Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή: Πάνω από 140 παιδιά νεκρά από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Εκα­το­ντά­δες παι­διά και γυναί­κες βρή­καν φρι­κτό θάνα­το από τους αερο­πο­ρι­κούς βομ­βαρ­δι­σμούς των τελευ­ταί­ων ημε­ρών στη Γάζα από το ισραη­λι­νό κρά­τος-δολο­φό­νο, που εντεί­νει την απάν­θρω­πη πολι­τι­κή του σε βάρος των Παλαι­στι­νί­ων, με την ανοι­χτή στή­ρι­ξη πλέ­ον των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας στη Γάζα δήλω­σε ότι ο αριθ­μός των νεκρών από τις ισραη­λι­νές αερο­πο­ρι­κές επι­θέ­σεις στην περιο­χή έχει αυξη­θεί σε 704, μετα­ξύ των οποί­ων 143 παι­διά και 105 γυναί­κες. Το υπουρ­γείο είπε ότι οι επι­θέ­σεις έχουν τραυ­μα­τί­σει περί­που 4.000 άλλους Παλαι­στί­νιους, στην πλειο­ψη­φία τους γυναικόπαιδα.

Συγκλο­νι­στι­κά είναι τα βίντεο από το παλαι­στι­νια­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Wafa, με Παλαι­στί­νιους να ξεθά­βουν τα παι­διά τους, 10 ετών, 5 ετών ακό­μη και βρέ­φη, από τα ερεί­πια που προ­κά­λε­σαν οι δολο­φο­νι­κοί βομβαρδισμοί.


Η ανθρω­πι­στι­κή υπη­ρε­σία του ΟΗΕ ανέ­φε­ρε ότι περισ­σό­τε­ροι από 187.518 Παλαι­στί­νιοι έχουν εγκα­τα­λεί­ψει τα σπί­τια τους στη Γάζα, ενώ περισ­σό­τε­ροι από 137.000 έχουν κατα­φύ­γει σε περί­που 84 σχολεία.


Την ίδια ώρα, το Ισρα­ήλ έχει προ­χω­ρή­σει στον πλή­ρη απο­κλει­σμό της Λωρί­δας της Γάζας, στε­ρώ­ντας από τους κατοί­κους της την πρό­σβα­ση ακό­μη και στο νερό, εφαρ­μό­ζο­ντας την ναζι­στι­κής έμπνευ­σης λογι­κή της «συλ­λο­γι­κής τιμω­ρί­ας». Η απε­χθής αυτή πρα­κτι­κή του Ισρα­ήλ ανά­γκα­σε ακό­μη και τον ίδιο τον ΟΗΕ να τονί­σει ότι ο απο­κλει­σμός αυτός συνι­στά «έγκλη­μα πολέ­μου».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο