Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο — Χωρίς ενιαίο ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Δυτ. Αττική και Λουτράκι

Ολο­νύ­χτια μάχη με τα πύρι­να μέτω­πα σε Ρόδο, Δυτι­κή Αττι­κή και Λου­τρά­κι έδω­σαν για ακό­μη ένα βρά­δυ οι επί­γειες δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής. Η πιο δύσκο­λη πυρ­κα­γιά είναι αυτή που ξέσπα­σε την Τρί­τη 18 Ιου­λί­ου στην περιο­χή Έμπω­νας Ρόδου σε δασι­κή έκτα­ση με πυκνή βλά­στη­ση. Η πυρ­κα­γιά μαί­νε­ται σε δύσβα­το σημείο, γεγο­νός που καθι­στά δύσκο­λο το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων. Με το πρώ­το φως της ημέ­ρας άρχι­σαν να επι­χει­ρούν σε όλα τα μέτω­πα και τα ενα­έ­ρια μέσα, συν­δρά­μο­ντας με τη σει­ρά τους στην κατά­σβε­ση των πυρκαγιών.

Ειδι­κό­τε­ρα, στη Ρόδο επι­χει­ρούν 102 πυρο­σβέ­στες με 3 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 28 οχή­μα­τα, ενώ από αέρος συν­δρά­μουν 2 αερο­σκά­φη και 3 ελικόπτερα.

Όπως έγι­νε γνω­στό από την Πυρο­σβε­στι­κή, σε Δερ­βε­νο­χώ­ρια και Λου­τρά­κι δεν υπάρ­χει ενιαίο ενερ­γό μέτω­πο αλλά διά­σπαρ­τες εστί­ες εντός του καμέ­νου. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας οι δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής ήταν σε επι­φυ­λα­κή, προ­σπα­θώ­ντας να απο­τρέ­ψουν τυχόν ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις. Στα Δερ­βε­νο­χώ­ρια επι­χει­ρούν 250 πυρο­σβέ­στες με 8 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 75 οχή­μα­τα, 3 αερο­σκά­φη, 3 ελι­κό­πτε­ρα καθώς και 1 ελι­κό­πτε­ρο για συντο­νι­σμό. Στο Λου­τρά­κι επι­χει­ρούν 120 πυρο­σβέ­στες με 4 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 43 οχή­μα­τα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε το μεση­μέ­ρι της Τετάρ­της 19 Ιου­λί­ου σε δασι­κή έκτα­ση στο Λευ­κό­χω­μα Λακω­νί­ας είναι σε ύφε­ση και στο σημείο επι­χει­ρούν 52 πυρο­σβέ­στες με 3 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 15 οχή­μα­τα, ενώ από αέρος επι­χει­ρούν 2 αερο­σκά­φη και 1 ελικόπτερο.

Καλύ­τε­ρη είναι η εικό­να και στο οδι­κό δίκτυο. Σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση από την Τρο­χαία απο­κα­τα­στά­θη­κε η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των επί της επαρ­χια­κής οδού Ελευ­σί­νας-Θηβών, από τον κόμ­βο Μάν­δρας προς Θήβα και στα δύο ρεύ­μα­τα. Επί­σης, επί της Νέας Εθνι­κής Οδού Αθη­νών-Κορίν­θου, από το ύψος του κόμ­βου Αγί­ων Θεο­δώ­ρων μέχρι τον κόμ­βο Επι­δαύ­ρου, στο ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς Κόριν­θο, απο­κα­θί­στα­ται η κυκλο­φο­ρία στη δεξιά λωρί­δα κυκλο­φο­ρί­ας και η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των διε­ξά­γε­ται κανονικά.

Συνελήφθη 30χρονος που ομολόγησε τρεις εμπρησμούς στη Μεσσηνία

Συνε­λή­φθη, στο πλαί­σιο της αυτό­φω­ρης δια­δι­κα­σί­ας, από ανα­κρι­τι­κούς υπαλ­λή­λους της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συν­δρο­μή ανα­κρι­τι­κών υπαλ­λή­λων της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας Καλα­μά­τας, ένας 30χρονος άνδρας, ο οποί­ος ομο­λό­γη­σε πως είναι υπεύ­θυ­νος για τρεις δια­φο­ρε­τι­κές πυρ­κα­γιές στις περιο­χές Υάμεια και Χρυ­σο­κε­λα­ριά Μεσσηνίας.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο