Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στους μαθητές και στα σχολεία ζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης να ανατεθεί (υποχρεωτικά) η δασοπροστασία!!!

Ανάρ­τη­ση στο facebook έκα­νε πρό­ε­δρος της Νέας Δημο­κρα­τί­ας με προ­τά­σεις για τα μέτρα προ­στα­σί­ας των δασών και αντι­με­τώ­πι­σης των πυρκαγιών.

Καμία ανα­φο­ρά στις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό και μέσα, παρα­πέ­μπει τη δασο­προ­στα­σία στους μαθη­τές και τα σχολεία!!!

«Προ­λη­πτι­κός καθα­ρι­σμός των δασών από ο,τιδήποτε μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει ως εύφλε­κτη ύλη. Διά­νοι­ξη και άλλων αντι­πυ­ρι­κών ζωνών και δασι­κών δρό­μων και τοπο­θέ­τη­ση δεξα­με­νών ανε­φο­δια­σμού των ελι­κο­πτέ­ρων του­λά­χι­στον στα οικο­λο­γι­κά κρί­σι­μα περια­στι­κά δάση της Αττι­κής. Κάθε σχο­λείο υπο­χρε­ω­τι­κά θα συμ­με­τέ­χει μια μέρα σε δια­δι­κα­σία καθα­ρι­σμού δάσους. Η προ­στα­σία των δασών δεν δια­σφα­λί­ζε­ται μόνο το καλο­καί­ρι, αλλά και πολ­λούς μήνες νωρίτερα».

Όλες οι κυβερ­νή­σεις φρό­ντι­σαν η δασο­προ­στα­σία να απο­σα­θρω­θεί. Στο όνο­μα της δημο­σιο­νο­μι­κής προ­σαρ­μο­γής μειώ­νο­νται χρό­νο με το χρό­νο τα κον­δύ­λια για την πρό­λη­ψη και αντι­με­τώ­πι­ση πυρ­κα­γιών, δια­τη­ρού­νται και αυξά­νο­νται οι τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό και μέσα, αφή­νο­ντας ουσια­στι­κά απρο­στά­τευ­τα δάση, υπο­δο­μές, λαϊ­κές κατοι­κί­ες και περιου­σί­ες, θέτο­ντας σε κίν­δυ­νο ακό­μη και ανθρώ­πι­νες ζωές. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι η έλλει­ψη ζωνών πυρο­προ­στα­σί­ας, οι κακο­συ­ντη­ρη­μέ­νοι δασι­κοί και αγρο­τι­κοί δρό­μοι, αλλά και η συνο­λι­κή έλλει­ψη σε μέσα πυρό­σβε­σης, που γίνε­ται πιο αισθη­τή όταν υπάρ­χουν ταυ­τό­χρο­να πολ­λές πυρ­κα­γιές στη χώρα.

Δεν μπο­ρεί ο Κυρ. Μητσο­τά­κης να υπο­σχε­θεί προ­σλή­ψεις, εκσυγ­χρο­νι­σμό και ενί­σχυ­ση των μέσων πυρό­σβε­σης, για­τί και αυτός είναι στρα­τευ­μέ­νος στην υπη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου. Για­τί και αυτός στη­ρί­ζει τη σκλη­ρή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που απαι­τεί­ται για την ανά­καμ­ψη των κερ­δών και της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Τα ματω­μέ­νο πλε­ό­να­σμα για τα οποία κόπτο­νται τόσο πολύ κυβέρ­νη­ση και ΝΔ, δια­μορ­φώ­νε­ται εκτός όλων των άλλων περι­κο­πών και από τις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις στον τομέα της δασο­προ­στα­σί­ας και δασο­πυ­ρό­σβε­σης τόσο στο κομ­μά­τι του εξο­πλι­σμού όσο και σε αυτό των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των των πυρο­σβε­στών, που με αυτο­θυ­σία δίνουν τη μάχη σε αντί­ξο­ες συνθήκες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο