Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συναυλία συμπαράστασης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Συναυ­λία συμπα­ρά­στα­σης στον Σύλ­λο­γο Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων έγι­νε το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας, έξω από το κτί­ριο όπου στε­γά­ζε­ται ο Σύλ­λο­γος για πάνω από 40 χρό­νια και τώρα καλεί­ται να το εγκα­τα­λεί­ψει, μετά από σχε­τι­κή υπουρ­γι­κή απόφαση.

Στο χαι­ρε­τι­σμό του, ο πρό­ε­δρος του ΣΕΑ Κώστας Πασχα­λί­δης μετα­ξύ άλλων ανέ­φε­ρε «Καλώς ήρθα­τε στο σπί­τι μας, στο σπί­τι που μας έκα­νε όλους καλύ­τε­ρους», απα­ριθ­μώ­ντας τις εκα­το­ντά­δες δρά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στο κτί­ριο της Ερμού 134–136.

Παράλ­λη­λα, καλω­σό­ρι­σε το πλή­θος κόσμου που παρευ­ρέ­θη­κε στη μεγά­λη συναυ­λία ενά­ντια στην Υπουρ­γι­κή Από­φα­ση άρσης της παρα­χώ­ρη­σης του κτι­ρί­ου στον Σύλ­λο­γο Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων, χωρίς καν να του έχει παρα­χω­ρη­θεί άλλη στέγη.

Θυμί­ζου­με ότι στην από­φα­σή της η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού, Λ. Μεν­δώ­νη, επι­κα­λεί­ται «λόγους προ­στα­σί­ας του ακι­νή­του μνη­μεί­ου και της ιδιο­κτη­σί­ας του Ελλη­νι­κού Δημο­σί­ου, που επι­βάλ­λει το δημό­σιο συμ­φέ­ρον», επει­δή από τον Σύλ­λο­γο Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων έγι­ναν «παρα­χώ­ρη­ση της χρή­σης σε τρί­τους» και πραγ­μα­το­ποί­η­ση από αυτούς εκδή­λω­σης για το εγκλη­μα­τι­κό ναυά­γιο της Πύλου.

Στη συναυ­λία που συν­διορ­γα­νώ­θη­κε με άλλα σωμα­τεία του χώρου, την ΠΟΘΑ και με την υπο­στή­ρι­ξη του Εργα­τι­κού Κέντρου Αθή­νας, συμ­με­τεί­χαν οι Νένα Βενε­τσά­νου, Σπύ­ρος Γραμ­μέ­νος, Σαβ­βί­να Γιαν­νά­του, Αργυ­ρώ Καπα­ρού, Μαρία Κηλαη­δό­νη, Δημή­τρης Μητσο­τά­κης, Μαρί­να Σάτ­τι, Σκια­δα­ρέ­σες, Νεφέ­λη Φασού­λη, Μάρ­θα Φριν­τζή­λα, Κώστας Γιαν­νά­κης, Αρης Φαλιά­γκας, Ρίτσα Πέτσα με λαϊ­κό συγκρό­τη­μα από την Καρ­δί­τσα, η χορω­δία «Ασμα Αιγά­λεω» και ο Απο­στό­λης Μπαρ­μπα­γιάν­νης.

Επί­σης, χτες το πρωί ο ΣΕΑ πραγ­μα­το­ποί­η­σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου, στην οποία ανα­κοι­νώ­θη­καν τα βήμα­τα στα οποία έχει κατα­φύ­γει έως σήμε­ρα: Αίτη­ση ακύ­ρω­σης και αίτη­ση ανα­στο­λής με αίτη­μα χορή­γη­σης προ­σω­ρι­νής δια­τα­γής στο Συμ­βού­λιο της Επι­κρα­τεί­ας, προ­κει­μέ­νου να κρα­τή­σει την ιστο­ρι­κή έδρα του και να συνε­χί­σει να λει­τουρ­γεί για την εκπλή­ρω­ση των κατα­στα­τι­κών του σκο­πών, δια­μη­νύ­ο­ντας με κάθε τρό­πο ότι δεν θα απο­χω­ρή­σει από το κτί­ριο μέχρι να κρι­θεί η υπόθεση.

Επί­σης, ανα­κοι­νώ­θη­καν και οι επό­με­νες δρά­σεις του οι οποί­ες είναι: Σήμε­ρα Τετάρ­τη 11 και αύριο Πέμ­πτη 12 Οκτω­βρί­ου το κτί­ριο θα παρα­μεί­νει ανοι­χτό για τα μέλη του Συλ­λό­γου, από τις 4 μ.μ. για τα μέλη, και στις 8 μ.μ. με προ­βο­λή ται­νιών, ενώ την Παρα­σκευή στις 4 μ.μ. θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τοπι­κή συνέ­λευ­ση των μελών του ΣΕΑ της Αττικής.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο