Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σπύρος Χαλβατζής: Έχουμε εμπιστοσύνη στη νεολαία ότι θα φουντώσει έναν καινούργιο αγώνα

Τα αιτή­μα­τα, τα συν­θή­μα­τα του Πολυ­τε­χνεί­ου ψωμί — παι­δεία — ελευ­θε­ρία — λαϊ­κή κυριαρ­χία, έξω οι ΗΠΑ — έξω οι βάσεις, παρα­μέ­νουν επί­και­ρα όσο ποτέ, τόνι­σε ο Σπύ­ρος Χαλ­βα­τζής, αντι­πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Φυλα­κι­σθέ­ντων και Εξο­ρι­σθέ­ντων Αντι­στα­σια­κών (ΣΦΕΑ) 1967–1974 και στέ­λε­χος του ΚΚΕ μιλώ­ντας σήμε­ρα στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Real».

«Σήμε­ρα ο αγώ­νας για το ψωμί γίνε­ται κύριο πρό­βλη­μα για τη μεγά­λη πλειο­ψη­φία των εργα­τι­κών — λαϊ­κών οικο­γε­νειών», «η παι­δεία εμπο­ρευ­μα­το­ποιεί­ται και ιδιω­τι­κο­ποιεί­ται καθη­με­ρι­νά», ενώ έχει σπα­ρεί η χώρα μας με αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις», όπως σημείωσε.

Ανα­λύ­ο­ντας τον χαρα­κτή­ρα της αστι­κής δημο­κρα­τί­ας, υπο­γράμ­μι­σε πως «οι απο­φά­σεις που παίρ­νο­νται, όχι λίγες φορές, δεν εκφρά­ζουν τίπο­τα λιγό­τε­ρο και τίπο­τα περισ­σό­τε­ρο από τη δικτα­το­ρία της αστι­κής τάξης».

Ο Σπ. Χαλ­βα­τζής δήλω­σε πως έχου­με αισιο­δο­ξία και εμπι­στο­σύ­νη στη νεο­λαία, η οποία «με μια σπί­θα μπο­ρεί να φου­ντώ­σει έναν και­νούρ­γιο αγώνα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο