Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης δύο ακόμη ηθοποιοί για βιασμούς — Για πράξη που τελέστηκε το 2020 η μία καταγγελία

Ολο­κλη­ρώ­νε­ται τις επό­με­νες ημέ­ρες η έρευ­να των εισαγ­γε­λέ­ων για δύο γνω­στούς ηθο­ποιούς που έχουν καταγ­γελ­θεί για πρά­ξεις σεξουα­λι­κής βίας από συνα­δέλ­φους τους, και οι οποί­οι τέθη­καν στο στό­χα­στρο της Δικαιο­σύ­νης από στοι­χεία που προ­σκό­μι­σε ο πρό­ε­δρος του Πει­θαρ­χι­κού των ηθο­ποιών, Πασχά­λης Τσαρούχας.

Οι καταγ­γε­λί­ες σε βάρος των δύο γνω­στών ηθο­ποιών, που έγι­ναν στο Πει­θαρ­χι­κό του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών, αφο­ρούν πρά­ξεις βια­σμού και από­πει­ρας βια­σμού και ήδη βρί­σκε­ται στην τελι­κή ευθεία η εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να για όσα τους κατα­μαρ­τυ­ρούν οι γυναί­κες συνά­δελ­φοί τους.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο φάκε­λος για τον έναν ηθο­ποιό που παρα­δό­θη­κε στον εισαγ­γε­λέα και ήδη ερευ­νά­ται, περι­λαμ­βά­νει καταγ­γε­λί­ες για έναν βια­σμό που φέρε­ται να τελέ­στη­κε το 2008, καθώς και δύο από­πει­ρες βια­σμού, που σύμ­φω­να με τις καταγ­γέλ­λου­σες συνέ­βη­σαν, η πρώ­τη το 2010 και η δεύ­τε­ρη το 2014. Για την υπό­θε­ση έχουν ήδη κατα­θέ­σει ενώ­πιον του εισαγ­γε­λέα, δύο από τις ηθο­ποιούς που προ­σέ­φυ­γαν στο Πει­θαρ­χι­κό και φέρο­νται να έχουν επι­βε­βαιώ­σει από­λυ­τα όσα ισχυ­ρί­στη­καν ενώ­πιον του πει­θαρ­χι­κού οργά­νου του σωμα­τεί­ου τους.

Ο δεύ­τε­ρος φάκε­λος για τον έτε­ρο ηθο­ποιό που ερευ­νά­ται από τον εισαγ­γε­λέα, αφο­ρά υπό­θε­ση βια­σμού που φέρε­ται να τελέ­στη­κε μέσα στο 2020.

Και οι δύο καταγ­γελ­λό­με­νοι καλ­λι­τέ­χνες ανα­μέ­νε­ται πολύ σύντο­μα να κλη­θούν από τον εισαγ­γε­λέα να κατα­θέ­σουν ως ύπο­πτοι για την διά­πρα­ξη αξιό­ποι­νων πρά­ξε­ων. Αμέ­σως μετά θα κρι­θεί, αν θα ασκη­θεί ενα­ντί­ον τους ή όχι, ποι­νι­κή δίω­ξη για τις πρά­ξεις που τους απο­δί­δουν οι καταγγέλλουσες.

 

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο