Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση Πούτιν — Ερντογάν στο Σότσι στις 4 Σεπτεμβρίου

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν θα έχει συνο­μι­λί­ες με τον Τούρ­κο πρό­ε­δρο Ταγίπ Ερντο­γάν τη Δευ­τέ­ρα στο ρωσι­κό θέρε­τρο Σότσι στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, ανέ­φε­ρε σήμε­ρα το Κρεμλίνο.

Δύο τουρ­κι­κές πηγές δήλω­σαν στο Reuters χθες, Πέμ­πτη, πως στη συνά­ντη­ση θα συζη­τη­θούν κατά κύριο λόγο οι εξα­γω­γές σιτη­ρών μέσω της Μαύ­ρης Θάλασσας.

Ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας των Ηνω­μέ­νων Εθνών Αντό­νιο Γκου­τέ­ρες δήλω­σε την Πέμ­πτη πως έστει­λε στη Ρωσία “απτές προ­τά­σεις” με σκο­πό την ανα­βί­ω­ση μιας συμ­φω­νί­ας που επέ­τρε­ψε την ασφα­λή εξα­γω­γή ουκρα­νι­κών σιτη­ρών μέσω της Μαύ­ρης Θάλασ­σας, όπου η Ρωσία ελέγ­χει τους θαλάσ­σιους δια­δρό­μους της Ουκρανίας.

Η Ρωσία απο­χώ­ρη­σε από τη συμ­φω­νία τον Ιού­λιο –έναν χρό­νο αφό­του επι­τεύ­χθη­κε με τη μεσο­λά­βη­ση του ΟΗΕ και της Τουρ­κί­ας– παρα­πο­νού­με­νη πως οι δυτι­κές οικο­νο­μι­κές κυρώ­σεις εμπο­δί­ζουν τις εξα­γω­γές ρωσι­κών τρο­φί­μων και λιπα­σμά­των κατά παρά­βα­ση ενός παράλ­λη­λου μνη­μο­νί­ου και λέγο­ντας πως δεν κατευ­θύ­νο­νται στις χώρες που τα έχουν ανά­γκη αρκε­τές ποσό­τη­τες ουκρα­νι­κών σιτηρών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο