Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Πέτσας: Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τα σχολεία — Από Μάρτη επιτάχυνση του εμβολιασμού

Το αν και πότε θα ανοί­ξουν τα σχο­λεία θα απο­φα­σι­σθεί μετά τη συνά­ντη­ση που θα έχει η υπουρ­γός Παι­δεί­ας με τους ειδι­κούς εντός αυτής της εβδο­μά­δας, δήλω­σε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας, προ­σθέ­το­ντας ότι κυβερ­νη­τι­κή προ­τε­ραιό­τη­τα είναι να ανοίξουν.

Για το άνοιγ­μα της εστί­α­σης και του λια­νε­μπο­ρί­ου ανέ­φε­ρε ότι θα εξαρ­τη­θεί από την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας και κυρί­ως από τον αριθ­μό των δια­σω­λη­νω­μέ­νων στα νοσο­κο­μεία. Σε ό,τι αφο­ρά τα μέτρα ενό­ψει της Πρω­το­χρο­νιάς ανέ­φε­ρε ότι θα εφαρ­μο­στούν τα ίδια μέτρα που εφαρ­μό­στη­καν και τα Χριστούγεννα.

Για τους ρυθ­μούς υλο­ποί­η­σης του εμβο­λια­σμού για τον κορο­νο­ϊό κατέ­δει­ξε ότι η όλη δια­δι­κα­σία θα διαρ­κέ­σει μήνες, γεγο­νός που δεί­χνει ότι παρα­μέ­νει επεί­γου­σα η ανά­γκη για θωρά­κι­ση του συστή­μα­τος Υγείας.

Όπως είπε ο Στέ­λιος Πέτσας, για τον Γενά­ρη στό­χος της κυβέρ­νη­σης είναι να «τεστά­ρει» το σύστη­μα εμβο­λια­σμού και από τους μήνες Φλε­βά­ρη και Μάρ­τη να επι­τα­χυν­θεί ο ρυθμός.

Ανέ­φε­ρε ότι τον επό­με­νο μήνα θα έρθουν στην Ελλά­δα 429.000 δόσεις του εμβο­λί­ου της «Pfizer» και ανα­μέ­νο­νται οι δόσεις εμβο­λί­ων και άλλων εται­ρειών όπως της «Moderna», της «AstraZeneca» και άλλων.

Απέ­φυ­γε να μιλή­σει για συγκε­κρι­μέ­να νού­με­ρα εμβο­λια­σμών κάθε μήνα, λέγο­ντας ότι «δεν είναι στο χέρι καμιάς κυβέρ­νη­σης το πόσα εμβό­λια θα πάρει», πως αυτό εξαρ­τά­ται από τη δυνα­τό­τη­τα παρα­γω­γής των εται­ρειών και τα συμ­βό­λαια προ­α­γο­ράς της ΕΕ.

Πηγή: 902.gr

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ Το σημα­ντι­κό­τε­ρο αρχαιο­λο­γι­κό εύρη­μα δεν θα βγει από τη γη, Βέρα Κλών­τζα-Γιά­κλο­βα – Μανώ­λης Κλώντζας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο