Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία» — ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

 Επι­μέ­λεια Ομά­δα ¡H.lV.S! //  

Όλα ανά­κα­τα: οι γνω­στοί διορ­γα­νω­τές και μαζί στε­λέ­χη της ΝΔ με πρώ­το και καλύ­τε­ρο τον πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γό Αντ. Σαμα­ρά, οι ετε­ρό­κλη­τοι, ο απλός λαός και οι «παρα­συρ­μέ­νοι», οι χρυ­σαυ­γί­τες και οι «γρα­φι­κοί» (βλ. ιππέ­ας εκ Κρή­της…) , οι «πρό­θυ­μοι» (πχ. ο υπο­ψή­φιος για Περι­φε­ρειάρ­χης Γ. Πατού­λης) αυτοί και πολ­λοί ακό­μη, κάτω από το ανι­στό­ρη­το σύν­θη­μα «η Μακε­δο­νία είναι ελλη­νι­κή» και ενά­ντια στην «προ­δο­τι­κή Συμ­φω­νία των Πρεσπών»

Κυριάρ­χη­σαν φυσι­κά τα εθνι­κι­στι­κά συν­θή­μα­τα υπό την ομπρέ­λα της λεγό­με­νης «Επι­τρο­πής Αγώ­να για την Ελλη­νι­κό­τη­τα της Μακε­δο­νί­ας», την οποία απαρ­τί­ζουν οργα­νώ­σεις όπως «Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Πολι­τι­στι­κών Συλ­λό­γων Μακε­δό­νων», «Παμ­μα­κε­δο­νι­κή ΗΠΑ», «Ανέν­δο­τος Αγώ­νας για τη Μακε­δο­νία και τη δημο­κρα­τία», «Παμ­μα­κε­δο­νι­κές Ενώ­σεις Υφη­λί­ου» και με διά­σπαρ­τα τα τρι­κά­κια της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής.

Όπως ήταν φυσι­κό καμιά αμφι­σβή­τη­ση ‑ούτε στο ελά­χι­στο, των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δί­ων που εξυ­πη­ρε­τεί η Συμ­φω­νία Τσί­πρα- Ζάεφ, αφού οι διορ­γα­νω­τές όχι μόνο δεν αμφι­σβη­τούν αυτά τα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια, αλλά συγκα­τα­λέ­γο­νται στους ένθερ­μους υπο­στη­ρι­κτές της αμε­ρι­κα­νι­κής πολιτικής.

Γύρω από το μνη­μείο του Άγνω­στου Στρα­τιώ­τη σημειώ­θη­καν τα γνω­στά επει­σό­δια ανά­με­σα σε δυνά­μεις των ΜΑΤ και του αεί «γνω­στούς-άγνω­στους» κου­κου­λο­φό­ρους, όταν οι τελευ­ταί­οι προ­σπά­θη­σαν «να εισβά­λουν» στην Βου­λή και η αστυ­νο­μία (παλιά μου τέχνη κόσκι­νο) έκα­νε ευρεία χρή­ση χημι­κών (που ανα­κοί­νω­σε κιό­λας «τραυ­μα­τι­σμό 25 αστυ­νο­μι­κών») ενώ τηλε­ο­πτι­κά συνερ­γεία και φωτο­γρά­φοι δέχθη­καν επί­θε­ση από «αγνώ­στους» ‑α..ααα ναι! έγι­ναν και 7 συλλήψεις.

Η κυβέρ­νη­ση έσπευ­σε να αξιο­ποι­ή­σει τον εθνι­κι­στι­κό χαρα­κτή­ρα του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου για να εξω­ρα­ΐ­σει τον δικό της ρόλο στην υλο­ποί­η­ση των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δί­ων, ενώ η ΝΔ που ζήτη­σε τις παραι­τή­σεις «σήμε­ρα κιό­λας» της υπουρ­γού και της υφυ­πουρ­γού Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη (το έργο το έχου­με ξαναδεί).

Από νωρίς (Σκάι κλπ) μιλού­σαν για την «κοσμο­Πλημ­μύ­ρα» (όπως πάντα «σχε­δόν ενός εκα­τομ­μυ­ρί­ου»), ενώ σύμ­φω­να με τους διορ­γα­νω­τές, τα λεω­φο­ρεία που έφθα­σαν στην Αθή­να από την επαρ­χία ήταν περί­που 3.000, η  αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε ότι «έφτα­σαν στην Αττι­κή 326 λεω­φο­ρεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθ­μό διο­δί­ων Αφι­δνών, τα 71 από τον σταθ­μό διο­δί­ων Ελευ­σί­νας και τα 2 από την Κρή­τη», η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα ήταν μάλ­λον απο­καρ­διω­τι­κή για τους διορ­γα­νω­τές, με στοι­χεία που είναι πάντα μετρή­σι­μα

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση για τα γεγο­νό­τα, μπαί­νο­ντας στην ουσία:

«Η βία κατά απλών δια­δη­λω­τών είναι απο­λύ­τως κατα­δι­κα­στέα και η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύ­νη γι’ αυτό. Ευθύ­νες, όμως, έχουν και η ΝΔ και όσες πολι­τι­κές δυνά­μεις, με τη στά­ση τους, καλύ­πτουν τη δρά­ση της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής και άλλων φασι­στι­κών ομά­δων κι αντι­δρα­στι­κών μηχα­νι­σμών, που επι­τέ­θη­καν και κατά δημο­σιο­γρά­φων και συνερ­γεί­ων Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης. Τερά­στια, ταυ­τό­χρο­να, είναι η υπο­κρι­σία της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιό­τε­ρα συνυ­πήρ­χε τυχο­διω­κτι­κά με τέτοιες ομά­δες ακρο­δε­ξιών, αλλά και δήθεν αντιε­ξου­σια­στών προβοκατόρων.

Σήμε­ρα, η κατα­δί­κη της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών έχει νόη­μα μόνο αν στρέ­φε­ται κατά των επι­κίν­δυ­νων αμε­ρι­κα­νι­κών — ΝΑΤΟϊ­κών σχε­δια­σμών, που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του εθνι­κι­σμού σε Ελλά­δα και FYROM. 

Τα συν­θή­μα­τα και οι ομι­λί­ες των διορ­γα­νω­τών στο σημε­ρι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο δεν έχουν καμία σχέ­ση με τα παρα­πά­νω, ενώ η ανο­χή στην ακρο­δε­ξιά φασι­στι­κή δρά­ση και βία το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο των ιμπε­ρια­λι­στών και να δίνει πάσα στην κυβέρ­νη­ση να εμφα­νί­ζει την πολι­τι­κή της με το μαν­δύα της προ­ο­δευ­τι­κό­τη­τας, ενώ τα υπο­τάσ­σει όλα στις επι­τα­γές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Omada

Επι­κοι­νω­νία [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο