Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την επίθεση χρυσαυγιτών σε βάρος μελών αντιφασιστικών οργανώσεων

Σε σχό­λιό του για την επί­θε­ση σε βάρος μελών αντι­φα­σι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το KKE κατα­δι­κά­ζει τη θρα­σύ­δει­λη και απρό­κλη­τη επί­θε­ση σε βάρος μελών αντι­φα­σι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων, σε Καλ­λι­θέα και Γαλά­τσι, από χρυ­σαυ­γί­τες και άλλα φασι­στοει­δή. Απο­τέ­λε­σμα αυτών των επι­θέ­σε­ων ήταν ο τραυ­μα­τι­σμός μελών αυτών των οργα­νώ­σε­ων, ένας εκ των οποί­ων μάλι­στα οδη­γή­θη­κε στο νοσοκομείο.

Ο λαός χρειά­ζε­ται να απο­μο­νώ­σει ακό­μη πιο απο­φα­σι­στι­κά την εγκλη­μα­τι­κή, ναζι­στι­κή οργά­νω­ση της ΧΑ και να κατα­δι­κά­σει την ανο­χή εκ μέρους των μηχα­νι­σμών του κρά­τους σε τέτοιου είδους πρακτικές».

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι στην Καλ­λι­θέα ειδι­κό­τε­ρα, ομά­δα 8–10 ατό­μων της Ψς επι­τέ­θη­κε σε ομά­δα μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του Σοσια­λι­στι­κού Εργα­τι­κού Κόμ­μα­τος τραυ­μα­τί­ζο­ντας τέσ­σε­ρις, ενώ η αστυ­νο­μία δεν προ­έ­βη σε συλ­λή­ψεις, σύμ­φω­να με τους καταγγέλλοντες.

Την ίδια ώρα, στο Γαλά­τσι άλλα μέλη της Χρυ­σής Αυγής επι­τέ­θη­καν σε άλλη ομά­δα της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ, τραυ­μα­τί­ζο­ντας στο πρό­σω­πο τον Γιώρ­γο Πίτ­τα, δημο­σιο­γρά­φο της εφη­με­ρί­δας «Εργα­τι­κής αλληλεγγύης».

«Καλού­με την αρι­στε­ρά και τα συν­δι­κά­τα να κατα­δι­κά­σουν τις φασι­στι­κές επι­θέ­σεις και να μπούν μπρο­στά σε ένα γύρο αγώ­νων, ενά­ντια στη λιτότητα,τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις αλλά και την εθνι­κι­στι­κή εκστρα­τεία που στρώ­νει το δρό­μο για πολε­μι­κές εμπλο­κές και την άνο­δο των φασι­στών», κατα­λή­γει η σχε­τι­κή καταγγελία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο