λε­ση στην ουσία του Έρικ έγι­νε σε κεντρι­κό­τα­το σημείο της Στοκ­χόλ­μης. Έγι­νε και πορεία δια­μαρ­τυ­ρί­ας των “φίλων της μοτο­συ­κλέ­τας” που είχαν τον Έρικ κάτι σαν μασκώτ και πάντα παρό­ντα στους αγώ­νες τους.

Μόλις χθές πήρε ο δικη­γό­ρος της οικο­γέ­νειας το πόρι­σμα της νεκρο­ψί­ας και αφού κατά και­ρούς έχει δια­μαρ­τυ­ρη­θεί για την καθυ­στέ­ρη­ση της υπό­θε­σης. Το πόρι­σμα είναι συγκλονιστικό!

eric2

25 πυρο­βο­λι­σμοί έπε­σαν ενα­ντί­ον του άτυ­χου νέου. Οι τρεις που τον πέτυ­χαν ήταν θανα­τη­φό­ρα πλήγ­μα­τα. Τα δύο από αυτά στην πλά­τη!!! Ο δικη­γό­ρος δηλώ­νει πως προ­κύ­πτουν πολ­λά και σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για την δρά­ση της Αστυνομίας.

«Ο τερά­στιος αριθ­μός των πυρο­βο­λι­σμών και το γεγο­νός ότι πυρο­βο­λή­θη­κε στην πλά­τη αλλά­ζουν τον βαθ­μό ευθύ­νης της Αστυ­νο­μί­ας», δηλώ­νει στην Σου­η­δι­κή τηλε­ό­ρα­ση και ζητά και τα υπό­λοι­πα τεχνι­κά στοιχεία.

Η τρα­γι­κή μητέ­ρα αρνεί­ται να πιστέ­ψει την τόση βαρ­βα­ρό­τη­τα από την πλευ­ρά της Αστυ­νο­μί­ας, τον αριθ­μό των πυρο­βο­λι­σμών και το γεγο­νός ότι πυρο­βο­λή­θη­κε στην πλάτη.

Οι Αστυ­νο­μί­ες του κόσμου στη­ρί­ζο­νται πιά στην κατα­στο­λή. Αυτά τους μαθαί­νουν και αυτά απαι­τούν από αυτούς οι προι­στα­με­νοί τους και από αυτούς οι πολι­τι­κοί τους προι­στά­με­νοι. Ακό­μη και στις λεγό­με­νες προηγ­μέ­νες κοι­νω­νί­ες του καπι­τα­λι­σμού δεν αλλά­ζει η φύση της βαρ­βα­ρό­τη­τας ακό­μη κιαν πρό­κει­ται για άκα­κους ανθρώ­πους με σύν­δρο­μο Down.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο