Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη σύσκεψη του πρωθυπουργού περί «οπαδικής βίας»

Σε σχό­λιό του για τη σύσκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού περί «οπα­δι­κής βίας», το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Κανέ­να επι­κοι­νω­νια­κό τέχνα­σμα, όπως η σύσκε­ψη του Πρω­θυ­πουρ­γού για την αντι­με­τώ­πι­ση της δήθεν “οπα­δι­κής βίας” – και μάλι­στα με τους μεγα­λοϊ­διο­κτή­τες των ΠΑΕ — δεν μπο­ρεί να “κου­κου­λώ­σει” τις τερά­στιες κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για το γεγο­νός ότι δεκά­δες εξο­πλι­σμέ­νοι ναζί, εν πλή­ρει γνώ­σει του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, έφτα­σαν ανε­νό­χλη­τοι από την Κρο­α­τία στη Ν. Φιλα­δέλ­φεια και, σε συνερ­γα­σία με ντό­πιους ομοϊ­δε­ά­τες τους, δολο­φό­νη­σαν τον Μιχά­λη Κατσου­ρή. Και φυσι­κά δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει ότι η πολι­τι­κή της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του αθλη­τι­σμού και τα “νήμα­τα” που συν­δέ­ουν τους “οπα­δι­κούς στρα­τούς” με διά­φο­ρα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, ακό­μη και με θύλα­κες του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, είναι αυτά που στρώ­νουν το έδα­φος για τέτοια περιστατικά».

Συνά­ντη­ση την Τετάρ­τη του Κ. Μητσο­τά­κη με τον πρό­ε­δρο της UEFA και ιδιο­κτή­τες ΠΑΕ

Την προ­σπά­θεια κου­κου­λώ­μα­τος πίσω τα περί “οπα­δι­κής βίας” των μεγά­λων ευθυ­νών της κυβέρ­νη­σης για την οργα­νω­μέ­νη επί­θε­ση συμ­μο­ρί­ας νεο­να­ζί στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια εξυ­πη­ρε­τεί η κίνη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη να κλεί­σει συνά­ντη­ση με τον πρό­ε­δρο της UEFA Αλε­ξά­ντερ Τσέφεριν.

Η συνά­ντη­ση συμ­φω­νή­θη­κε να γίνει την Τετάρ­τη, 16 Αυγού­στου στο Μέγα­ρο Μαξί­μου προ­κει­μέ­νου, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του γρα­φεί­ου Τύπου του πρω­θυ­πουρ­γού, να συζη­τή­σουν όσα συμ­βαί­νουν στο ελλη­νι­κό και στο ευρω­παϊ­κό ποδόσφαιρο.

Σύμ­φω­να με την ίδια ανα­κοί­νω­ση «μετά τη συνά­ντη­σή τους, στις 11.00 θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σύσκε­ψη υπό τον πρω­θυ­πουρ­γό με τη συμ­με­το­χή του πρό­ε­δρου της UEFA και αρμό­διων υπουρ­γών στην οποία έχουν προ­σκλη­θεί οι ιδιο­κτή­τες των ΠΑΕ Ολυ­μπια­κού, Πανα­θη­ναϊ­κού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».

 

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο