Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ – «Ουδέν νεώτερον» ‑Όλα για το κεφάλαιο |video|

Όπως ήταν ανα­με­νό­με­νο η όλη 4ωρη-5ωρη κου­βέ­ντα ‑μία από τα ίδια περι­στρά­φη­κε στην «ανά­πτυ­ξη» που καλεί­ται να υπη­ρε­τή­σει ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός του 2021.
Η τηλε­διά­σκε­ψη της ΚΟ του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στη σκιά της επι­κεί­με­νης συνό­δου κορυ­φής της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης που βγά­ζει ξανά «στον αφρό» τις μεγά­λες αντι­θέ­σεις στο εσω­τε­ρι­κό της, στο φόντο της νέας οικο­νο­μι­κής κρί­σης, όπου η παν­δη­μία επέ­δρα­σε κατα­λυ­τι­κά, αλλά και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών που οξύ­νο­νται, με τα ελλη­νο­τουρ­κι­κά στο φόρ­τε τους και τα προ­βλή­μα­τα της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας να συσ­σω­ρεύ­ο­νται καθη­με­ρι­νά πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε όπως είχε ήδη ανακοινωθεί.

Μητσοτάκης-Mhtsotakis- KO 8-Dic-2020

Μια συζή­τη­ση όπου η λέξη ελλη­νι­κός λαός –πολί­της έστω, δεν ακού­στη­κε ούτε μια φορά, σε αντί­θε­ση με το λιβά­νι­σμα στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους –επι­κε­ντρώ­νο­ντας στον του­ρι­σμό και όχι μόνο – με τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό όπως και πέρ­σι και πρό­περ­σι και προ_προ, επί Σύρι­ζα «φιλο-ανα­πτυ­ξια­κό» και «φιλο-επεν­δυ­τι­κό»
Ή μάλ­λον ακού­στη­κε κάτι:… «αντί­πα­λοί μας είναι τα προ­βλή­μα­τα των Ελλή­νων πολι­τών και σ’ αυτά πρέ­πει πάντα να δίνου­με πει­στι­κές απα­ντή­σεις» (;;) –με κερα­σά­κι στην τούρ­τα «(και) όπο­τε χρειά­ζε­ται να κάνου­με την ειλι­κρι­νή μας αυτο­κρι­τι­κή θα την κάνου­με χωρίς δισταγ­μούς και χωρίς επι­φυ­λά­ξεις».

Και όλ’ αυτά, μετά και το νέο όργιο αυταρ­χι­σμού (με πρό­σχη­μα όπως πάντα την παν­δη­μία) με τις εκα­το­ντά­δες προ­σα­γω­γές και δεκά­δες συλ­λή­ψεις στο σωρό έγι­ναν την Κυρια­κή με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 12 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του Αλ. Γρη­γο­ρό­που­λου και ενώ παρα­μέ­νουν νωπά τα γεγο­νό­τα, του κρά­τους τρο­μο­κρά­τη κατά την επέ­τειο του Πολυτεχνείου.

Τα θέμα­τα που συζη­τή­θη­καν –ενώ θα έπρε­πε να αφο­ρούν πρω­ταρ­χι­κά (πέρα από τα διε­θνή) εκεί­να που απα­σχο­λούν σήμε­ρα την καθη­με­ρι­νό­τη­τα των εργα­ζό­με­νων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και των φτω­χών στρω­μά­των της πόλης και της υπαί­θρου, περι­στρά­φη­καν στο πως καλύ­τε­ρα θα υπη­ρε­τη­θούν τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, τόσο στον τομέα της υγεί­ας όσο και γενικότερα.

Και παράλ­λη­λα –εκτός ημε­ρή­σιας διά­τα­ξης ακού­στη­καν τα «παρά­πο­να» βου­λευ­τών σε «εθνι­κο­το­πι­κά» θέμα­τα, όπως πχ. του βου­λευ­τής Λακω­νί­ας Θανά­ση Δαβά­κη για την απόρ­ρι­ψη της πρό­τα­σης του Ιδρύ­μα­τος Νιάρ­χου από την πανε­πι­στη­μια­κή κοι­νό­τη­τα (Νοση­λευ­τι­κή του Πανε­πι­στη­μί­ου Πελο­πον­νή­σου) «για την κλι­νι­κή εκπαί­δευ­ση των φοι­τη­τών του» ‑ο νοών νοεί­τω, ή του Γιώρ­γου Βλά­χου που, δεν του έφτα­σε η γιούρ­για στη λαϊ­κή κατοι­κία, με το περι­βαλ­λο­ντο­κτό­νο χωρο­τα­ξι­κό — πολε­ο­δο­μι­κό νομο­σχέ­διο που ψηφί­στη­κε την Παρα­σκευή αβα­ντά­ρο­ντας του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις και των μεγά­λους ιχθυο­καλ­λιερ­γη­τές, ομί­λους των ΑΠΕ και επι­βάλ­λο­ντας στο λαό νέους «πρά­σι­νους φόρους», ήθε­λε κι άλλες εμβό­λι­μες τρο­πο­λο­γί­ες της τελευ­ταί­ας στιγμής …

Ο πρω­θυ­πουρ­γός στά­θη­κε «στις θετι­κές προ­ο­πτι­κές που δημιουρ­γεί η έλευ­ση του εμβο­λί­ου» και «έκλει­σε το μάτι … στην ανά­γκη για την «αντι­με­τώ­πι­ση ενός χρό­νιου προ­βλή­μα­τος, που είναι η καθυ­στέ­ρη­ση στην απο­νο­μή των παλαιών συντά­ξε­ων»

Ανα­λυ­τι­κά – «…
Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός, έχει σημα­ντι­κές εφε­δρεί­ες, ταμεια­κές εφε­δρεί­ες για να στη­ρί­ξου­με την πραγ­μα­τι­κή οικο­νο­μία και για το πρώ­το διά­στη­μα του 2021, όπου γνω­ρί­ζου­με ότι τα πράγ­μα­τα αυτά θα είναι ακό­μα δύσκολα.
Προ­σω­πι­κά έχω μία συγκρα­τη­μέ­νη αισιο­δο­ξία ότι από τη στιγ­μή που θα τελειώ­σου­με με την παν­δη­μία, η ανά­καμ­ψη θα είναι ρωμα­λέα και δυνα­μι­κή ειδι­κά στη χώρα μας, για­τί πιστεύω ότι έχου­με στρώ­σει όλο αυτό το διά­στη­μα το χαλί με σημα­ντι­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις υπο­δο­μής για να μπο­ρού­με ακρι­βώς να δρο­μο­λο­γή­σου­με αυτή τη γρή­γο­ρη ανάπτυξη
Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός του ‘21 εκ των πραγ­μά­των έχει πολ­λούς αστάθ­μη­τους παράγοντες.
Ο σημα­ντι­κό­τε­ρος, προ­φα­νώς, είναι πόσο θα κρα­τή­σει ακό­μα η υγειο­νο­μι­κή κρί­ση και αυτό βρί­σκε­ται, προ­φα­νώς, σε άμε­ση συνάρ­τη­ση με το πόσο γρή­γο­ρος και το πόσο απο­τε­λε­σμα­τι­κός θα είναι ο εμβο­λια­σμός για­τί είμα­στε πια αρκε­τά σίγου­ροι ότι μόνο ένας μαζι­κός εμβο­λια­σμός μπο­ρεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρω­το­φα­νή υγειο­νο­μι­κή και οικο­νο­μι­κή κρί­ση που αντι­με­τω­πί­σα­με το 2020.
Προ­φα­νώς και το παρά­δειγ­μα του καθε­νός και της καθε­μιάς από εμάς είναι πάρα πολύ σημα­ντι­κό και σε τοπι­κό επί­πε­δο και θα εκπο­νη­θεί, όπως ήδη γνω­ρί­ζε­τε, ένα μεθο­δι­κό και οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο εμβο­λια­σμού το οποίο θα συνυ­πο­λο­γί­σει και αυτούς οι οποί­οι πρέ­πει εμβο­λιά­ζο­νται για λόγους παρα­δείγ­μα­τος. Και νομί­ζω ότι αυτό σε τοπι­κό επί­πε­δο έχει εξαι­ρε­τι­κά μεγά­λη σημασία.
Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός προ­βλέ­πει ότι θα υπάρ­χει μία σημα­ντι­κή ανά­καμ­ψη το 2021 (ΣΣ |> επα­νά­λη­ψη δήλω­σης Σταϊ­κού­ρα), σημειώ­νο­ντας επί­σης ότι είναι ένας «φιλο-ανα­πτυ­ξια­κός και φιλο-επεν­δυ­τι­κός προϋπολογισμός».

Κάπου στη μέση υπεν­θύ­μι­σε «τις μόνι­μες και μη μόνι­μες μειώ­σεις φόρων που υλο­ποί­η­σε η κυβέρ­νη­ση» (;;) και συνέ­χι­σε απτό­η­τος … κρα­δαί­νο­ντας παράλ­λη­λα δαμό­κλειο σπάθη
«Και μέσα στην κρί­ση συνε­χί­ζου­με με μειώ­σεις φόρων και προσ­δο­κού­με, όταν κλεί­σει αυτή η παρέν­θε­ση της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης, να επα­νέλ­θου­με στην ορθή δημο­σιο­νο­μι­κή πολιτική»

Σχε­τι­κά με τα μέτρα για την αντι­με­τώ­πι­ση της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης, αφού ανέ­φε­ρε ιλιγ­γιώ­δη νού­με­ρα δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων για την υγεία –μαζί με την παρω­νυ­χί­δα ‑800 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ (που) δόθη­καν εκτός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού (sic!) κατέ­λη­ξε με «ότι ζητή­σει το Υπουρ­γείο Υγεί­ας από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, από το Υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών θα το έχει, για να ενι­σχύ­σου­με τη δημό­σια υγεία» (ΣΣ |> προ­φα­νώς το υπου­γείο δε ζητά­ει, οπό­τε κακό του κεφα­λιού του)

Α Ναι! (παράλ­λη­λα) «ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός είναι και κοι­νω­νι­κά δίκαιος! (αυτό έλει­πε!) ‑με στή­ρι­ξη ευά­λω­των κοι­νω­νι­κών ομά­δων κλπ

«Άρα» (;;)
Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός είναι ρεα­λι­στι­κός, είναι ανα­πτυ­ξια­κός και φιλο-επεν­δυ­τι­κός, είναι μεταρ­ρυθ­μι­στι­κός, είναι ευέ­λι­κτος και κοι­νω­νι­κά δίκαιος, κατέ­λη­ξε ο Σταϊκούρας.

ℹ️  Ολό­κλη­ρη η τοπο­θέ­τη­ση του Πρω­θυ­πουρ­γού στο τέλος

Είναι στο χέρι του λαού να αποφασίσει πλέον πως πρέπει να γυρίσει την πλάτη σ’ αυτή την κοροϊδία, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μέσα από συλλογικές στοχευμένες διαμαρτυρίες – κινητοποιήσεις, ενάντια στην «ατομική ευθύνη» και να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, παλεύοντας ενάντια στο σημερινό απάνθρωπο και άδικο σύστημα, που γεννάει μόνο κοινωνική ανισότητα και δυστυχία.


ℹ️  Νωρί­τε­ρα το πρωί –στα πλαί­σια των γνω­στών κοκο­ρο­μα­χιών κυβέρ­νη­σης και αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης έγι­νε νέα «επί­θε­ση» ΝΔ (ανα­κοί­νω­ση του ΓΤ της) στον Τσί­πρα και μάλι­στα με δέκα (!!)… «σημα­ντι­κά» ερω­τή­μα­τα για τη βίλα στο Σούνιο
(ΣΣ |> Το θέμα –που ποσώς ενδια­φέ­ρει το λαό, ανέ­δει­ξαν μια μέρα πριν σαν κορυ­φαίο τα «παρα­πο­λι­τι­κά» το in.gr κά).

1.  Νοι­κιά­ζει βίλα;
2. Έχει δηλώ­σει την συγκε­κρι­μέ­νη μίσθω­ση στο πόθεν έσχες και έχει κατα­θέ­σει το μισθω­τή­ριο στην πλατ­φόρ­μα του taxisnet;
(…)
9. Πόσο κόστι­σε η ανα­καί­νι­ση; Υπάρ­χουν τα σχε­τι­κά παρα­στα­τι­κά; Έγι­νε συμ­ψη­φι­σμός; (κλπ)
10. Ισχύ­ει ότι η βίλα αυτή είχε βγει προς πώλη­ση ένα­ντι 1,2 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ; ‑κατα­λή­γο­ντας «απει­λη­τι­κά» «οι πολί­τες δικαιού­νται να ξέρουν ‑θα επα­νερ­χό­μα­στε μέχρι να δοθούν απαντήσεις».
Στο ίδιο μοτί­βο διέ­ψευ­σε κατη­γο­ρη­μα­τι­κά η Κου­μουν­δού­ρου μιλώ­ντας για «λαϊ­κή Κυψέ­λη», «βατερ­λώ της Πάρ­νη­θας» κά. χαριτωμένα.


Ομιλία Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο