Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχεδόν 1.400 κεραυνοί τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα

Σχε­δόν 1.400 κεραυ­νούς μέχρι τις 9 το πρωί του Σαβ­βά­του 17/08 κατέ­γρα­ψε το σύστη­μα ΖΕΥΣ του Εθνι­κού Αστεροσκοπείου/meteo.gr. Ευτυ­χώς οι περισ­σό­τε­ροι κεραυ­νοί έπε­σαν στη θάλασσα.

keraynoi

Ισχυ­ρή καται­γί­δα έπλη­ξε τη Λήμνο τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του, με 25 χιλιο­στά βρο­χής μέσα σε 20 λεπτά.

Ταχέ­ως κινού­με­νη ατμο­σφαι­ρι­κή δια­τα­ρα­χή επη­ρε­ά­ζει με κατά τόπους ισχυ­ρές καται­γί­δες που συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις και ενι­σχυ­μέ­νους ριπαί­ους ανέ­μους κυρί­ως τα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά και θαλάσ­σια τμή­μα­τα της χώρας, από το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής 16/08.

Περισ­σό­τε­ρο επη­ρε­ά­στη­καν η Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Χαλ­κι­δι­κής), η Θρά­κη, τα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου καθώς και περιο­χές που βρέ­χο­νται από το Βορειο­δυ­τι­κό Αιγαίο (Σπο­ρά­δες — Βόρεια Εύβοια). Βρο­χές και καται­γί­δες εκδη­λώ­θη­καν και σε άλλες ηπει­ρω­τι­κές περιο­χές της χώρας, με μικρό­τε­ρη όμως κατά κανό­να ένταση.

Στον προ­γνω­στι­κό χάρ­τη που ακο­λου­θεί παρου­σιά­ζο­νται τα αθροι­στι­κά ύψη βρο­χό­πτω­σης που ανα­μέ­νο­νταν έως το μεση­μέ­ρι τους Σαβ­βά­του 17/08.

xartis vroxis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο