Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο Εφετείο σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Στόχος του να «σπάσει» τα ισόβια

Απέ­να­ντι στους δικα­στές του Μικτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου θα βρε­θεί ξανά σήμε­ρα ο Μπά­μπης Ανα­γνω­στό­που­λος που ανα­μέ­νε­ται να κρι­θεί σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό για το έγκλη­μα στα Γλυ­κά Νερά.

Η δίκη εκφω­νή­θη­κε στις 20 Φεβρουα­ρί­ου και μετά την κλή­ρω­ση των ενόρ­κων, δια­κό­πη­κε για σήμε­ρα καθώς ο κατα­δι­κα­σμέ­νος σε ισό­βια και 11ετή κάθειρ­ξη είχε αλλά­ξει συνή­γο­ρο και η νέα δικη­γό­ρος είχε ζητή­σει χρό­νο για να προ­ε­τοι­μα­στεί. Ωστό­σο η συνή­γο­ρος παραι­τή­θη­κε λίγες ημέ­ρες μετά.

Σήμε­ρα σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ο 34χρονος κατη­γο­ρού­με­νος για την εν ψυχρώ δολο­φο­νία της 20χρονης συζύ­γου του Καρο­λάιν Κρά­ουτς και την θανά­τω­ση του κου­τα­βιού τους, στο σπί­τι τους στα Γλυ­κά Νέρα στις 11 Μαΐ­ου 2021, θα προ­σέλ­θει στο δικα­στή­ριο με τον δικη­γό­ρο που είχε από την σύλ­λη­ψή του ο οποί­ος τον είχε εκπρο­σω­πή­σει και στην πρώ­τη δίκη.

Από τη δια­δι­κα­σία που ανα­μέ­νε­ται να ξεκι­νή­σει σήμε­ρα ο κρα­τού­με­νος των φυλα­κών Μαλαν­δρί­νου κατη­γο­ρού­με­νος, προσ­δο­κά να σπά­σει την πρω­τό­δι­κη ποι­νή και να φύγει από το Εφε­τείο χωρίς να έχει ακού­σει και πάλι από­φα­ση για ισό­βια κάθειρξη.

Στην πρώ­τη δίκη ο πιλό­τος δεν κατά­φε­ρε να πεί­σει πως όλα έγι­ναν υπό το καθε­στώς εντο­νό­τα­της συναι­σθη­μα­τι­κής του φόρ­τι­σης, πως βρι­σκό­ταν εν βρα­σμώ. Δεν έπει­σε επί­σης ότι δικαιού­ται ανα­γνώ­ρι­σης ελαφρυντικού.

Στην δίκη στο Εφε­τείο ο Μπά­μπης Ανα­γνω­στό­που­λος φιλο­δο­ξεί να δώσει νέα μάχη, ελπί­ζο­ντας πως οι Εφέ­τες και οι ένορ­κοι θα κατα­λή­ξουν σε μία ευμε­νέ­στε­ρη κρί­ση για τον ίδιο.

Το δικα­στή­ριο θα έχει απέ­να­ντι του και την πλευ­ρά του θύμα­τος. Οι γονείς της 20χρονης Καρο­λάιν που εκπρο­σω­πού­νται από τον δικη­γό­ρο τους ζητούν να μην αλλά­ξει η ποι­νή του 34χρονου. Να μην μειω­θεί η ποι­νή του ανθρώ­που που σκό­τω­σε με απάν­θρω­πο τρό­πο την κόρη τους και εν συνε­χεία έκλαι­γε στην αγκα­λιά τους για τον χαμό της.

Ο Μπά­μπης Ανα­γνω­στό­που­λος σύμ­φω­να με την πρω­τό­δι­κη από­φα­ση, σκό­τω­σε την 20χρονη σύζυ­γο του όταν εκεί­νη άρχι­σε να σκέ­φτε­ται και να συζη­τά την “διά­σπα­ση της έγγα­μης συμ­βί­ω­σης τους” έχο­ντας “προ­βεί σε ενέρ­γειες ανα­ζή­τη­σης κατοικίας”.

Ο ίδιος ισχυ­ρί­ζε­ται πως όλα έγι­ναν μετά από έναν καυ­γά κατά τη διάρ­κεια του οποί­ου το θύμα έκα­νε μία κίνη­ση που ο ίδιος την εξέ­λα­βε ως ενδε­χό­με­νη απει­λή γα την μόλις 11 μηνών, τότε, κόρη τους. Ισχυ­ρί­ζε­ται ότι εβρί­σκε­το σε βρα­σμώ και πως δεν κατά­λα­βε καν ότι η 20χρονη είχε ξεψυ­χή­σει κάτω από την πίε­ση που της ασκού­σε στο πρό­σω­πο με το μαξιλάρι.

Στο πρω­τό­δι­κο δικα­στή­ριο ο κατη­γο­ρού­με­νος επι­χεί­ρη­σε να πεί­σει πως όλα όσα έγι­ναν στο σπί­τι των Γλυ­κών Νερών, ήταν μία κακιά στιγ­μή, μία οδυ­νη­ρή παρα­φω­νία στον γάμο του με την 20χρονη Βρε­τα­νή υπή­κοο. Οι δικα­στές του ΜΟΔ δεν δέχθη­καν τίπο­τε από όλα αυτά, κρί­νο­ντας πως το έγκλη­μα που συγκλό­νι­σε την Ελλά­δα και το εξω­τε­ρι­κό, ήταν σχε­δια­σμέ­νο, οργα­νω­μέ­νο και εκτε­λε­σμέ­νο μεθο­δι­κά από έναν δρά­στη που δεν λύγι­σε ούτε στιγμή.

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της δικο­γρα­φί­ας η 20χρονη είχε έναν αγω­νιώ­δη θάνα­το από τα χέρια του πιλό­του. Επί έξι λεπτά ο 34χρονος πίε­ζε στο κεφά­λι της Καρο­λάιν το μαξι­λά­ρι που της έφρα­ζε την ανα­πνοή. Παρά τις προ­σπά­θειες του θύμα­τος, που λίγο πριν κοι­μό­ταν, να γλυ­τώ­σει, ο 34χρονος δεν χαλά­ρω­σε ούτε δευ­τε­ρό­λε­πτο την πίε­ση. Μετά, όπως ανα­φέ­ρε­ται στην δικο­γρα­φία, ακού­μπη­σε το μωρό τους στην πλά­τη της νεκρής μητέ­ρας και αφού κρέ­μα­σε την σκυ­λί­τσα Ρόξυ της Καρο­λάιν, ειδο­ποί­η­σε την ‘Αμε­ση Δρά­ση για ληστεία με φόνο. Για 37 ημέ­ρες μετά, ο πιλό­τος έδι­νε κατα­θέ­σεις για τους δρά­στες της ληστεί­ας και την σκλη­ρό­τη­τα που έδει­ξαν στην γυναί­κα του και στο σκυλάκι.

Το “έγκλη­μα στα Γλυ­κά Νερά” είναι από εκεί­να που προ­κά­λε­σαν αίσθη­ση όχι μόνο εξαι­τί­ας της ιδιαί­τε­ρης σκλη­ρό­τη­τας που μαρ­τυ­ρού­σαν τα πρώ­τα στοι­χεία, αλλά κυρί­ως για­τί απο­δεί­χθη­κε πως αυτό που ο ίδιος ο δρά­στης εμφά­νι­ζε ως μία άγρια εγκλη­μα­τι­κή ενέρ­γεια που υπέ­στη, ήταν τελι­κά μια αλλη­λου­χία απο­τρό­παιων πρά­ξε­ων από τον άνθρω­πο που κλαί­γο­ντας ζητού­σε από της αρχές να πιά­σουν τους δράστες.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο