Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Κασσελάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Αλλη μια βαθιά «υπόκλιση» στα «θέλω» του κεφαλαίου

Με θέμα την προ­ε­τοι­μα­σία του επερ­χό­με­νου συνε­δρί­ου του ΣΥΡΙΖΑ και μπό­λι­κες δεσμεύ­σεις για «αντι­πο­λί­τευ­ση» στην κυβέρ­νη­ση που θα σπρώ­χνει στην υλο­ποί­η­ση της κοι­νής αντι­λαϊ­κής στρα­τη­γι­κής, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε η ΚΕ του κόμ­μα­τος. Στη συνε­δρί­α­ση απο­φα­σί­στη­κε και η σύν­θε­ση της Κεντρι­κής Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής του Συνε­δρί­ου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διε­ξα­χθεί στις 22–25 Φεβρουα­ρί­ου 2024.

Στην ομι­λία του ο πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος Στ. Κασ­σε­λά­κης επι­τέ­θη­κε στην κυβέρ­νη­ση για το ότι «η Ελλά­δα είναι τελευ­ταία στην ΕΕ όσον αφο­ρά την ανα­λο­γία επεν­δύ­σε­ων προς ΑΕΠ, με από­κλι­ση 8,8% του ΑΕΠ από την ΕΕ και 8,7% από την Ευρω­ζώ­νη. Ετή­σιο επεν­δυ­τι­κό κενό: 18 δισ. ευρώ» και «δεσμεύ­τη­κε» πως μια κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουρ­γή­σει «τις συν­θή­κες για προ­σέλ­κυ­ση Άμε­σων Ξένων Επεν­δύ­σε­ων που θα έχουν προ­στι­θέ­με­νη αξία για την εθνι­κή οικο­νο­μία». Γνω­στό βέβαια το «θερ­μο­κή­πιο» των επεν­δύ­σε­ων με τις φορο­α­παλ­λα­γές και τα άλλα προ­νό­μια από τη φορο­λη­στεία του λαού, την άγρια εκμε­τάλ­λευ­ση, τους καθη­λω­μέ­νους μισθούς και τις αντι­λαϊ­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις που υλο­ποιεί και η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, με μπού­σου­λα και τις σχειτ­κές κατευ­θύν­σεις της ΕΕ. Αλλω­στε και ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους έκλι­νε τη «σύγκλι­ση» των μισθών με την ΕΕ, όταν η «ευρω­παϊ­κή κανο­νι­κό­τη­τα» είναι αυτή της γενι­κευ­μέ­νης ευε­λι­ξί­ας, των καθη­λω­μέ­νων μισθών και της ψαλί­δας, που μεγα­λώ­νει σε σχέ­ση με τις ανά­γκες και απο­τυ­πώ­νε­ται σε όλο το αντερ­γα­τι­κό νομο­θε­τι­κό πλέγ­μα που βρί­σκε­ται σε ισχύ και στην Ελλά­δα με τη σφρα­γί­δα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλ­λη­λα, επι­τέ­θη­κε και στους απο­χω­ρή­σα­ντες από τον ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Αρι­στε­ράς για το «παρών» τους στα άρθρα του πρό­σφα­του νομο­σχε­δί­ου που θωρα­κί­ζουν τα «κορά­κια» των τρα­πε­ζών, λέγο­ντας πως «επει­δή ακού­γο­νται πολ­λά τώρα τελευ­ταία για “μετάλ­λα­ξη” του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να πω ότι η μόνη μετάλ­λα­ξη είναι ότι πλέ­ον δεν υπάρ­χουν αυλι­κοί που δου­λεύ­ουν για τους servicers και τις τρά­πε­ζες και ποτέ δεν πρό­κει­ται επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα να ελέγ­ξουν τον ΣΥΡΙΖΑ». Κι αυτά τα έλε­γε όταν την ίδια ώρα οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ όπως κι αυτοί του ΠΑΣΟΚ ψήφι­σαν σχε­δόν το 50% του ίδιου νόμου!

Και σε ό,τι αφο­ρά τα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά ο Στ. Κασ­σε­λά­κης έσπευ­σε να επα­να­λά­βει τη στή­ρι­ξή του στα παζά­ρια για διευ­θε­τή­σεις εντός ΝΑΤΟι­κού πλαι­σί­ου, καλο­σω­ρί­ζο­ντας το Ανώ­τα­το Συμ­βού­λιο Συνερ­γα­σί­ας της περα­σμέ­νης Τετάρ­της, λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «ανα­γνω­ρί­ζου­με κάθε θετι­κό βήμα και δεν θα συρ­θού­με ποτέ στην πατρι­δο­κα­πη­λία που επέ­δει­ξε ο κ. Μητσο­τά­κης και η ΝΔ την περί­ο­δο της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών ή αργό­τε­ρα, την περί­ο­δο 2021–2023 στα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά. Εμείς επι­διώ­κου­με στα­θε­ρά και πάντο­τε αμοι­βαία επω­φε­λείς λύσεις, που δια­σφα­λί­ζουν την εθνι­κή κυριαρ­χία και τα κυριαρ­χι­κά μας δικαιώ­μα­τα». «Αμοι­βαία επω­φε­λείς» διευ­θε­τή­σεις για τις αστι­κές τάξεις και μέσα στο πλαί­σιο των ευρω­α­τλα­ντι­κών σχε­δια­σμών που απο­τε­λούν κίν­δυ­νο θάνα­το για τους λαούς, όπως άλλω­στε δεί­χνει και η πρό­τα­ση του ΣΥΡΙΖΑ που επα­νέ­φε­ρε για «τη σύν­δε­ση της προ­σφυ­γής στη Χάγη με την ανα­θε­ώ­ρη­ση της Τελω­νεια­κής Ένω­σης ΕΕ-Τουρκίας».

Κατό­πιν όλων αυτών των δια­πι­στευ­τη­ρί­ων και δεσμεύ­σε­ων στο κεφά­λαιο, ο Στ. Κασ­σε­λά­κης ισχυ­ρί­στη­κε πως… «η μελ­λο­ντι­κή κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα υπο­κλι­θεί ποτέ σε κανέναν».

Στο μετα­ξύ με κεί­με­νό τους που δημο­σί­ευ­σαν την ίδια ώρα, την απο­χώ­ρη­σή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανα­κοί­νω­σαν 51 συνδικαλιστές.

Πηγή: 902.gr

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο