Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέντευξη Τσίπρα: Υψηλοί τόνοι για τις υποκλοπές, στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο

Επί­θε­ση στον πρω­θυ­πουρ­γό για την υπό­θε­ση των παρα­κο­λου­θή­σε­ων εξα­πέ­λυ­σε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσί­πρας, με τηλε­ο­πτι­κή του συνέ­ντευ­ξή («STAR»). Παράλ­λη­λα με τους υψη­λούς τόνους, απέ­φυ­γε να κάνει και την παρα­μι­κρή νύξη για όλο αυτό το σκο­τει­νό θεσμι­κό πλαί­σιο το οποίο τρο­φο­δο­τεί τέτοια φαι­νό­με­να. Και πως αλλιώς, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει συν­δια­μορ­φώ­σει, είτε από κυβερ­νη­τι­κές θέσεις, είτε από την θέση της αντι­πο­λί­τευ­σης, ψηφί­ζο­ντας όλο αυτό το πλέγ­μα αντι­δρα­στι­κών οδη­γιών της ΕΕ που έχουν νομι­μο­ποι­ή­σει το γενι­κευ­μέ­νο φακέ­λω­μα και την αρχή «ουδείς εξαι­ρεί­ται» από τις παρακολουθήσεις.

«Έχε­τε δει κανέ­ναν αθώο να κρύ­βε­ται; Οι ένο­χοι κρύ­βο­νται», δήλω­σε ο Αλ. Τσί­πρας, ο οποί­ος κάλε­σε τον Κυρ. Μητσο­τά­κη να απα­ντή­σει ότι δεν έχει υπο­γρά­ψει διά­τα­ξη παρα­κο­λού­θη­σης άλλων προ­σώ­πων του δημο­σί­ου βίου. «Υπάρ­χει και άλλο πολι­τι­κό πρό­σω­πο που ήταν υπό παρα­κο­λού­θη­ση; Υπάρ­χει υπουρ­γός του κ. Μητσο­τά­κη που ήταν επι­συν­δε­μέ­νος επι­σή­μως από την ΕΥΠ;» διερωτήθηκε.

Αφού μίλη­σε για «κατά­λυ­ση της δημο­κρα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας» και για «συνταγ­μα­τι­κή εκτρο­πή», επα­νέ­λα­βε τους όρους που προ ημε­ρών έθε­σε στον πρω­θυ­πουρ­γό για «απο­κα­τά­στα­ση της εμπι­στο­σύ­νης στο πολι­τι­κό σύστη­μα» και ομα­λή πορεία προς τις εκλο­γές όπως να στα­μα­τή­σει η λει­τουρ­γία του παρά­νο­μου λογι­σμι­κού και να ορι­στούν κοι­νής απο­δο­χής διοι­κη­τής της ΕΥΠ, εισαγ­γε­λέ­ας και υπη­ρε­σια­κός υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολίτη.

Στα της οικο­νο­μί­ας επα­νέ­λα­βε την πρό­τα­ση για μεί­ω­ση του ΦΠΑ στα τρό­φι­μα, του ΕΦΚ στα καύ­σι­μα, παρα­πέ­μπο­ντας σε …σοβα­ρούς ελέγ­χους ώστε να φτά­σει η μεί­ω­ση στον καταναλωτή.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο