Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σούδα: Έφτασε το «USS Harry S. Truman» — Στις 7 μ.μ. κινητοποίηση του ΚΚΕ

Στη Σού­δα έφτα­σε το αερο­πλα­νο­φό­ρο «USS Harry S. Truman», και η αρμά­δα που το συνο­δεύ­ει, το οποίο θα παρα­μεί­νει επ’ αόρι­στον στην περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, οξύ­νο­ντας τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Θυμί­ζου­με ότι στο Μαρά­θι βρί­σκε­ται η μόνη προ­βλή­τα (Κ‑14) όπου μπο­ρεί να δέσει και να ανε­φο­δια­στεί αερο­πλα­νο­φό­ρο σε ολό­κλη­ρη την περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, χώρια τις αυξη­μέ­νες δυνα­τό­τη­τες για ταυ­τό­χρο­νο ελλι­με­νι­σμό εκεί και άλλων πλοί­ων των Αμερικανών.

Αλλά και όταν φύγει το αερο­πλα­νο­φό­ρο για να επι­χει­ρή­σει στην ανοι­χτή θάλασ­σα, το αερο­πο­ρι­κό σκέ­λος της βάσης θα ανα­λά­βει τον φόρ­το τού από αέρος ανε­φο­δια­σμού του, καθώς και τον ανε­φο­δια­σμό εν πλω από βοη­θη­τι­κά πλοία του αμε­ρι­κα­νι­κού Ναυ­τι­κού, όπως το «USNS Supply», που κι αυτό είχε δέσει χτες στη Σού­δα, καθώς όλο το τελευ­ταίο διά­στη­μα συνο­δεύ­ει και υπο­στη­ρί­ζει το αερο­πλα­νο­φό­ρο στον πλου του από Ιτα­λία μέχρι Κρήτη.

«Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!»

«Οι φονιά­δες των λαών είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι στα Χανιά!», τονί­ζει η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Χανί­ων του ΚΚΕ και οργα­νώ­νει μηχα­νο­κί­νη­τη πορεία σήμε­ρα Πέμ­πτη στις 7 μ.μ., στην πλα­τεία Δημο­τι­κής Αγο­ράς.

Καλεί τον χανιώ­τι­κο λαό να δια­τρα­νώ­σει με κάθε τρό­πο την αντί­θε­σή του στον ελλι­με­νι­σμό του αερο­πλα­νο­φό­ρου «Τρού­μαν», ο οποί­ος τονί­ζε­ται ότι «απο­τε­λεί άλλη μια από­δει­ξη για την ανα­βάθ­μι­ση της βάσης και τη μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους ΝΑΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς, μετά την κατά­πτυ­στη Συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ».

Και καλεί τον χανιώ­τι­κο λαό να απαιτήσει:

  • Καμία διευ­κό­λυν­ση στους φονιά­δες των λαών. Καμία συμ­με­το­χή της χώρας στις ΝΑΤΟι­κές επιχειρήσεις.
  • Οχι στη μετα­τρο­πή της Σού­δας σε πολε­μι­κό στό­χο, ούτε σε ορμη­τή­ριο των ιμπεριαλιστών.
  • Να ξηλω­θούν οι βάσεις του θανά­του από τη χώρα μας. Να κλεί­σει η βάση της Σούδας.
  • Να καταρ­γη­θεί η Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Στρα­τιω­τι­κές Βάσεις.
  • Καμία συμ­με­το­χή των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξω­τε­ρι­κό, οι οποί­ες εκτός των άλλων μεγα­λώ­νουν το κύμα προ­σφυ­γιάς και μετανάστευσης.
  • Ακύ­ρω­ση της Συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας για το Προ­σφυ­γι­κό, απε­γκλω­βι­σμό των προ­σφύ­γων και μετά­βα­ση στις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους. Κανέ­να στρα­τό­πε­δο συγκέ­ντρω­σης προ­σφύ­γων που­θε­νά στην Ελλάδα.
  • Καμία αλλα­γή των συνό­ρων και των Συν­θη­κών που τα καθορίζουν.
  • Απο­δέ­σμευ­ση από τις λυκο­συμ­μα­χί­ες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο