Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στους 36,6 βαθμούς το θερμόμετρο – Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα

Νέα μικρή άνο­δο σημεί­ω­σε η θερ­μο­κρα­σία την Κυρια­κή, με τον υδράρ­γυ­ρο να φθά­νει τους 36,6 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στα Τρί­κα­λα και να ξεπερ­νά τους 34 βαθ­μούς σε πολ­λά μέρη στην υπό­λοι­πη χώρα, αν και τη Δευ­τέ­ρα, του Αγί­ου Πνεύ­μα­τος, ο και­ρός προ­βλέ­πε­ται άστατος.

Σύμ­φω­να με το δίκτυο των αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών-meteo, εκτός απο τα Τρί­κα­λα το θερ­μό­με­τρο ανέ­βη­κε πολύ ψηλά στη Μακρα­κώ­μη Φθιώ­τι­δας και Αγγε­λό­κα­στρο Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας (στους 34,7 βαθ­μούς) στη Γαβα­λού Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας (34,6), στη Στυ­λί­δα Φθιώ­τι­δας και την Ωλέ­νη Ηλεί­ας (34,5), ενώ στην Καλα­μπά­κα και τη Σπάρ­τη ο υδράρ­γυ­ρος έδει­ξε έως και 34,4 βαθμούς.

Τη Δευ­τέ­ρα όμως ανα­μέ­νε­ται άστα­τος και­ρός με βρο­χές ή καται­γί­δες από το μεση­μέ­ρι και μετά, κυρί­ως στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά. Τα φαι­νό­με­να θα είναι τοπι­κά έντο­να και σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις θα συνο­δευ­τούν από χαλα­ζο­πτώ­σεις.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 12 έως 31 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 15 έως 33, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 15 έως 36 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο από 15 έως 34, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 17 έως 35 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 18 έως 33 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 17 έως 33 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ και στο Ιόνιο από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας θα αυξη­θούν. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 21 έως 31 βαθ­μούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας θα πυκνώ­σουν. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 19 έως 31 βαθ­μούς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο