Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό απόψε – 24ωρη απεργία την Τρίτη

Προει­δο­ποι­η­τι­κή στά­ση εργα­σί­ας στο Μετρό για την Παρα­σκευή 24 Μαρ­τί­ου, από τις 21:00 έως τη λήξη κυκλο­φο­ρί­ας, κήρυ­ξε το ΣΕΛΜΑ (Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Λει­τουρ­γί­ας Μετρό Αθηνών).

Παράλ­λη­λα, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Λει­τουρ­γί­ας Μετρό Αθη­νών ανα­κοί­νω­σε 24ωρη απερ­γία στο Μετρό την Τρί­τη 28 Μαρ­τί­ου: «Προει­δο­ποι­η­τι­κή 24ωρη απερ­γία των εργα­ζο­μέ­νων για προ­βλή­μα­τα που δυσχε­ραί­νουν την εκτέ­λε­ση του συγκοι­νω­νια­κού έργου των Στα­θε­ρών Συγκοι­νω­νιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και την εξυ­πη­ρέ­τη­ση του 1,5 εκα­τομ­μύ­ριου επι­βα­τών καθημερινά».

Ειδι­κό­τε­ρα, τα αιτή­μα­τα που θέτει το ΣΕΛΜΑ είναι:

- Έλλει­ψη 847 εργα­ζο­μέ­νων: Οδη­γών, τεχνι­κών, σταθ­μαρ­χών και εξει­δι­κευ­μέ­νου σιδη­ρο­δρο­μι­κού προσωπικού.

- Έλλει­ψη νέων συρ­μών και ανταλ­λα­κτι­κών των τρέ­νων και υλι­κών των σιδη­ρο­δρο­μι­κών υπο­δο­μών του δικτύου.

- Μη τήρη­ση των συμφωνηθέντων.

- Κατο­χύ­ρω­ση και κρα­τι­κή ανα­γνώ­ρι­ση σιδη­ρο­δρο­μι­κών επαγ­γελ­μά­των και ειδι­κο­τή­των για όλο το προ­σω­πι­κό που ασχο­λεί­ται με τον σιδηρόδρομο.

- Επι­και­ρο­ποί­η­ση και ανα­θε­ώ­ρη­ση δια­δι­κα­σιών για εργα­σί­ες σε συρ­μούς και για εργα­σί­ες στο δίκτυο όλων των γραμ­μών της ΣΤΑ.ΣΥ.

«ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ και θα είχε ιδιαί­τε­ρο ενδια­φέ­ρον να μας απα­ντή­σουν οι υπεύ­θυ­νοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, αν τα αιτή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων είναι καθό­λα νόμι­μα και δίκαια ή αν θα πάρουν για άλλη μια φορά το κρί­μα στο λαι­μό τους και θα μας θεω­ρή­σουν αδί­κους και παρά­νο­μους που διεκ­δι­κού­με την εξα­σφά­λι­ση του επι­βα­τι­κού κοι­νού μέσω της απερ­γί­ας μας. Μέσα στο ζοφε­ρό περι­βάλ­λον της διε­θνούς τρα­πε­ζι­κής κατάρ­ρευ­σης και του πολέ­μου στην καρ­διά της Ευρώ­πης, οι φλό­γες της γαλ­λι­κής εξέ­γερ­σης μετα­δί­δουν σαν αστρα­πή την ανά­τα­ση των εργα­ζο­μέ­νων στο ύψος των καθη­κό­ντων που τους ανα­θέ­τει η ιστο­ρία. Για εμάς τους σιδη­ρο­δρο­μι­κούς είναι η κατάλ­λη­λή στιγ­μή σε συμ­φω­νία με τα αιτή­μα­τα των Γάλ­λων εργα­ζο­μέ­νων και μετά το τρα­γι­κό δυστύ­χη­μα στα Τέμπη, να ανα­δεί­ξου­με τις συνέ­πειες των πολι­τι­κών των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων, των αντερ­γα­τι­κών νόμων για το ασφα­λι­στι­κό, για τις συμ­βά­σεις εργα­σί­ας, για τη φτώ­χια και ανερ­γία που απει­λεί πλέ­ον όλον τον πλα­νή­τη», επι­ση­μαί­νε­ται στην ανακοίνωση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο