Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνήγορος οικογένειας Φύσσα: «Έχετε στα χέρια σας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης»

Την πεποί­θη­σή της ότι η Χρυ­σή Αυγή απο­τε­λεί μία εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, εξέ­φρα­σε η συνή­γο­ρος της Πολι­τι­κής Αγω­γής της οικο­γέ­νειας Φύσ­σα, Χρύ­σα Παπα­δο­πού­λου, ζητώ­ντας σήμε­ρα, στο δικα­στή­ριο, την κατα­δί­κη των χρυσαυγιτών.

«Με αυτά τα στοι­χεία που παρου­σιά­στη­καν ενώ­πιόν σας τα τελευ­ταία 4,5 χρό­νια έχε­τε στα χέρια σας ό,τι χρειά­ζε­στε και πολ­λά περισ­σό­τε­ρα για να απο­φαν­θεί­τε ότι έχει απο­δει­χθεί η κατη­γο­ρία της έντα­ξης και διεύ­θυν­σης οργά­νω­σης, από το τελευ­ταίο μέλος της μέχρι τον αρχη­γό της», υπογράμμισε.

Μετα­ξύ των πολ­λών στοι­χεί­ων και επι­χει­ρη­μά­των της αγό­ρευ­σής της η συνή­γο­ρος της οικο­γέ­νειας Φύσ­σα τόνι­σε στο δικα­στή­ριο πως η σχέ­ση που συνέ­δεε τον Ρου­πα­κιά, τον Λαγό και τον Μιχα­λο­λιά­κο δεν ήταν προ­σω­πι­κή. «Ήταν η έντα­ξη στην ιεραρ­χι­κά δομη­μέ­νη εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση Χρυ­σή Αυγή, ο καθέ­νας με την ιδιό­τη­τα που είχε σε αυτή και ανα­λό­γως της ιεραρ­χι­κής βαθ­μί­δας που βρι­σκό­ταν…». «Για αυτό και έχει σημα­σία η απο­τύ­πω­ση της χρο­νι­κής αλλη­λου­χί­ας των τηλε­φω­νη­μά­των για­τί κατα­δει­κνύ­ει το ότι και εκεί­νο το βρά­δυ λει­τούρ­γη­σε η ιεραρ­χία στον κομ­μα­τι­κό μηχα­νι­σμό της ΧΑ. Τα μέλη της ΤΟ Νίκαιας δεν έδρα­σαν ούτε αυτό­νο­μα, ούτε αυτό­βου­λα, έδρα­σαν αφού πήραν το ΟΚ από τον Λαγό, τηρώ­ντας από­λυ­τα την ιεραρ­χία. Όλοι δε και ο Λαγός λογο­δο­τούν και ανα­φέ­ρο­νται στον αρχη­γό, όπως ακρι­βώς έγι­νε το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας», ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

Η συνή­γο­ρος επι­σή­μα­νε επί­σης μετα­ξύ άλλων ότι η εισαγ­γε­λέ­ας Αδα­μα­ντία Οικο­νό­μου αγνό­η­σε το τηλε­φώ­νη­μα του πυρη­νάρ­χη προς τον Λαγό λίγο πριν στεί­λει τα μηνύ­μα­τα που κινη­το­ποί­η­σαν το τάγ­μα εφό­δου εκεί­νο το βρά­δυ. «Αυτό το τηλε­φώ­νη­μα Πατέ­λη ‑Λαγού δεν ανα­φέρ­θη­κε ουδό­λως στην εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση. Αμέ­σως μόλις κλεί­νει το τηλέ­φω­νο ο Πατέ­λης με τον Λαγό, στέλ­νει το sms όλοι τώρα Τοπι­κή, ενερ­γο­ποιώ­ντας το τάγ­μα εφό­δου. Εδώ είναι προ­φα­νής η απο­δει­κτι­κή σύν­δε­ση που δημιουρ­γεί­ται με το βίντεο του Πατέ­λη, “ό,τι κινεί­ται σφά­ζε­ται”, όπου εξη­γεί τον τρό­πο δρά­σης της ΧΑ και λέει ότι αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό, θα σας έρθει μήνυ­μα, αν όχι θα κάτσε­τε σπί­τι σας. Ο Πατέ­λης πήρε το ΟΚ από τον Λαγό στο τηλέ­φω­νο για την ενερ­γο­ποί­η­ση του τάγ­μα­τος εφό­δου και έστει­λε το sms. Επί­σης, δεν ανα­φέρ­θη­κε η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση στην κλή­ση του Λαγού προς τον Πατέ­λη στις 23.50 και στην απο­στο­λή ενός sms», ανέ­φε­ρε δεί­χνο­ντας ότι η επι­κοι­νω­νία συνεχιζόταν.

Ανα­φε­ρό­με­νη στα μέλη των ταγ­μά­των εφό­δου είπε: «Ο Καζαν­τζό­γλου, Μιχά­λα­ρος, Ρου­πα­κιάς κ.ά ήταν πλέ­ον όλοι μέλη της οργά­νω­σης ΧΑ, στρα­τιώ­τες της οργά­νω­σης. Αισθά­νο­νταν ότι ανή­καν κάπου, σε μία ομά­δα και ήταν δυνα­τοί, ισχυ­ροί. Όλοι μαζί όμως, ήταν στρα­τιώ­τες, ήταν λόχος, ήταν τάγ­μα. Μία ενιαία ομά­δα, που δρού­σε ως ενιαία ομά­δα, τα δε μέλη της αισθά­νο­νταν ένα­ντι των άλλων ως μία ενιαία ομά­δα. Όλοι μαζί ήταν ένα τάγ­μα που εκπαι­δευό­ταν στη Νέδα (σ.σ. το 2011) στη χρή­ση πολε­μι­κών όπλων, με εντο­λή Λαγού και ορκι­ζό­ταν αιώ­νια πίστη στον αρχη­γό Μιχαλολιάκο».

Ανα­φε­ρό­με­νη στις «ανα­κρί­βειες» της εισαγ­γε­λι­κής πρό­τα­σης είπε: «Δεν είναι αλη­θές ότι πριν από τη δολο­φο­νία ο Ρου­πα­κιάς δεν μίλη­σε με τους Πατέ­λη και Καζαν­τζό­γλου. Αυτό το ισχυ­ρί­στη­κε ο Ρου­πα­κιάς στην απο­λο­γία του, αλλά υπάρ­χει κλή­ση από τον Ρου­πα­κιά στον υπεύ­θυ­νο ασφα­λεί­ας Καζαν­τζό­γλου. Ήξε­ρε, δηλα­δή, ο Ρου­πα­κιάς για­τί πήγαι­νε στα γρα­φεία της ΤΟ στη Νίκαια να συνα­ντή­σει τους άλλους (…) Δεν είναι αλη­θές ότι οι χρυ­σαυ­γί­τες δεν ήταν οπλι­σμέ­νοι έξω από το “Κοράλ­λι”, όπως φαί­νε­ται από το σήμα που δια­βι­βά­ζει ο αστυ­νο­μι­κός Τσο­λα­κί­δης “Κέντρο, υπάρ­χουν σιδη­ρο­μπου­νιές και ρόπα­λα”. Αυτό έχουν κατα­θέ­σει και οι φίλοι του Παύλου».

Απα­ντώ­ντας επι­πρό­σθε­τα στα όσα υπο­στή­ρι­ξε η εισαγ­γε­λέ­ας, ότι ο μάρ­τυ­ρας κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου Δ. Ψαρ­ράς απά­ντη­σε αόρι­στα για το πώς βρέ­θη­κε στα χέρια του το κατα­στα­τι­κό της Χρυ­σής Αυγής που επι­βε­βαιώ­νει μετα­ξύ άλλων την «Αρχή του Αρχη­γού» και το έχει κατα­θέ­σει στο δικα­στή­ριο, η συνή­γο­ρος της Πολι­τι­κής Αγω­γής έκα­νε λόγο για ψευ­δή ισχυ­ρι­σμό της εισαγ­γε­λι­κής πρό­τα­σης. Κι αυτό για­τί ο δημο­σιο­γρά­φος όχι μόνο ανέ­φε­ρε το πώς απέ­κτη­σε το κατα­στα­τι­κό, αλλά το απέ­δει­ξε κιό­λας προ­σκο­μί­ζο­ντας σχε­τι­κά έγγρα­φα. «Μετά την επι­σή­μαν­ση της Πολι­τι­κής Αγω­γής ότι και πριν την κατά­θε­ση κατα­στα­τι­κού από τη Χρυ­σή Αυγή στον Άρειο Πάγο, υπάρ­χουν άρθρα που ανα­φέ­ρο­νται σε κατα­στα­τι­κό και τρο­πο­ποί­η­ση αυτού, τότε και μόνο τότε υιο­θέ­τη­σαν οψί­μως τον ισχυ­ρι­σμό ότι είχαν ένα άτυ­πο δισέ­λι­δο ως κατα­στα­τι­κό. Όμως ήταν τόσο όψι­μος και αυτός ο ισχυ­ρι­σμός που δεν πρό­λα­βαν να ενη­με­ρώ­σουν όλους τους μάρ­τυ­ρες υπεράσπισης»..

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο