Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια διεργασιών και αναταράξεων

Συνε­χί­ζο­νται οι ανα­τα­ρά­ξεις αλλά και οι διερ­γα­σί­ες στο εσω­τε­ρι­κό του ΣΥΡΙΖΑ, ενό­ψει της εκλο­γής νέου προ­έ­δρου στις 10 Σεπτέμ­βρη αλλά και των τοπι­κών εκλο­γών στις 8 Οκτώ­βρη. Η επι­λο­γή του Κ. Ζαχα­ριά­δη ως υπο­ψή­φιου δημάρ­χου Αθή­νας από την ΠΓ του κόμ­μα­τος έρι­ξε — όπως ανα­με­νό­ταν — λάδι στην εσω­κομ­μα­τι­κή φωτιά, καθώς είναι πολ­λοί αυτοί που δεν συμ­φω­νούν με την υπο­ψη­φιό­τη­τά του.

Ενας εξ αυτών, ο Π. Πολά­κης, εξέ­φρα­σε δημό­σια τη δια­φω­νία του και, παρα­πέ­ρα, τα έβα­λε με τους διεκ­δι­κη­τές της προ­ε­δρί­ας, αφή­νο­ντας ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο να τη διεκ­δι­κή­σει και ο ίδιος. Οπως έγρα­ψε: «Βλέ­πω διά­φο­ρες συνε­ντεύ­ξεις υπο­ψη­φί­ων προ­έ­δρων, και μιλώ για Τσα­κα­λώ­το και Αχτσιό­γλου, όπου δεν βλέ­πω γραμ­μή συγκε­κρι­μέ­νη, απλά γενι­κές ρετσέ­τες, χαρα­κτη­ρι­σμούς και εκτι­μή­σεις για τον Τσί­πρα, εκθέ­σεις καλο­λο­γι­κών στοι­χεί­ων και γενι­κώς έπεα πτε­ρό­ε­ντα… Στην τοπο­θέ­τη­σή μου στην Κεντρι­κή Επι­τρο­πή είπα συγκε­κρι­μέ­νες θέσεις που είναι ο κορ­μός ενός πολι­τι­κού σχε­δί­ου, πέρα από τη συγκε­κρι­μέ­νη κρι­τι­κή τού για­τί χάσα­με. Περι­μέ­νω κάτι αντί­στοι­χο από όλους τους υπο­ψη­φί­ους… Ξανα­βά­ζω την ομι­λία μου για επα­νά­λη­ψη… για­τί με έχε­τε βάλει σε σκέψεις…».

Το αν τελι­κά οι σκέ­ψεις θα γίνουν πρά­ξη θα φανεί μέχρι το Διαρ­κές Συνέ­δριο στις 2 Σεπτέμ­βρη, κατα­λη­κτι­κή ημε­ρο­μη­νία για την κατά­θε­ση υποψηφιοτήτων.

Στο μετα­ξύ οι Ευ. Τσα­κα­λώ­τος, Ε. Αχτσιό­γλου, Ν. Παπ­πάς και Στ. Τζου­μά­κας συνε­χί­ζουν την προ­ε­κλο­γι­κή τους εκστρα­τεία, θέτο­ντας όλοι στο επί­κε­ντρο ως ζητού­με­νο το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανα­κτή­σει την ικα­νό­τη­τα χει­ρα­γώ­γη­σης λαϊ­κών δυνά­με­ων, που θα του επι­τρέ­ψει να επα­νέλ­θει σε κυβερ­νη­τι­κή τροχιά.

Στο πλαί­σιο αυτό, από το Αργο­στό­λι ο Ευ. Τσα­κα­λώ­τος πρό­τει­νε συλ­λο­γι­κή ηγε­σία και μεσο­πρό­θε­σμο σχε­δια­σμό ώστε να απο­κτή­σει ο ΣΥΡΙΖΑ μία αξιό­πι­στη πρό­τα­ση δια­κυ­βέρ­νη­σης. Η Ε. Αχτσιό­γλου επα­νέ­λα­βε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειά­ζε­ται μια ενιαία πολι­τι­κή ταυ­τό­τη­τα ώστε «άπαξ και λαμ­βά­νε­ται μια από­φα­ση, αυτή θα μας δεσμεύ­ει και θα ισχύ­ει για όλους». Ο Στ. Τζου­μά­κας υπο­στή­ρι­ξε την αλλα­γή πορεί­ας, που δεν γίνε­ται «με posts, δηλώ­σεις και περι­γρα­φές (…) Χρεια­ζό­μα­στε επα­να­προσ­διο­ρι­σμό, ανα­σύ­ντα­ξη και πλειο­ψη­φι­κή πολι­τι­κή». Ο Ν. Παπ­πάς ζήτη­σε εντο­λή για «να ανα­με­τρη­θού­με με τη ΝΔ του κ. Μητσο­τά­κη. Οτι­δή­πο­τε άλλο είναι μία ανα­δί­πλω­ση και μία ομφα­λο­σκό­πη­ση την οποία πρέ­πει να αποφύγουμε».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο