Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ενέργεια φασιστοειδών να βρωμίσουν γκράφιτι του Γ. Αντετοκούνμπο

Την κατα­δί­κη της ενέρ­γειας φασι­στοει­δών που βρώ­μι­σαν γκρά­φι­τι για τον Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο εκφρά­ζει με σχό­λιο της η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Παλαιού Φαλή­ρου του ΚΚΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Έξω τα φασι­στοει­δή από τις γει­το­νιές μας.

Η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Παλαιού Φαλή­ρου του ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει την ενέρ­γεια φασι­στοει­δών όπου με τη γνω­στή τους τακτι­κή μέσα στη νύχτα, σαν τα ποντί­κια, βεβή­λω­σαν γκρά­φι­τι για τον Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο, βρω­μί­ζο­ντάς το με τη σβά­στι­κα και το σήμα των Ες-Ες.

Οι δημό­τες του Παλαιού Φαλή­ρου δεν πρέ­πει να δεί­ξουν καμία ανο­χή τόσο σε χρυ­σαυ­γί­τι­κες ενέρ­γειες όσο και στα νέα εθνι­κι­στι­κά τους μορ­φώ­μα­τα που δημιουρ­γή­θη­καν όταν “εγκα­τέ­λει­ψαν το καρά­βι σαν τους αρου­ραί­ους” πριν βου­λιά­ξει. Καμία ανο­χή στις φασι­στι­κές ιδέ­ες και στις πρά­ξεις τους. Καμία ανο­χή και σε όσους τους δίνουν χώρο και τους ξεπλέ­νουν όπως η δημο­τι­κή αρχή του Παλαιού Φαλή­ρου που κάθε χρό­νο τους καλεί σε εκδη­λώ­σεις του δήμου, αφού όπως λέει “είναι νόμι­μο πολι­τι­κό κόμμα”.

Καλού­με το λαό να απο­μο­νώ­σει τις φασι­στι­κές — ρατσι­στι­κές οργα­νώ­σεις, να παλέ­ψει ενά­ντια στο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που είναι η μήτρα που γεν­νά το φασι­σμό — ναζι­σμό. Να κατα­δι­κά­σει τη δρά­ση τους σε όλους τους χώρους, στα σχο­λεία, στις γει­το­νιές, στους τόπους δου­λειάς. Να τους στεί­λει εκεί που ανή­κουν: Στο σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστορίας».

Φασί­στες βαν­δά­λι­σαν γκρά­φι­τι του Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο στο Παλαιό Φάληρο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο