Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την υπόθεση Γεωργούλη

Συνε­χί­στη­κε και χτες η αντι­πα­ρά­θε­ση γύρω από τη σοβα­ρή καταγ­γε­λία σε βάρος του πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Γεωρ­γού­λη, για βια­σμό και σωμα­τι­κή βλά­βη, από δικη­γό­ρο, στέ­λε­χος του ΠΑΣΟΚ και εργα­ζό­με­νη για την Κομι­σιόν, την ίδια ώρα που χτε­σι­νές πλη­ρο­φο­ρί­ες και δημο­σιεύ­μα­τα έκα­ναν λόγο και για νέες καταγ­γε­λί­ες σε βάρος του ευρω­βου­λευ­τή, από δύο γυναί­κες και έναν άνδρα, όλους εργα­ζό­με­νους στο γρα­φείο του, σχε­τι­κά με εργα­σια­κό εκφο­βι­σμό και κακο­ποι­η­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά. Στο μετα­ξύ, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ο Αλ. Γεωρ­γού­λης έχει ζητή­σει ακρό­α­ση από τις βελ­γι­κές αρχές, ενώ ανοι­χτό είναι το ζήτη­μα του αν στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί έκτα­κτη συνε­δρί­α­ση για την άρση της ασυ­λί­ας του.

Την ίδια ώρα και με φόντο τις καταγ­γε­λί­ες, η κοκο­ρο­μα­χία ανά­με­σα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνε­χί­στη­κε, με συμ­ψη­φι­σμούς, υπο­νο­ού­με­να και μόνη έγνοια το αν και κατά πόσο οι καταγ­γε­λί­ες επη­ρε­ά­ζουν το μετα­ξύ τους παζά­ρι για συγκολ­λή­σεις και αντι­λαϊ­κές κυβερνήσεις.

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ επι­χει­ρού­σε και χτες με τοπο­θε­τή­σεις των στε­λε­χών του να πεί­σει ότι οι καταγ­γε­λί­ες δεν ήταν σε γνώ­ση του και ότι η αντί­δρα­σή του ήταν άμε­ση, την ίδια ώρα βέβαια που με άλλες τοπο­θε­τή­σεις τους υπο­νο­ούν ότι ο πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τής είχε ερω­τη­θεί «αρμο­δί­ως» ήδη από το 2020 για τις καταγ­γε­λί­ες και τις είχε δια­ψεύ­σει. Στο μετα­ξύ, αντι­δρά­σεις προ­κά­λε­σε και η ανάρ­τη­ση της υπο­ψή­φιας βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Βαρέ­λη — Στε­φα­νί­δη, η οποία ανα­πα­ρή­γα­γε ένα από τα γνω­στά χυδαία πρω­το­σέ­λι­δα της φασι­στο­φυλ­λά­δας του Στ. Χίου για το θέμα, ανα­κα­λώ­ντας την ανάρ­τη­σή της μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Την ίδια ώρα η ΝΔ επι­χει­ρού­σε συμ­ψη­φι­σμούς με άλλες αντί­στοι­χες υπο­θέ­σεις, με τον Κυρ. Μητσο­τά­κη να λέει από την Κέρ­κυ­ρα ότι «εμείς δεν είμα­στε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρό­κει­ται ποτέ να γενι­κεύ­σου­με προ­σω­πι­κές συμπε­ρι­φο­ρές» και ότι «ίσως τώρα κάποιοι συνει­δη­το­ποιούν πόσο βαθύς και σκο­τει­νός ήταν ο λάκ­κος τον οποίο έσκα­βαν για άλλους».

Στο φόντο της υπό­θε­σης Γεωρ­γού­λη, αλλά και εκεί­νων της Ευ. Καϊ­λή, πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τών της ΝΔ κ.λπ., με σει­ρά δημο­σιεύ­μα­τα ανοί­γει και το ζήτη­μα για τον τρό­πο εκλο­γής των ευρω­βου­λευ­τών, με την κυβέρ­νη­ση να διαρ­ρέ­ει ότι σκο­πεύ­ει να νομο­θε­τή­σει την εκλο­γή με λίστα αντί για σταυ­ρό προ­τί­μη­σης, κρύ­βο­ντας βέβαια ότι το πρό­βλη­μα είναι το ίδιο το σάπιο σύστη­μα και το δια­φθο­ρείο της ΕΕ, που υπη­ρε­τούν όλοι τους.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο