Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Με συλ­λυ­πη­τή­ρια μηνύ­μα­τα οι πολι­τι­κές δυνά­μεις της χώρας, πολι­τι­κοί αρχη­γοί και βου­λευ­τές απο­χαι­ρε­τούν τη Φώφη Γεν­νη­μα­τά που πέθα­νε σε ηλι­κία 56 ετών μετά από πολύ­χρο­νη μάχη με τον καρκίνο. 

Ενός λεπτού σιγή τηρή­θη­κε στη Βου­λή που διέ­κο­ψε για μία εβδο­μά­δα τις εργα­σί­ες της.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης»

Η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου με δήλω­σή της απο­χαι­ρε­τά την Φώφη Γεν­νη­μα­τά εκφρά­ζο­ντας τη βαθιά της θλί­ψη και τα συλ­λυ­πη­τή­ρια της.

Ειδι­κό­τε­ρα, η κυρία Σακελ­λα­ρο­πού­λου αναφέρει:

«Απο­χαι­ρε­τά­με την Φώφη Γεν­νη­μα­τά με βαθιά αισθή­μα­τα συγκί­νη­σης. Μια γεν­ναία γυναί­κα που έδω­σε με αξιο­πρέ­πεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγά­λες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτει­νό της χαμό­γε­λο. Υπη­ρέ­τη­σε με συνέ­πεια και πολι­τι­κό ήθος τις αρχές της και τον δημό­σιο βίο. Με μια ευγέ­νεια ψυχής που θα λεί­ψει σε όλους μας.

Θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νειά της, στους δικούς της ανθρώ­πους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκο­λες ώρες είναι και δικός μας».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η είδη­ση της απώ­λειας της Φώφης Γεν­νη­μα­τά μας συγκλό­νι­σε όλους» δήλω­σε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Γιάν­νης Οικο­νό­μου.  Πρό­σθε­σε «εκφρά­ζου­με τη θλί­ψη και την οδύ­νη μας. Εκφρά­ζου­με τα συλ­λυ­πη­τή­ριά μας στους οικεί­ους της, στην οικο­γέ­νειά της στο Κίνη­μα Αλλαγής».

Οπως έγι­νε γνω­στό ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης που έφτα­σε στη Σαου­δι­κή Αρα­βία «τρο­πο­ποιεί το πρό­γραμ­μά του και θα επι­στρέ­ψει στην Αθή­να αύριο το βρά­δυ. Η περιο­δεία του στα Δωδε­κά­νη­σα που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη για Τετάρ­τη και Πέμ­πτη ακυρώνεται».

    Αλ. Τσίπρας: Η απώλειά της Φ. Γεννηματά αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Συλ­λυ­πη­τή­ριο μήνυ­μα για την απώ­λεια της Φώφης Γεν­νη­μα­τά απέ­στει­λε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέ­ξης Τσίπρας.

“Με βαθιά θλί­ψη πλη­ρο­φο­ρή­θη­κα τον θάνα­το της Φώφης Γεν­νη­μα­τά. Έδω­σε με πεί­σμα και αξιο­πρέ­πεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώ­λειά της αφή­νει πιο φτω­χή την πολι­τι­κή ζωή της χώρας. Τα ειλι­κρι­νή μου συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους συντρό­φους της”, έγρα­ψε ο Αλ. Τσί­πρας στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Το ΜέΡΑ25 αποχαιρετά με σεβασμό τη Φώφη Γεννηματά

«Η Φώφη Γεν­νη­μα­τά έχα­σε τη Μεγά­λη Μάχη, μια μάχη που την έδω­σε γεν­ναία. Το ΜέΡΑ25 την απο­χαι­ρε­τά με σεβα­σμό», ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Συλ­λυ­πη­τή­ριο μήνυ­μα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα για το θάνα­το της Φώφης Γεννηματά.

«Εκφρά­ζω τη βαθιά μου θλί­ψη για την πρό­ω­ρη απώ­λεια της Φώφης Γεν­νη­μα­τά, πρό­ε­δρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία απο­χαι­ρε­τώ με μεγά­λο σεβα­σμό για την εντι­μό­τη­τα της, αλλά και τη γεν­ναιό­τη­τα με την οποία έδω­σε τη μάχη για τη ζωή.

Τα θερ­μά μου συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ».

Κυριάκος Βελόπουλος: Η Φώφη Γεννηματά, έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια

Ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κυριά­κος Βελό­που­λος δήλω­σε: «Εκφρά­ζω τα ειλι­κρι­νή μου συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους της Φώφης Γεν­νη­μα­τά. Έδω­σε αυτή την μεγά­λη μάχη με θάρ­ρος και αξιο­πρέ­πεια μέχρι την ύστα­τη στιγ­μή. Θα την θυμό­μα­στε με σεβασμό».

    Δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Η Φώφη Γεν­νη­μα­τά υπη­ρέ­τη­σε την Παρά­τα­ξή της και τον Δημό­σιο Βίο εν γένει με υψη­λό δημο­κρα­τι­κό ήθος αλλά και με θαυ­μα­στή αυτα­πάρ­νη­ση. Αιω­νία η Μνή­μη της» δήλω­σε ο τέως Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Προ­κό­πης Παυ­λό­που­λος για τον θάνα­το της Φώφης Γεννηματά.

Πιερ Μοσκοβισί: Μαθαίνω με θλίψη τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Μαθαί­νω με θλί­ψη τον πρό­ω­ρο θάνα­το της Φώφης Γεν­νη­μα­τά, αρχη­γού του ελλη­νι­κού σοσια­λι­στι­κού κόμ­μα­τος, του ΠΑΣΟΚ» ανα­φέ­ρει σε ανάρ­τη­σή του στο twitter o πρώ­ην επί­τρο­πος της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης Πιερ Μοσκοβισί.

«Έτρε­φα εκτί­μη­ση γι’ αυτήν την ενερ­γη­τι­κή και πιστή στις ιδέ­ες της γυναί­κα. Εκφρά­ζω τα συλ­λυ­πη­τή­ριά μου στην οικο­γέ­νεια και τους πολι­τι­κούς της φίλους» σημειώνει.

 vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο