Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα πρώτα χιόνια στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης — Χιόνια και στη Θράκη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

​Ποδα­ρι­κό με χιο­νό­πτω­ση, αν και ασθε­νή, στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά του νομού, έκα­νε ο Δεκέμ­βριος στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Με τη θερ­μο­κρα­σία να έχει πέσει, οι πρώ­τες νιφά­δες χιο­νιού έκα­ναν την εμφά­νι­σή τους από το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας στο Σοχό, λίγα χιλιό­με­τρα έξω από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Δεν ανα­φέρ­θη­καν προ­βλή­μα­τα και η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των διε­ξά­γε­ται κανο­νι­κά σε όλο το οδι­κό δίκτυο της περιο­χής. Στα πεδι­νά της Θεσ­σα­λο­νί­κης, το θερ­μό­με­τρο δεί­χνει μονο­ψή­φιες τιμές, και στο κέντρο της πόλης η θερ­μο­κρα­σία, το πρωί, δεν ξεπερ­νού­σε τους 5 βαθ­μούς Κελσίου.

Σύμ­φω­να με την Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία, για σήμε­ρα ανα­μέ­νο­νται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών βρο­χών από το από­γευ­μα, ενώ η θερ­μο­κρα­σία δεν θα ξεπε­ρά­σει τους 8 βαθ­μούς. Αισθη­τή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας κατα­γρά­φε­ται σε όλους τους νομούς της Μακε­δο­νί­ας. Υπό το μηδέν έχει πέσει ο υδράρ­γυ­ρος στο νομό Φλώ­ρι­νας, όπου μετρή­θη­καν οι χαμη­λό­τε­ρες τιμές της ημέ­ρας (Νέος Καύ­κα­σος ‑8, στην πόλη της Φλώ­ρι­νας ‑6, Βαρι­κό ‑5).

Παράλ­λη­λα, χιο­νό­πτω­ση σημειώ­θη­κε και το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας στην περιο­χή της Νυμ­φαί­ας Κομοτηνής.

Μάλι­στα, όπως φαί­νε­ται και στις φωτο­γρα­φί­ες του inkomotini.news, υπάρ­χει χιο­νό­στρω­ση στο οδό­στρω­μα, στον κάθε­το άξο­να Κομο­τη­νής-Βουλ­γα­ρί­ας, λίγο πριν τα σύνο­ρα Νυμ­φαί­ας-Μακά­ζα, στο ύψος του τελευ­ταί­ου τούνελ.

Χιο­νο­πτώ­σεις πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στις 19:45 χθες το βρά­δυ πάνω από τα 600μ. περί­που στα βορειό­τε­ρα τμή­μα­τα της Ροδό­πης. Ενδει­κτι­κά, στον Εχί­νο Ξάν­θης (300μ.) ο υδράρ­γυ­ρος έδει­χνε τους 3 °C και είχαν πέσει σχε­δόν 30mm.

soxo soxo3 soxo7 soxo8

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο