Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύλλογος Γονέων πλασιέ του ΙΑΣΩ για φτηνά τεστ κορονοϊού σε δασκάλους, μαθητές και γονείς

Καθη­με­ρι­νά δια­πι­στώ­νο­νται νέα κρού­σμα­τα του κορω­νοϊ­ού  σε σχο­λι­κές μονά­δες,  με απο­τέ­λε­σμα να κλεί­νουν τμή­μα­τα. Γονείς μαθη­τών, από τμή­μα­τα που παρα­μέ­νουν ανοι­χτά, διστά­ζουν να στεί­λουν τα παι­διά τους στο σχο­λείο, στην προ­σπά­θειά τους να τα προ­στα­τέ­ψουν από τον ιό.

Στη λογι­κή της ατο­μι­κής ευθύ­νης, Σύλ­λο­γος Γονέ­ων Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου του Χαλαν­δρί­ου έκλει­σε συμ­φω­νία με το ΙΑΣΩ για «φτη­νά» τεστ κορο­νοϊ­ού σε δασκά­λους, μαθη­τές και γονείς λει­τουρ­γώ­ντας κυρο­λε­κτι­κά ως πλα­σιέ του ιδιω­τι­κού κέντρου και γρά­φο­ντας στα παλαιό­τε­ρα των υπο­δη­μά­των τους τόσο την απαί­τη­ση των εκπαι­δευ­τι­κών όσο και του γονεϊ­κού κινή­μα­τος για μαζι­κά δωρε­άν τεστ στην εκπαι­δευ­τι­κή κοινότητα.

Είναι μια ενέρ­γεια που δεί­χνει με τον πιο παρα­στα­τι­κό τρό­πο το άγχος και την αγω­νία εκπαι­δευ­τι­κών και γονιών, σε συν­θή­κες έξαρ­σης της παν­δη­μί­ας και το μέγε­θος της αδια­φο­ρί­ας της κυβέρ­νη­σης η οποία μοι­ρά­ζει τζά­μπα ζεστό χρή­μα σε επι­χει­ρη­μα­τί­ες και ΜΜΕ, ενώ κωφεύ­ει στις δρα­μα­τι­κές εκκλή­σεις. γονιών και εκπαιδευτικών.

Στην αδια­φο­ρία της κυβέρ­νη­σης που έχει αφή­σει στην τύχη την υγιει­νή και την ασφά­λεια στα σχο­λεία, βρί­σκει πεδίο κερ­δο­σκο­πί­ας ο ιδιώ­της να κερ­δο­σκο­πή­σει αξιο­ποιώ­ντας ως πλα­σιέ γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στην κοι­νω­νι­κή αναλ­γη­σία της κυβέρ­νη­σης, που ρίχνει το βάρος της προ­στα­σί­ας της υγεί­ας στην ατο­μι­κή ευθύ­νη, και στα ανε­παρ­κή μέτρα υγιει­νής και ασφά­λειας στα σχο­λεία χρέ­ος και ευθύ­νη γονιών και εκπαι­δευ­τι­κών είναι να διεκ­δι­κή­σουν μαζι­κά, επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ σε μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κούς και υπό­λοι­πο προ­σω­πι­κό των σχο­λι­κών μονάδων.

 

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο