Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τέλη κυκλοφορίας 2024 ⚠️ 22+1 🆘 μείνανε…

7 Φλε­βά­ρη σήμε­ρα και η 29η πλη­σιά­ζει _δίσεκτη φέτος η χρο­νιά: θυμί­ζου­με πως η αρχι­κή προ­θε­σμία για τα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας έλη­γε 31-Δεκ-2023, ωστό­σο, ανα­κοι­νώ­θη­κε μία δίμη­νη παρά­τα­ση, όπως ισχύ­ει τα τελευ­ταία χρό­νια _“τυράκι” στα έμμε­σα χαρά­τσια, που γονα­τί­ζουν τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια. Να πού­με με την ευκαι­ρία πως τo 2022 οι έμμε­σοι φόροι απέ­φε­ραν στον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό έσο­δα ~33,2 δισ.€, ένα­ντι 28,1 το 2021 (αύξη­ση ~20%) παράλ­λη­λα το 2023 κάθε Έλλη­νας εργα­ζό­με­νος δού­λε­ψε 177 ημέ­ρες για να κατα­βά­λει τους φόρους και 188 ημέ­ρες για το προ­σω­πι­κό του εισόδημα…

Μπο­ρεί­τε εδώ, μέσα από την ιστο­σε­λί­δα της ΑΑΔΕ, να κατε­βά­σε­τε τα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας 2024, χωρίς κωδι­κούς taxisnet _ με το ΑΦΜ και τον αριθ­μό κυκλο­φο­ρί­ας του οχήματος.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της ΑΑΔΕ, τα ειδο­ποι­η­τή­ρια πλη­ρω­μής τελών κυκλο­φο­ρί­ας 2024 είναι δια­θέ­σι­μα από την εφαρ­μο­γή myCAR και οι ιδιο­κτή­τες των οχη­μά­των μπο­ρούν να πλη­ρώ­σουν τα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας μέσω της σχε­τι­κής πλατ­φόρ­μας με τρεις τρόπους.

  • Μέσω των μηχα­νη­μά­των αυτό­μα­των συναλ­λα­γών που βρί­σκο­νται στις τρά­πε­ζες. Σε αυτή την περί­πτω­ση θα σας ζητη­θεί το QR Code, το εικο­νί­διο δηλα­δή που βρί­σκε­ται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • Μέσω web banking εφό­σον έχε­τε πρό­σβα­ση στη δια­θέ­σι­μη από την τρά­πε­ζά σας εφαρ­μο­γή. Σε αυτή την περί­πτω­ση θα σας ζητη­θεί ο κωδι­κός RF (ο 23ψήφιος αριθ­μός που βρί­σκε­ται στο κέντρο του ειδο­ποι­η­τη­ρί­ου αμέ­σως μετά τα γράμ­μα­τα “RF”) και τέλος,
  • Σε τρά­πε­ζα ή σε υπο­κα­τά­στη­μα των ΕΛΤΑ, έχο­ντας εκτυ­πώ­σει εκ των προ­τέ­ρων το ειδοποιητήριο.

Εκτύπωση και με κωδικούς Taxisnet

  • Θα πρέ­πει να έχε­τε τους κωδι­κούς του Taxisnet, το προ­σω­πι­κό σας ΑΦΜ καθώς και τον αριθ­μό κυκλο­φο­ρί­ας του οχήματος.
  • Στη συνέ­χεια μπαί­νε­τε στην εφαρ­μο­γή MyCar της ΑΑΔΕ.
  • Κατό­πιν, πατά­τε την επι­λο­γή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Έπει­τα, εισά­γε­τε τους κωδι­κούς του Taxisnet και μετά πατά­τε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Μετά πατά­τε «Τέλη Κυκλο­φο­ρί­ας Οχημάτων».
  • Αμέ­σως μετά επι­λέ­γε­τε «Ειδο­ποι­η­τή­ρια Τελών Κυκλο­φο­ρί­ας Οχημάτων».
  • Έπει­τα, επι­βε­βαιώ­νε­τε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφα­νί­ζο­νται είναι τα σωστά και στη συνέ­χεια εισά­γε­τε τον αριθ­μό κυκλο­φο­ρί­ας του οχήματος.
  • Κατό­πιν, πατά­τε πάνω στο «Ειδο­ποι­η­τή­ριο Τελών Κυκλο­φο­ρί­ας» προ­κει­μέ­νου να σώσε­τε το αρχείο στο κινη­τό ή σε κάποιον υπο­λο­γι­στή, όπου στη συνέ­χεια μπο­ρεί­τε να το εκτυπώσετε.

Σημειώ­νε­ται πως στην περί­πτω­ση που το όχη­μα κυκλο­φο­ρεί ή είναι σταθ­μευ­μέ­νο σε δημό­σιο χώρο και φέρει πινα­κί­δες, ενώ βρί­σκε­ται σε ψηφια­κή ακι­νη­σία, επι­βάλ­λε­ται πλη­ρω­μή των Τελών Κυκλο­φο­ρί­ας και το πρό­στι­μο εκπρό­θε­σμης πλη­ρω­μής τους, καθώς και διοι­κη­τι­κό πρό­στι­μο 10.000 ευρώ. Σε περί­πτω­ση υπο­τρο­πής επι­βάλ­λε­ται διοι­κη­τι­κό πρό­στι­μο 30.000 ευρώ και αφαι­ρεί­ται το δίπλω­μα οδή­γη­σης του ιδιοκτήτη/κατόχου.

ℹ️  Το πώς δηλώ­νε­ται στην αρμό­δια Δ.Ο.Υ η ακι­νη­σία του οχή­μα­τος μπο­ρεί­τε να δεί­τε εδώ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο