Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο νήμα έχασε η Μαρία Μπελιμπασάκη το χρυσό στα 400μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου

Αση­μέ­νια η Μαρία Μπε­λι­μπα­σά­κη στα 400μ. του Ευρω­παϊ­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος Στί­βου, το πρώ­το για τη χώρα στο αγώ­νι­σμα αυτό, χάνο­ντας κυριο­λε­κτι­κά στο νήμα το χρυ­σό. Όμως δεν παύ­ει να είναι μια σημα­ντι­κή διά­κρι­ση για την αθλή­τρια που ήρθε μετά από έναν συγκλο­νι­στι­κό αγώ­να. Έκα­νε νέο πανελ­λή­νιο ρεκόρ με επί­δο­ση 50.45 και χάρι­σε το 5ο μετάλ­λιο στην Ελλά­δα! Το προη­γού­με­νο ήταν της Φανής Χαλ­κιά με 50.56 από τις 12 Σεπτεμ­βρί­ου 2004 σε μίτινγκ στο Βερολίνο.

Στον τελι­κό των 400μ γυναι­κών προ­κρί­θη­κε η Μαρία Μπε­λι­μπα­σά­κη αφού τερ­μά­τι­σε 2η στον 1η ημι­τε­λι­κή σει­ρά του αγω­νί­σμα­τος με 51.23, στο ευρω­παϊ­κό πρω­τά­θλη­μα στί­βου ανδρών — γυναι­κών το οποίο διε­ξά­γε­ται στο Βερο­λί­νο (7–12/8).  Αυτή ήταν η μεγα­λύ­τε­ρη μέχρι εκεί­νη τη στιγ­μή επι­τυ­χία της.

Το χρυ­σό μετάλ­λιο κατέ­κτη­σε η Τζου­στί­να Σβιέ­τι-Έρσε­τικ (Πολω­νία) με 50.41 (κορυ­φαία επί­δο­ση φέτος στην Ευρώ­πη), η οποία κέρ­δι­σε πάνω στον τερ­μα­τι­σμό την Ελλη­νί­δα πρω­τα­θλή­τρια και το χάλ­κι­νο η Λισα­νέ ντε Βίτε (Ολλαν­δία) με 50.77 και επί­σης εθνι­κό ρεκόρ.

Οι 8 του τελικού:

Μαρία Μπε­λι­σμπα­σά­κη (Ελλά­δα)
Λάβιαλ Νίελ­σεν (Βρε­τα­νία)
Ίγκα Μπά­ουμ­γκαρτ (Πολω­νία)
Άγκνε Σέρκσ­νιε­νε (Λιθουα­νία)
Τζου­στί­να Σβιέ­τι-Έρσε­τικ (Πολω­νία)
Λισα­νέ ντε Βίτε (Ολλαν­δία)
Μαντιεά Γκα­φούρ (Ολλαν­δία)
Φλο­ριά Γκου­εϊ (Γαλ­λία)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο