Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα ύψη ο υδράργυρος από σήμερα — Πρόσκαιρη υποχώρηση τη Δευτέρα — Στα «κόκκινα» και πάλι από Τρίτη

Νέα άνο­δος της θερ­μο­κρα­σί­ας από σήμε­ρα με τον υδράρ­γυ­ρο να αγγί­ζει και τους 43 βαθ­μούς, πρό­σκαι­ρη υπο­χώ­ρη­ση των υψη­λών θερ­μο­κρα­σιών την ερχό­με­νη Δευ­τέ­ρα και νέα θερ­μι­κή έξαρ­ση ανα­μέ­νε­ται από την Τρί­τη (25/7) σύμ­φω­να με την επι­και­ρο­ποί­η­ση του έκτα­κτου δελ­τί­ου επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων, το οποίο ανα­φέ­ρε­ται στο θερ­μό κύμα ζέστης που προ­κα­λεί συν­θή­κες καύ­σω­να με την ονο­μα­σία CLEON σε πολ­λές περιο­χές της Ελλάδας.

Ο καιρός σήμερα

Αίθριος και­ρός με λίγες πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ορει­νά της Μακε­δο­νί­ας και της Θεσ­σα­λί­ας, όπου υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών όμβρων. ι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Ιόνιο από δυτι­κές διευ­θύν­σεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μπο­φόρ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα είναι μετα­βλη­τοί ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει άνο­δο και θα φθά­σει στα ηπει­ρω­τι­κά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους στη Θεσ­σα­λία, τη δυτι­κή Στε­ρεά και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο τους 43 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στα νησιά του Ιονί­ου τους 39 με 41 και στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα τους 37 με 39 βαθ­μούς Κελσίου.

Από Παρασκευή

Από την Παρα­σκευή 21/7 έως και την Κυρια­κή 23/7 προ­βλέ­πε­ται μικρή περαι­τέ­ρω άνο­δος της θερ­μο­κρα­σί­ας. Οι μέγι­στες τιμές θα φθά­νουν στα ηπει­ρω­τι­κά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσω­τε­ρι­κό της Θεσ­σα­λί­ας και της Στε­ρε­άς Ελλά­δας τους 44 βαθ­μούς και στη νησιω­τι­κή χώρα τους 38 με 41 βαθ­μούς Κελσίου.

Τη Δευ­τέ­ρα 24/7 η θερ­μο­κρα­σία προ­βλέ­πε­ται να υπο­χω­ρή­σει κατά 2 με 5 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, με τη μεγα­λύ­τε­ρη πτώ­ση να παρα­τη­ρεί­ται στην ανα­το­λι­κή χώρα και τη μικρό­τε­ρη στη δυτική.

Σύμ­φω­να με όλα τα δια­θέ­σι­μα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία από την Τρί­τη 25/7 έως και την Πέμ­πτη 27/7 ανα­μέ­νο­νται και πάλι πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες στη χώρα μας.

Αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα

Αίθριος και­ρός με λίγες πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ορει­νά της Μακε­δο­νί­ας και της Θεσ­σα­λί­ας, όπου υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών όμβρων.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Ιόνιο από δυτι­κές διευ­θύν­σεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μπο­φόρ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα είναι μετα­βλη­τοί ασθενείς.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει άνο­δο και θα φθά­σει στα ηπει­ρω­τι­κά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους στη Θεσ­σα­λία, τη δυτι­κή Στε­ρεά και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο τους 43 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στα νησιά του Ιονί­ου τους 39 με 41 και στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα τους 37 με 39 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις στα ορει­νά τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες με πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών όμβρων.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 έως 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 21 έως 39 με 40 και τοπι­κά στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία 41 με 42 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοι ασθε­νείς και από τις μεσημ­βρι­νές ώρες στο Ιόνιο και τα παρά­κτια δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 23 έως 41, στα ηπει­ρω­τι­κά έως 42 και κατά τόπους στη δυτι­κή Στε­ρεά και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο έως 43 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με λίγες πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ορει­νά της Θεσ­σα­λί­ας όπου είναι πιθα­νό να εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και τοπι­κά στα ανα­το­λι­κά έως το μεση­μέ­ρι 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 23 έως 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσ­σα­λία έως 43 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Αίθριος.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 24 έως 34 και στην Κρή­τη έως 35 με 38 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Αίθριος.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 25 έως 37 με 39 βαθ­μούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Αίθριος.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και στα νότια έως το μεση­μέ­ρι τοπι­κά 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 25 έως 38 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αίθριος.

Ανε­μοι: Βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 28 έως 40 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα παρα­θα­λάσ­σια η μέγι­στη θα είναι 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με λίγες πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα γύρω ορεινά.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί ασθε­νείς και το μεση­μέ­ρι-από­γευ­μα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 25 έως 39 βαθ­μούς Κελσίου.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο