Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζει να σφάζει παιδιά το Ισραήλ

14 ανή­λι­κοι Παλαι­στί­νιοι δολο­φο­νή­θη­καν το 2017 και 3 φέτος τον Γενά­ρη Τα 14 παι­διά από την Παλαι­στί­νη που δολο­φό­νη­σε το 2017 το Ισρα­ήλ παρου­σιά­ζει η ιστο­σε­λί­δα electronicintifada.net, υπο­δει­κνύ­ο­ντας ότι πριν καν ολο­κλη­ρω­θεί η δεύ­τε­ρη εβδο­μά­δα του 2018, ο κατο­χι­κός στρα­τός είχε ήδη σκο­τώ­σει ακό­μη 3 παι­διά στην Παλαιστίνη.

«14 αγό­ρια και κορί­τσια κάτω των 18 ετών από την Παλαι­στί­νη πυρο­βο­λή­θη­καν και σκο­τώ­θη­καν από τις ισραη­λι­νές κατο­χι­κές δυνά­μεις στη Δυτι­κή Όχθη και στη Λωρί­δα της Γάζας» το 2017, σημειώ­νε­ται στο ρεπορ­τάζ. Επι­πρό­σθε­τα ένα παι­δί που είχε τραυ­μα­τι­στεί πριν μερι­κά χρό­νια από επί­θε­ση ισραη­λι­νού μη επαν­δρω­μέ­νου αερο­σκά­φους, εξέ­πνευ­σε το 2017. Ακό­μη δύο παι­διά έχα­σαν τη ζωή τους το 2017 από άλλες ισραη­λι­νές επι­θέ­σεις ή συν­θή­κες που δημιούρ­γη­σε η κατο­χή. Δύο ακόμη
παι­διά έχα­σαν τη ζωή τους λόγω προ­σκομ­μά­των που έθε­ταν οι κατο­χι­κές αρχές στη μετά­βα­σή τους για ιατρι­κή περί­θαλ­ψη, εκτός της υπό απο­κλει­σμό Λωρί­δας της Γάζας. Όπως σημειώ­νε­ται το 2016 είχαν δολο­φο­νη­θεί 35 παι­διά Παλαι­στι­νί­ων, στην πιο αιμα­το­βαμ­μέ­νη για ανή­λι­κους Παλαι­στι­νί­ους, χρο­νιά της τελευ­ταί­ας δεκαετίας.

Κανέ­νας Ισραη­λι­νός ανή­λι­κος δεν σκο­τώ­θη­κε από Παλαι­στί­νιους το 2017, προστίθεται.

palaistinioi

Η ιστο­σε­λί­δα απα­ριθ­μεί τους 14 Παλαι­στι­νί­ους που δολο­φο­νή­θη­καν από πυρά του κατο­χι­κού στρα­τού (ανα­λυ­τι­κές λεπτο­μέ­ρειες για κάθε υπό­θε­ση στο https://electronicintifada.net):

• Qusay al-Amour, 17 ετών
• Murad Yousif Abu Ghazi, 17
• Yousif Shaaban Abu Athra, 15
• Muhammad Khatab, 17
• Jassim Nakhla, 16
• Ahmad Ghazal, 17
• Fatima Hjeiji, 16
• Fatima Taqatqa, 15
• Raed Ahmad Radayda, 15
• Nouf Infayat, 14
• Aws Muhammad Yousif Salameh, 16
• Muhammad Khalaf Mahmoud Khalaf
Lafi, 17
• Abd al-Rahman Abu Hamisa, 16
• Qutaiba Ziad Zahran, 16

Έπιασαν δουλειά και φέτος οι φονιάδες του κατοχικού στρατού

Όπως κατα­γρά­φε­ται στην εν λόγω ιστο­σε­λί­δα, προ­τού ολο­κλη­ρω­θεί η δεύ­τε­ρη εβδο­μά­δα του 2018, το κατο­χι­κό Ισρα­ήλ είχε δολο­φο­νή­σει 3 παι­διά. Ένα παι­δί δολο­φο­νή­θη­κε με πραγ­μα­τι­κά πυρά από τις ισραη­λι­νές δυνά­μεις στις 11 του Γενά­ρη κατά τη διάρ­κεια κατα­στο­λής δια­δή­λω­σης στον συνο­ρια­κό φρά­κτη της Γάζας, ο Amir Abd al-Hamid Abu Musaad (15 ετών). Την ίδια μέρα πυρο­βο­λή­θη­κε και σκο­τώ­θη­κε σε αντί­στοι­χη δια­δή­λω­ση κοντά στη Ναμπλούς στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη ο Ali Omar Nimer Qinu (17 ετών).

Προη­γή­θη­κε στις 3 του Γενά­ρη η πρώ­τη δολο­φο­νία Παλαι­στί­νιου από τις ισραη­λι­νές κατο­χι­κές δυνά­μεις, με θύμα των πραγ­μα­τι­κών πυρών τον Musab Tamimi (16 ετών) στη Δυτι­κή Όχθη. Αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας μίλη­σε για ακρο­βο­λι­στή του κατο­χι­κού στρα­τού και η οργά­νω­ση Defense for Children International-Palestine υπο­γράμ­μι­σε τη διαρ­κή παρα­βί­α­ση του διε­θνούς δικαί­ου από το
κατο­χι­κό Ισρα­ήλ και στον τομέα της χρή­σης πραγ­μα­τι­κών πυρών κατά παι­διών, χωρίς πραγ­μα­τι­κή αιτία απει­λής. Σημειώ­νε­ται επί­σης ότι η παρα­βί­α­ση των δικαιω­μά­των των παι­διών στην Παλαι­στί­νη, έχει εντα­θεί στην κατο­χι­κή κατα­στο­λή των δια­δη­λώ­σε­ων ενά­ντια στην προ­κλη­τι­κή από­φα­ση των ΗΠΑ για ανα­γνώ­ρι­ση της Ιερου­σα­λήμ ως «πρω­τεύ­ου­σας» του Ισραήλ.

Πηγή: Χαραυ­γή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο