Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σπύρος Χαλβατζής: Η ΕΑΜική Αντίσταση και η εποποιΐα του ΔΣΕ, αποτελούν τα νάματα να αντλεί διδάγματα ο εργαζόμενος λαός

Χαι­ρε­τι­σμός Σπύ­ρου Χαλ­βα­τζή Προ­έ­δρου του ΣΦΕΑ-Σύν­δε­σμος Φυλα­κι­σθέ­ντων και Εξο­ρι­σθέ­ντων Αντι­στα­σια­κών 1967–74, στο 15ο Συνέ­δριο ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ:

Αγα­πη­τοί συνα­γω­νι­στές και συνα­γω­νί­στριες, σύντροφοι

Ο ΣΦΕΑ ευχα­ρι­στεί για την πρό­σκλη­ση να παρα­βρε­θού­με στο 15ο Συνέ­δριό σας. Θεω­ρού­με ότι η συνέ­χεια των αγώ­νων της αντί­στα­σης έχει μεγά­λη ιδε­ο­λο­γι­κή, πολι­τι­κή και δια­χρο­νι­κή αξία. Η αντί­στα­ση, η πάλη ενά­ντια σε όποια μορ­φή αστι­κής εξου­σί­ας. Είτε αυτή είναι κοι­νο­βου­λευ­τι­κή. Είτε εκφρά­ζε­ται με δικτα­το­ρι­κές μορ­φές δια­κυ­βέρ­νη­σης. Είτε αφο­ρά επί­θε­ση ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων ενα­ντί­ον της πατρί­δας, είναι κύριο καθή­κον του λαού.

Η ΕΑΜι­κή Εθνι­κή Αντί­στα­ση, καθώς και η τρί­χρο­νη επο­ποι­ΐα του ΔΣΕ, απο­τε­λούν τα νάμα­τα, μέσα από τα οποία μπο­ρεί και πρέ­πει όχι μόνον οι νεώ­τε­ροι αγω­νι­στές, αλλά δια­χρο­νι­κά, να αντλεί διδάγ­μα­τα ο εργα­ζό­με­νος λαός.

Τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα που σήμε­ρα αντι­με­τω­πί­ζουν οι εργα­ζό­με­νοι, τα πλα­τιά λαϊ­κά στρώ­μα­τα, οι νέοι και οι συντα­ξιού­χοι από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της Ν.Δ, απα­σχο­λούν ιδιαί­τε­ρα τους αγω­νι­στές του ΣΦΕΑ.

Η νέα στρα­τιω­τι­κή συμ­φω­νία Ελλά­δας-ΗΠΑ που υπό­γρα­ψε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, συμ­φω­νία που είχε προ­ε­τοι­μά­σει η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, συμ­φω­νία που επε­κτεί­νει, εκσυγ­χρο­νί­ζει και δημιουρ­γεί νέες βάσεις, κατα­δι­κά­ζε­ται από τον ΣΦΕΑ, τους αντι­δι­κτα­το­ρι­κούς αγωνιστές.

Κατα­δι­κά­σα­με το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό μνη­μό­νιο της ΕΕ που εξι­σώ­νει το ναζι­σμό με τον κομ­μου­νι­σμό. Οπως επί­σης και τη δρά­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων στη Μέση Ανα­το­λή που δημιουρ­γούν χιλιά­δες πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, που πνί­γουν εκα­το­ντά­δες στη Μεσό­γειο, στο Αιγαίο.

Με αφορ­μή την 46η επέ­τειο από την εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου τον Νοέμ­βρη του 1973. ‑Καταγ­γέλ­λου­με τη νέα Ελλη­νο­α­με­ρι­κά­νι­κή συμ­φω­νία για τις βάσεις. ‑Απαι­τού­με το κλεί­σι­μο των Αμε­ρι­κά­νι­κών βάσε­ων. ‑Την επι­στρο­φή όλων των Ελλή­νων στρα­τιω­τών και στρα­τιω­τι­κών που βρί­σκο­νται έξω από τα σύνο­ρα. ‑Την απο­χώ­ρη­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ευχό­μα­στε καλή επι­τυ­χία στις εργα­σί­ες του 15ου Συνε­δρί­ου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο