Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στόχος πυρών η κουβανική πρεσβεία στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Η Κού­βα εξέ­φρα­σε χθες την «έντο­νη δια­μαρ­τυ­ρία» της, μετά τα πυρά που δέχθη­κε η πρε­σβεία της χώρας στην πρω­τεύ­ου­σα των ΗΠΑ, γεγο­νός άρρη­κτα συν­δε­δε­μέ­νο,  με την «εχθρι­κή» πολι­τι­κή της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης στην Ουά­σινγ­κτον ένα­ντι  του νησιού της Επα­νά­στα­σης και του λαού της.

Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Κού­βας, ο Μπρού­νο Ροντρί­γκες, κάλε­σε την Αμε­ρι­κα­νί­δα επι­τε­τραμ­μέ­νη στην Αβά­να, τη Μάρα Τέκατς, και της επέ­δω­σε δια­μαρ­τυ­ρία της κυβέρ­νη­σής του για αυτή που απο­κά­λε­σε «πολύ σοβα­ρή τρο­μο­κρα­τι­κή επίθεση».

«Δεν είναι δυνα­τό να απο­συν­δε­θεί μια τέτοια ενέρ­γεια από την επι­βο­λή της πολι­τι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας και εχθρό­τη­τας που εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ ενα­ντί­ον της Κού­βας, ούτε από τη σκλή­ρυν­ση του απο­κλει­σμού», του αμε­ρι­κα­νι­κού εμπάρ­γκο στη νήσο, είπε ο Κου­βα­νός ΥΠΕΞ σε δηλώ­σεις του στην κρα­τι­κή τηλεόραση.

Η κου­βα­νι­κή διπλω­μα­τι­κή απο­στο­λή έγι­νε χθες Πέμ­πτη στό­χος πυρών που προ­κά­λε­σαν ζημιά στην πρό­σο­ψή της, ενώ στο κτή­ριο βρί­σκο­νταν «περί­που δέκα διπλω­μά­τες, οι οποί­οι εκτέ­θη­καν σε σοβα­ρό κίν­δυ­νο», συνέ­χι­σε ο επι­κε­φα­λής της διπλω­μα­τί­ας της Κούβας.

Ο δρά­στης, τα πυρά του οποί­ου δεν τραυ­μά­τι­σαν κανέ­ναν, συνε­λή­φθη. Σύμ­φω­να με την αμε­ρι­κα­νι­κή αστυ­νο­μία πρό­κει­ται για τον Αλε­ξά­ντερ Αλά­ζα, 42 ετών, κάτοι­κο Τέξας, σε βάρος του οποί­ου σχη­μα­τί­ζε­ται δικο­γρα­φία καθώς φέρε­ται να άνοι­ξε πυρ «με πρό­θε­ση να σκοτώσει».

Για τον Κου­βα­νό ΥΠΕΞ, η επί­θε­ση «ενθαρ­ρύν­θη­κε από την ολο­έ­να πιο εχθρι­κή ρητο­ρι­κή ενα­ντί­ον της χώρας μας στην οποία ενέ­χο­νται τόσο ο Aμε­ρι­κα­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών (σ. σ. Μάικ Πομπέο), όσο και ανώ­τε­ρα στε­λέ­χη του Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ».

Ο Ροντρί­γκες προ­έ­τρε­ψε τις Αρχές των ΗΠΑ να εξι­χνιά­σουν την υπό­θε­ση, να φρο­ντί­σουν να μη μεί­νει ατι­μώ­ρη­τη και να εγγυ­η­θούν ότι δεν θα επαναληφθεί.

cuba5

 

cuba4

cuba3

cuba1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο