Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα play off του Europa League ο Ολυμπιακός — Αποκλείστηκαν Άρης και Παναθηναϊκός

Ο Ολυ­μπια­κός έδει­ξε τάσεις αυτο­χει­ρί­ας στη Σλο­βα­κία, αλλά κατά­φε­ρε, έστω και στα πέναλ­τι, να πάρει την πρό­κρι­ση για τα πλέι-οφ του Europa League και ταυ­τό­χρο­να να δια­σφα­λί­σει τη συμ­με­το­χή του σε όμι­λο ευρω­παϊ­κής διορ­γά­νω­σης και τη φετι­νή σεζόν.

Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» επι­κρά­τη­σαν της Σλό­βαν Μπρα­τι­σλά­βα με 4–3 στη «ρώσι­κη ρου­λέ­τα», αφού το 90λεπτο έλη­ξε 1–1 (όπως και το ματς της περα­σμέ­νης εβδο­μά­δας στο Φάλη­ρο) και η παρά­τα­ση 2–2.

Στον κανο­νι­κό αγώ­να, ο Ζιν­κερ­νά­γκελ άνοι­ξε το σκορ στο 54΄, αλλά ο Σάπο­νιτς ισο­φά­ρι­σε στο 4ο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων. Στην παρά­τα­ση, όπου οι Σλο­βά­κοι αγω­νί­στη­καν με δέκα παί­κτες λόγω απο­βο­λής του Αμπέ­να, ο Αγκι­μπού Καμα­ρά ξανά­δω­σε προ­βά­δι­σμα στους «ερυ­θρό­λευ­κους» στο 101΄, για να «απα­ντή­σει» στο 108΄ ο Γκριν.

Οι Πει­ραιώ­τες θα αντι­με­τω­πί­σουν στην επό­με­νη φάση τον Απόλ­λω­να Λεμε­σού (18/8 στην Κύπρο και 25/8 στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης») διεκ­δι­κώ­ντας ένα εισι­τή­ριο για τους ομί­λους της διορ­γά­νω­σης, ακό­μη κι αν απο­κλει­στούν όμως, θα συνε­χί­σουν στο Europa Conference League.

Άρης: Ήταν ανώτερος αλλά αποκλείστηκε

Άδο­ξο τέλος έλα­βε και η φετι­νή ευρω­παϊ­κή πορεία του Άρη. Οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς νίκη­σαν μεν με 2–1 τη Μακά­μπι Τελ Αβίβ στο «Κλε­άν­θης Βικε­λί­δης», ωστό­σο απο­κλεί­στη­καν από τη συνέ­χεια του UEFA Europa Conference League, έχο­ντας ηττη­θεί με 2–0 στο Ισρα­ήλ. Στα Play Off της διορ­γά­νω­σης, η ομά­δα του Βλά­νταν Ίβιτς θα αντι­με­τω­πί­σει τη Νις (18 και 25 Αυγούστου).

Κι όμως, τα πράγ­μα­τα για την ομά­δα του Χερ­μάν Μπούρ­γος, που είχε ορι­ζό­ντιο δοκά­ρι σε φάουλ του Λουίς Πάλ­μα (25′), θα μπο­ρού­σαν να είναι πολύ καλύ­τε­ρα. Οι γηπε­δού­χοι προη­γή­θη­καν με πέναλ­τι του Αντρέ Γκρέι (60′), σε φάση που απέ­κτη­σαν και αριθ­μη­τι­κό πλε­ο­νέ­κτη­μα, λόγω της απο­βο­λής του Νταν Γκλέι­ζερ με απευ­θεί­ας κόκ­κι­νη κάρ­τα. Ωστό­σο, ο Εράν Ζάχα­βι στο 74′ πέτυ­χε το «χρυ­σό γκολ» για τη Μακά­μπι, προ­τού δια­μορ­φώ­σει ο Σεΐκ Ντου­κου­ρέ (81′) το τελι­κό 2–1.

Το πάλεψε μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός

Το πάλε­ψε όσο δεν έπαιρ­νε, έφτα­σε τη Σλά­βια Πρά­γας στα όριά της, έχα­σε ανε­πα­νά­λη­πτες ευκαι­ρί­ες (δοκά­ρι στο 2’), προη­γή­θη­κε στο 58’, όμως δεν βρή­κε το δεύ­τε­ρο γκολ που έψα­χνε ο Πανα­θη­ναϊ­κός και στο τέταρ­το λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων είδε τους Τσέ­χους να ισο­φα­ρί­ζουν από το ολέ­θριο λάθος του Καμπε­τσή και να παίρ­νουν εκεί­νοι την πρό­κρι­ση στα play off του Europa Conference League με το τελι­κό 1–1 στο «Από­στο­λος Νικο­λα­ΐ­δης». Μεγά­λη προ­σπά­θεια από τους «πρά­σι­νους» που ωστό­σο, δεν έφτα­νε και πλέ­ον μένουν εκτός Ευρώπης… 

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο