Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέδριο παρωδία από τους εργατοπατέρες με την προστασία των ΜΑΤ

Μετά την άθλια δια­δι­κα­σία τρι­πλού αστυ­νο­μι­κού ελέγ­χου στην οποία η ηγε­τι­κή ομά­δα της ΓΣΕΕ υπέ­βα­λε τους εκλεγ­μέ­νους αντι­προ­σώ­πους των εργα­ζο­μέ­νων, με απα­ρά­δε­κτες εκφυ­λι­στι­κές δια­δι­κα­σί­ες εξπρές ξεκί­νη­σαν και οι εργα­σί­ες του «συνεδρίου»-παρωδία που διορ­γα­νώ­νουν οι ηγε­σί­ες του εργατοπατερισμού.

Με παρέμ­βα­σή της η ΔΑΣ μετέ­φε­ρε την απαί­τη­ση εκα­το­ντά­δων συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων για να γίνει ένα πραγ­μα­τι­κό συνέ­δριο εργατών.

Σε αυτά τα πλαί­σια έθε­σε τα εξής ζητήματα:

  • Να απο­χω­ρή­σει η Αστυ­νο­μία από όλους τους χώρους του Συνεδρίου.
  • Να στα­μα­τή­σει η απα­ρά­δε­κτη απα­γό­ρευ­ση εισό­δου που έχει επι­βλη­θεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
  • Να συζη­τη­θούν στο σώμα του συνε­δρί­ου μία μία οι σοβα­ρές καταγ­γε­λί­ες για δεκά­δες νόθους αντι­προ­σώ­πους και αντι­προ­σώ­πους που προ­κύ­πτουν από την απρο­κά­λυ­πτη παρέμ­βα­ση της εργοδοσίας.
  • Να γίνει του­λά­χι­στον διή­με­ρο συνέ­δριο, προ­κει­μέ­νου να μπο­ρεί να γίνει ουσια­στι­κή συζή­τη­ση και αντι­πα­ρά­θε­ση για όλα όσα καί­νε τους εργα­ζό­με­νους, για τον προ­σα­να­το­λι­σμό του εργα­τι­κού κινήματος.
  • Με προ­κλη­τι­κές αιτιά­σεις και χωρίς να επι­τρέ­ψουν καμία συζή­τη­ση στους συνέ­δρους, οι δυνά­μεις του εργα­το­πα­τε­ρι­σμού, αφού πρώ­τα επι­χεί­ρη­σαν να προ­σπε­ρά­σουν όλα τα παρα­πά­νω, τελι­κά τα κατα­ψή­φι­σαν, επι­βε­βαιώ­νο­ντας και τις πραγ­μα­τι­κές στο­χεύ­σεις τους από την παρω­δία που έχουν στήσει.
  • synedrio gsee MAT2

Με μαζική συγκέντρωση εργαζόμενοι απαιτούν συνέδριο εργατών χωρίς καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας

Μαζι­κή, μαχη­τι­κή συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποι­η­θη­κε έξω από το «Απόλ­λων» στο Καβού­ρι Αττι­κής από σωμα­τεία, εργα­ζό­με­νους, φοι­τη­τές, συντα­ξιού­χους, που κατέ­φθα­σαν νωρί­τε­ρα στο σημείο από κάθε γωνιά του Λεκα­νο­πε­δί­ου προ­κει­μέ­νου να απαι­τή­σουν συνέ­δριο εργα­τών χωρίς καμία παρέμ­βα­ση κρά­τους και εργο­δο­σί­ας στα συνδικάτα.

Τα συν­θή­μα­τα που κυριαρ­χούν είναι, «Συν­δι­κά­τα εργα­τών, όχι των εργο­δο­τών», «Γεια σου Πανα­γό­που­λε, εργα­το­πα­τέ­ρα, οι εργά­τες θα είναι στο δρό­μο κάθε μέρα», «Συν­δι­κά­τα εργα­τών, όχι των εργο­δο­τών», «Να ποια είναι η δημο­κρα­τία, φέρ­νουν εργο­δό­τες (τα ΜΑΤ) μες στα σωμα­τεία», «ΜΑΤ, μπρά­βους, Λιμε­νι­κό, στο επό­με­νο συνέ­δριο φέρ­τε και Στρα­τό!», «Φωνά­ξα­νε τα ΜΑΤ για να χτυ­πούν εργά­τες, να ποιοι λένε πως είναι δημο­κρά­τες!», «Στων εργα­τών τις πλά­τες στή­νου­νε καριέ­ρες, να ποιοι είναι οι εργα­το­πα­τέ­ρες» και «Χωρίς εσέ­να γρα­νά­ζι δε γύρ­να, εργά­τη μπο­ρείς χωρίς αφε­ντι­κά». (δεί­τε εδώ στιγ­μιό­τυ­πα από τη συγκέντρωση).

synedrio gsee1

Στα πλαί­σια της συγκέ­ντρω­σης έχει στη­θεί εξέ­δρα όπου γίνο­νται χαι­ρε­τι­σμοί. Επί­σης στη συγκέ­ντρω­ση μετα­δό­θη­κε τηλε­φω­νι­κά παρέμ­βα­ση του Αλέ­κου Περ­ρά­κη, αντι­προ­σώ­που της ΔΑΣ, μέσα από το χώρο του «συνε­δρί­ου». (ακού­στε σχε­τι­κά εδώ το ηχητικό).

Επί­σης παρου­σιά­στη­κε δρώ­με­νο του ΠΑΜΕ.

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι η ομά­δα των 22 εκλεγ­μέ­νων συντα­ξιού­χων ανέ­βη­κε στο βήμα της συγκέ­ντρω­σης και ο Δήμος Κου­μπού­ρης μίλη­σε στους συγκε­ντρω­μέ­νους καταγ­γέλ­λο­ντας τον απο­κλει­σμό τους από το «συνέ­δριο» της ΓΣΕΕ.

synedrio gsee3

Από τα χαράματα η κινητοποίηση

Σημειώ­νε­ται ότι η κινη­το­ποί­η­ση των μελών των συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων έξω από το ξενο­δο­χείο «Απόλ­λων» στο Καβού­ρι Αττι­κής ξεκί­νη­σε από τα ξημε­ρώ­μα­τα απαι­τώ­ντας «Να γίνει συνέ­δριο εργα­τών! Καμία παρέμ­βα­ση κρά­τους και εργο­δο­σί­ας στα συνδικάτα».

Κλού­βες των ΜΑΤ απέ­κλει­σαν το ξενο­δο­χείο, με τους οι συν­δι­κα­λι­στές και τους εργα­ζό­με­νους να καταγ­γέλ­λουν το ρεσι­τάλ αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας, φωνά­ζο­ντας σχε­τι­κά συνθήματα.

Στο μετα­ξύ καταγ­γέλ­θη­κε ότι τους εκλεγ­μέ­νους αντι­προ­σώ­πους, μέλη της Διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ, εμπο­δί­ζουν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις να περά­σουν στο χώρου του Συνε­δρί­ου νωρί­τε­ρα στο Καβού­ρι Αττι­κής». Το γεγο­νός κατήγ­γει­λε ο Χρή­στος Κατσώ­της εκλεγ­μέ­νος αντι­πρό­σω­πος με τη ΔΑΣ στο Συνέ­δριο και βου­λευ­τής του ΚΚΕ σε δήλω­σή του.

synedrio gsee2

Εξάλ­λου, όπως καταγ­γέλ­λουν πολ­λά ΜΜΕ, στο «συνέ­δριο» — παρω­δία της ΓΣΕΕ στο ξενο­δο­χείο «Απόλ­λων» στο Καβού­ρι, απα­γο­ρεύ­ε­ται η είσο­δος στα Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης ακό­μα και στους δια­πι­στευ­μέ­νους δημοσιογράφους.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο