Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινομένων σήμερα

Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων παρα­τη­ρεί­ται σήμε­ρα το πρωί, μετά τις τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χο­πτώ­σεις στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και νότια νησιω­τι­κά τμή­μα­τα της χώρας μας.

Οι χιο­νο­πτώ­σεις περιο­ρί­στη­καν κυρί­ως πάνω από τα 500 μέτρα υψό­με­τρο στην κεντρι­κή Ελλά­δα σήμε­ρα νωρίς το πρωί και μέχρι το μεση­μέ­ρι θα σταματήσουν.

Σύμ­φω­να με τις κατα­γρα­φές του δικτύ­ου μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του meteo.gr του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, παγε­τός σημειώ­θη­κε σε πολ­λές περιο­χές της ηπει­ρω­τι­κής χώρας νωρίς το πρωί. Η χαμη­λό­τε­ρη θερ­μο­κρα­σία κατα­γρά­φη­κε στη Βου­νά­σα Γρε­βε­νών (-6,4 βαθ­μοί Κελ­σί­ου). Ακο­λου­θούν το Σέλι (-5,2), η Βλά­στη Κοζά­νης (-4,8), τα Κομνη­νά Εορ­δαία (-4), το Τέρο­βο Ιωαν­νί­νων (-3,8), η Βεύη Φλώ­ρι­νας (-3,7), το Νότιο Πεδίο Κοζά­νης (-3,7) και το Μεσό­βου­νο Κοζά­νης (-3,6).

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 0/1/2024

Στα δυτι­κά τοπι­κές νεφώ­σεις και στα ανα­το­λι­κά νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν τις πρω­ι­νές ώρες στα νοτιο­α­να­το­λι­κά. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν πρό­σκαι­ρα στη Θρά­κη, τη Μακε­δο­νία, τα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά, τα ορει­νά της Κρή­της καθώς και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές του νομού Μαγνη­σί­ας. Βαθ­μιαία βελ­τί­ω­ση από τα βόρεια.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 μπο­φόρ, στα ανα­το­λι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρω­ι­νές ώρες τοπι­κά 9 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία σε όλη τη χώρα θα σημειώ­σει πτώ­ση. Θα φτά­σει στα βόρεια και κεντρι­κά τους 05 με 07 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθ­μούς και στα νησιά του Αιγαί­ου τους 12 με 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με χιο­νό­νε­ρο και ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις κυρί­ως στη Θρά­κη με γρή­γο­ρη βελ­τί­ω­ση από τα δυτικά.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 7 με 9 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξασθένηση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑03 (μεί­ον 3) έως 07 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες τοπι­κές νεφώσεις.

Ανε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 12 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 5 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και χιό­νια στα ορει­νά. Βαθ­μιαία τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 και στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 7 με 9 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξασθένηση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές, που τη νύχτα θα περιο­ρι­στούν στην Κρή­τη. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά της Κρήτης.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 6 με 8 και τις πρω­ι­νές ώρες στα βόρεια τοπι­κά 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 14 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και τις πρω­ι­νές ώρες στα νότια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις είναι πιθα­νόν να σημειω­θούν στα βόρεια τις πρω­ι­νές ώρες. Βαθ­μιαία βελ­τί­ω­ση από το απόγευμα.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 6 με 8 και τις πρω­ι­νές ώρες στα βόρεια τοπι­κά 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές που βαθ­μιαία θα περιο­ρι­στούν στα ανα­το­λι­κά. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές κυρί­ως του νομού Μαγνη­σί­ας (εκτι­μώ­με­νο υψό­με­τρο 500μ.). Βαθ­μιαία τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στις Σπο­ρά­δες 7 με 8 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξασθένηση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 01 έως 07 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές μέχρι το από­γευ­μα. Νωρίς το πρωί πιθα­νώς να σημειω­θούν ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις στα ορεινά.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 7 με 9 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξασθένηση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 04 έως 11 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες τις πρω­ι­νές ώρες. Νωρίς το πρωί είναι πιθα­νό να σημειω­θούν ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές και στα γύρω ορει­νά — ημιο­ρει­νά (εκτι­μώ­με­νο υψό­με­τρο 500μ.) ασθε­νείς χιονοπτώσεις.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 01 έως 05 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-01-2024

Στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη ο και­ρός θα είναι σχε­δόν αίθριος. Στην υπό­λοι­πη χώρα λίγες νεφώ­σεις κατά τόπους αυξη­μέ­νες. Από το μεση­μέ­ρι στη δυτι­κή χώρα και από το βρά­δυ στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και τη δυτι­κή Κρή­τη θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στο Ιόνιο, στις παρά­κτιες περιο­χές της δυτι­κής Ελλά­δας και από το βρά­δυ στη νότια Πελο­πόν­νη­σο και τη δυτι­κή Κρή­τη. Τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν από το βρά­δυ στα ορει­νά της κεντρι­κής Στε­ρε­άς και της Πελοποννήσου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 μπο­φόρ, στα ανα­το­λι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στο νοτιο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο 7 με 8 μπο­φόρ με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μετα­βο­λή. Θα φτά­σει στα βόρεια και τα κεντρι­κά τους 7 με 10 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά και στα νησιά τους 12 με 15 βαθ­μούς Κελσίου.

Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες κατά τόπους στα κεντρι­κά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-01-2024

Στα δυτι­κά, τα κεντρι­κά και τα νότια νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στο Ιόνιο, τη δυτι­κή Στε­ρεά, την Πελο­πόν­νη­σο, τις Κυκλά­δες, την Κρή­τη και από το μεση­μέ­ρι στα Δωδε­κά­νη­σα. Στα βόρεια λίγες νεφώ­σεις που από το από­γευ­μα θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βροχές.

Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν κατά τόπους στα ηπει­ρω­τι­κά ορεινά-ημιορεινά.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις αρχι­κά 3 με 5, με βαθ­μιαία ενί­σχυ­ση στα 4 με 6 και τοπι­κά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα βόρεια. Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες κατά τόπους στα κεντρι­κά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-01-2024

Στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, τις Κυκλά­δες και την Κρή­τη νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και νωρίς το πρωί στα νότια θαλάσ­σια μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν κατά τόπους στα ορει­νά-ημιο­ρει­νά αλλά και σε περιο­χές της ανα­το­λι­κής ηπει­ρω­τι­κής χώρας με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο. Στην υπό­λοι­πη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί στα δυτι­κά 4 με 6, στα ανα­το­λι­κά 5 με 7 και τοπι­κά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει αισθη­τή πτώ­ση σε όλη τη χώρα της τάξε­ως των 5 βαθ­μών Κελ­σί­ου. Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά κυρί­ως της κεντρι­κής και βόρειας Ελλά­δας, που στα βορειο­δυ­τι­κά θα είναι ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-01-2024

Στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, τις Κυκλά­δες και την Κρή­τη τις πρω­ι­νές ώρες νεφώ­σεις με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές και στα ορει­νά της Κρή­της ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις και από το μεση­μέ­ρι βελ­τί­ω­ση. Στην υπό­λοι­πη χώρα γενι­κά αίθριος και­ρός με παρο­δι­κές νεφώ­σεις στα δυτικά.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί στα δυτι­κά 3 με 5, στα ανα­το­λι­κά 4 με 6 και στο νοτιο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο 7 με 8 μπο­φόρ με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο ως προς τις μέγι­στες τιμές κυρί­ως στα δυτι­κά. Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά κυρί­ως της κεντρι­κής και βόρειας Ελλά­δας, που στα βορειο­δυ­τι­κά θα είναι ισχυρός.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο