Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού: Καταγγελία για δήθεν παράταση της αξιολόγησης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Αθή­να, 19-10-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ — ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ πολι­τι­κούς & υπη­ρε­σια­κούς παρά­γο­ντες του νοσο­κο­μεί­ου, οι οποί­οι δρώ­ντας σαν «Πέμ­πτη Φάλαγ­γα» συνε­χί­ζουν να δια­δί­δουν ότι δήθεν δόθη­κε επί­ση­μη παρά­τα­ση για την κατά­θε­ση των εντύ­πων αξιολόγησης.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι το μόνο που δόθη­κε είναι η απο­στο­μω­τι­κή απά­ντη­ση των εργα­ζο­μέ­νων του Ευαγ­γε­λι­σμού που σε ποσο­στό άνω του 97,5% γύρι­σαν την πλά­τη στην εκβια­στι­κή από­πει­ρα επι­βο­λής μιας άκρως αντι­δρα­στι­κής και σκο­τα­δι­στι­κής αξιο­λό­γη­σης. Την ίδια γεν­ναία στά­ση τήρη­σε και η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των προϊ­στα­μέ­νων με την απερ­γία — απο­χή από αυτό το «έγκλη­μα».

Σε συνέ­χεια των απα­ρά­δε­κτων πιέ­σε­ων που ασκή­θη­καν τις προη­γού­με­νες μέρες — πάντα προ­φο­ρι­κά (!) όπως μας καταγ­γέλ­θη­κε από δεκά­δες συνα­δέλ­φους — η Διοι­κή­τρια του Ευαγ­γε­λι­σμού με “μυστι­κό” έγγρα­φο του γρα­φεί­ου της στις 13/10 (που δεν κοι­νο­ποι­ή­θη­κε σε καμιά υπη­ρε­σία), ζήτη­σε από το Υπουρ­γείο Διοι­κη­τι­κής Ανα­συ­γκρό­τη­σης να παρα­τεί­νει τις ημέ­ρες κατά­θε­σης των αξιο­λο­γή­σε­ων προ­κει­μέ­νου όπως λέει να “ολο­κλη­ρω­θεί η αξιο­λό­γη­ση” έπει­τα τάχα από …“παρά­πο­να των υπαλ­λή­λων που δεν πρό­λα­βαν”… Λες κι απ’τη …μεγά­λη προ­σέ­λευ­ση (του 2,5% των υπαλ­λή­λων) δεν προ­λά­βαι­νε η Γραμ­μα­τεία να πρω­το­κολ­λή­σει τις αιτήσεις!!!

  • Η απά­ντη­ση απ’το Υπουρ­γείο Διοι­κη­τι­κής Ανα­συ­γκρό­τη­σης ήρθε χτες (έχει απο­στα­λεί & προς το Υπουρ­γείο Υγεί­ας) και επι­βε­βαιώ­νει αυτό που εδώ και μέρες διευ­κρι­νί­σα­με ότι δηλ. οι προ­θε­σμί­ες έχουν παρέλ­θει κι οι ελά­χι­στες εκπρό­θε­σμα κατα­τε­θει­μέ­νες αιτή­σεις (έπει­τα από εκβια­σμό) είναι ΑΚΥΡΕΣ.

Είναι ξεκά­θα­ρο ότι πολύ έχει ενο­χλή­σει το ιδιαί­τε­ρα υψη­λό ποσο­στό συμ­με­το­χής των συνα­δέλ­φων υγειο­νο­μι­κών στην απερ­γία — απο­χή από τη δια­δι­κα­σία της αντι­δρα­στι­κής αξιο­λό­γη­σης — όπως απο­φά­σι­σαν στα συλ­λο­γι­κά τους όργα­να — και οι διοι­κή­σεις πράτ­τουν …κατά το δοκούν, αλλά πάντως ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!

Έτσι, αφού απέ­τυ­χε πλή­ρως ο εκφο­βι­σμός, ΣΗΜΕΡΑ άρχι­σαν να μοι­ρά­ζουν το έγγρα­φο του Υπουρ­γεί­ου γυρ­νώ­ντας το σαφέ­στα­το περιε­χό­με­νό του ΑΝΑΠΟΔΑ! Ενώ, η απά­ντη­ση ορί­ζει πως παρά­τα­ση μπο­ρεί να υπάρ­ξει ΜΟΝΟ σε περι­πτώ­σεις απο­δε­δειγ­μέ­νης ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ (δηλ. πυρ­κα­γιά – σει­σμός – βομ­βαρ­δι­σμός – κατα­πο­ντι­σμός – πολυ­ή­με­ρη νοση­λεία του υπαλ­λή­λου κλπ) συνε­χί­ζουν να ασκούν αφό­ρη­τες πιέ­σεις και τρο­μο­κρα­τία στους συνα­δέλ­φους, συνε­πείς στο ρόλο τους ως μακρύ χέρι και αυτής της κυβέρ­νη­σης που ισο­πε­δώ­νει τα δικαιώ­μα­τά μας. Πόσο ακό­μη χαμη­λά θα πέσουν;;;

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ακό­μη μια φορά: οι προ­θε­σμί­ες πέρα­σαν ανε­πι­στρε­πτί και οι αιτή­σεις για αξιο­λό­γη­ση που κατα­τέ­θη­καν εκπρό­θε­σμα (καθώς προ­φα­νώς και δεν συνέ­τρε­χαν που­θε­νά λόγοι ανω­τέ­ρας βίας) αρχειο­θε­τού­νται ως εκπρό­θε­σμες — άκυ­ρες και δεν αξιολογούνται!

Οι υγειο­νο­μι­κοί αλλά και οι υπό­λοι­ποι δημό­σιοι υπάλ­λη­λοι τοπο­θε­τή­θη­καν ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ κατά της αξιο­λό­γη­σης για­τί έχουν κατα­λά­βει ποια είναι η στό­χευ­σή της: ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ότι οι δεσμεύ­σεις που υπέ­γρα­ψε φαρ­διά — πλα­τιά η κυβέρ­νη­ση και έθε­σαν την «αξιο­λό­γη­ση» ως προ­α­παι­τού­με­νο για την αναι­μι­κή καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη (βλ. γ΄αξιολόγηση), άλλους θα …ταΐ­σει και καθό­λου δεν πρό­κει­ται να βελ­τιώ­σει ούτε την άθλια κατά­στα­ση των κοι­νω­νι­κών υπη­ρε­σιών, ούτε και τα δικαιώ­μα­τα των συνα­δέλ­φων θα διευ­ρύ­νει. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! Ένας νέος Καιά­δας ανοί­γε­ται μπρο­στά μας τόσο για τα μισθο­λο­γι­κά – εργα­σια­κά – συν­δι­κα­λι­στι­κά μας δικαιώ­μα­τα κι ελευ­θε­ρί­ες, όσο και για τις ανά­γκες των ασθε­νών μας.

Όποιες παρα­τυ­πί­ες κι αν κάνουν, όσα ψέμα­τα κι αν πουν κι αυτός ο νόμος και αυτή η «αξιο­λό­γη­ση» κατα­δι­κά­στη­κε στη συνεί­δη­ση των συνα­δέλ­φων και θα μεί­νει στα χαρτιά!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ στα μέλη του Δ.Σ. του σωμα­τεί­ου τις όποιες πιέ­σεις ασκού­νται για τη δήθεν δυνα­τό­τη­τα εκπρό­θε­σμης κατά­θε­σης των εντύ­πων. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ κι εκβιά­ζουν, να ξέρουν ότι υπο­νο­μεύ­ουν το μέλ­λον συνα­δέλ­φων με αντάλ­λαγ­μα «μια χού­φτα ευρώ» και το μόνο που εξα­σφα­λί­ζουν είναι να περά­σουν την υπό­λοι­πη ζωή τους ΣΚΥΦΤΟΙ!

Ας μην καρ­τε­ρά­νε να λυγί­σου­με, μήτε για μια στιγμή!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο