Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…

Μεγά­λο σε όγκο και παλ­μό συλ­λα­λη­τή­ριο διορ­γά­νω­σαν εργα­τι­κά σωμα­τεία και φορείς του Ηρα­κλεί­ου για την κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής δολο­φο­νί­ας του 36χρονου Αντώ­νη στο λιμά­νι του Πειραιά.

Εκα­το­ντά­δες εργα­ζό­με­νοι, φοι­τη­τές και άνθρω­ποι όλων των ηλι­κιών συγκε­ντρώ­θη­καν στην Πλ. Ελευ­θε­ρί­ας. Το συλ­λα­λη­τή­ριο διορ­γα­νώ­θη­κε μετά από κάλε­σμα του σωμα­τεί­ου Οικο­δό­μων και συμ­με­τεί­χαν η Ένω­ση Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων, η Ομά­δα Γυναι­κών της ΟΓΕ, το Σωμα­τείο Τρο­φί­μων Ποτών, Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ, φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι κ.α.

Χαι­ρε­τι­σμό μετα­ξύ άλλων απεύ­θυ­νε ο Ραφα­ήλ Χατζη­νι­κό­λας μέλος της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Αγώ­να Αναπήρων.


Η κεντρι­κή ομι­λία έγι­νε από τον Πανα­γιώ­τη Μπα­λα­μπά­νη μέλος της διοί­κη­σης του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Ηρα­κλεί­ου, ο ο οποί­ος χαρα­κτή­ρι­σε τη δολο­φο­νία του 36χρονου, «απο­κο­ρύ­φω­μα της σαπί­λας και της δυσω­δί­ας που βγά­ζει μια ακό­μα στα­γό­να στο ήδη ξεχει­λι­σμέ­νο ποτήρι».


Μετά τις ομι­λί­ες ακο­λού­θη­σε μαχη­τι­κή πορεία με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Ακό­μα ένα έγκλη­μα μας γέμι­σε οργή, είτε με τα κέρ­δη τους είτε με την ζωή».


Μπαί­νο­ντας στο λιμά­νι αντή­χη­σε το σύν­θη­μα δολο­φό­νοι, ενώ οι φοι­τη­τές έγρα­ψαν συν­θή­μα­τα έξω από την πύλη του λιμα­νιού και άνα­ψαν φανα­ρά­κια που άφη­σαν στον ουρανό.

Στην συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Μανό­λης Συντυ­χά­κης, ο Αλέ­κος Μαρι­νά­κης, Περι­φε­ρεια­κό Σύμ­βου­λος και Υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρειάρ­χης Κρή­της με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και ο Δημή­τρης Δου­λου­φά­κης, υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Ηρα­κλεί­ου με την «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο