Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για την ομοφοβική επίθεση Μπέου στον Κασσελάκη

Την παρέμ­βα­ση εισαγ­γε­λέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το χθε­σι­νό, χυδαίο ομο­φο­βι­κό σχό­λιο του δημάρ­χου Βόλου Αχιλ­λέα Μπέ­ου κατά του Στέ­φα­νου Κασ­σε­λά­κη, στο πλαί­σιο της ομι­λί­ας του μετά την επα­νε­κλο­γή του στη δημαρ­χία της πόλης.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, πηγές από την Κου­μουν­δού­ρου ανέφεραν:

«Περι­μέ­νου­με από τον αρμό­διο εισαγ­γε­λέα να ασκή­σει ποι­νι­κή δίω­ξη για παρα­βί­α­ση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τρο­πο­ποι­ή­θη­κε το 2014 για την ρητο­ρι­κή του μίσους (οποί­ος με πρό­θε­ση δημό­σια υπο­κι­νεί, προ­κα­λεί, διε­γεί­ρει ή προ­τρέ­πει σε πρά­ξεις ή ενέρ­γειες που μπο­ρούν να προ­κα­λέ­σουν δια­κρί­σεις, μίσος ή βία κατα προ­σώ­που ή ομά­δας προ­σώ­πων που προσ­διο­ρί­ζο­νται με βάση την φυλή το χρώ­μα ή τον σεξουα­λι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό κατα τρό­πο που εκθέ­τει σε κίν­δυ­νο την δημό­σια τάξη).

Εμείς θεω­ρού­με ότι είναι μια κλα­σι­κή περί­πτω­ση εφαρ­μο­γής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τρο­πο­ποι­ή­θη­κε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητο­ρι­κή του μίσους. Κάτι αντί­στοι­χο με αυτο που είχε κάνει ο Αμβροσιος!

Δεν ειναι μια απλή περί­πτω­ση εξύ­βρι­σης και θα πρέ­πει ο αρμό­διος Εισαγ­γε­λε­ας να παρέμ­βει αυτε­παγ­γέλ­τως. Εμείς περι­μέ­νου­με το αυτο­νό­η­το, ο αρμό­διος Εισαγ­γε­λε­ας να παρέμ­βει αυτεπαγγέλτως».

Σύμ­φω­να με πηγές από την Εισαγ­γε­λία, ωστό­σο, αυτά τα αδι­κή­μα­τα διώ­κο­νται κατ’ έγκλη­ση και όχι αυτα­παγ­γέλ­τως, δηλα­δή πρέ­πει να γίνει μήνυση.

Τι δήλωσε ο Μπέος για τον Κασσελάκη

Χυδαία επί­θε­ση εξα­πέ­λυ­σε ο δήμαρ­χος Βόλου Αχιλ­λέ­ας Μπέ­ος κατά του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέ­φα­νου Κασ­σε­λά­κη, επι­δι­δό­με­νος σε ομο­φο­βι­κό παρα­λή­ρη­μα στην πρώ­τη ομι­λία του μετά την επα­νε­κλο­γή του.

Αφού ευχα­ρί­στη­σε τους πολί­τες του Βόλου, έστρε­ψε τα «βέλη» του κατά του Στέ­φα­νου Κασ­σε­λά­κη, ανα­φε­ρό­με­νος στην πρό­σφα­τη συνέ­ντευ­ξή του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέ­φε­ρε πως θα ήθε­λε δύο αγόρια.

«Δηλα­δή τι θέλεις να πεις εσύ τώρα με τα κανά­λια που σε προ­βάλ­λουν; Ότι εμείς οι υπό­λοι­ποι Έλλη­νες θα υιο­θε­τού­με παι­διά να παρά­γου­με π@@στ@δ@ς;» είπε ο Αχιλ­λέ­ας Μπέ­ος σχο­λιά­ζο­ντας την παρα­πά­νω τοποθέτηση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο