Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχείς φονικοί βομβαρδισμοί της Γάζας — 35 οι νεκροί

Συνε­χί­ζει να «σπέρ­νει » θάνα­το στους Παλαι­στί­νιους το αδί­στα­κτο κρά­τος — δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ. Κλι­μα­κώ­νο­ντας την επι­θε­τι­κό­τη­τα των προη­γού­με­νων ημε­ρών, με την επι­χεί­ρη­ση έξω­σης εκα­το­ντά­δων οικο­γε­νειών Παλαι­στι­νί­ων από τα σπί­τια τους στην Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ και τις βάναυ­σες επι­θέ­σεις σε βάρος Παλαι­στι­νί­ων προ­σκυ­νη­τών και δια­δη­λω­τών στο τέμε­νος Αλ Ακσά, το ισραη­λι­νό κρά­τος έστει­λε και χτες δεκά­δες μαχη­τι­κά αερο­πλά­να να βομ­βαρ­δί­σουν τη Λωρί­δα της Γάζας, με τις ισραη­λι­νές επι­δρο­μές να ξεπερ­νούν τις 150 μέσα στο τελευ­ταίο 24ωρο.

Οι φονι­κές ισραη­λι­νές αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές συνε­χί­στη­καν και στη διάρ­κεια της νύχτας και σύμ­φω­να με εκπρό­σω­πο του στρα­τού, από την Κυρια­κή μέχρι το πρωί της Τετάρ­της έχουν γίνει περί­που 500 βομ­βαρ­δι­σμοί στό­χων στη Γάζα. Από την άλλη πλευ­ρά, η Χαμάς και ο Παλαι­στι­νια­κός Τζι­χάντ ανα­κοί­νω­σαν ότι εκτό­ξευ­σαν μέχρι το πρωί πάνω από 300 ρουκέτες.

Σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγεία οι νεκροί από τους φονι­κούς βομ­βαρ­δι­σμούς έχουν φτά­σει τους 35, ανά­με­σά τους 12 παι­διά, ενώ ισραη­λι­νά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 5 νεκρούς ισραηλινούς.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο