Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εμπιστεύομαι το λαό: όχι μόνο θα αντισταθούμε, αλλά και θα νικήσουμε! — Fidel Castro Ruz

Δεν θα μας απο­θαρ­ρύ­νουν, δεν θα μας εκφο­βί­σουν. Δεν θα δώσου­με εγγυ­ή­σεις στην αντε­πα­νά­στα­ση, Δεν θα κάνου­με αυτά που μας εκβιάζουν!
🇨🇺    Fidel Castro Ruz (1980)

Homenaje a Fidel Castro RuzΌλες αυτές οι ανα­λύ­σεις, όλοι αυτοί οι υπο­λο­γι­σμοί, τα σχέ­δια επί χάρ­του που κάνει η Δύση, είναι κάτι που διε­γεί­ρει την υπε­ρο­ψία της και ενθαρ­ρύ­νει την αλα­ζο­νεία και τους κομπα­σμούς της.
Αλλά και τις παντοει­δείς της αυτα­πά­τες.
ΟΚ! αλλά, πώς να το κάνου­με; η μοί­ρα μας ανέ­θε­σε αυτό το καθή­κον, να είμα­στε εχθροί της αντί­δρα­σης της Αυτο­κρα­το­ρί­ας και της αντε­πα­νά­στα­σης και να είμα­στε επί­σης ελπί­δα!
Και για­τί όχι;
Απο­τε­λεί προ­νό­μιο της ιστο­ρί­ας, σαν σοσια­λι­στι­κή χώρα να υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε τη δική μας εμπει­ρία, με βάση όσα έχου­με μάθει, με βάση αυτά που βλέ­που­με και συγκρίνουμεHomenaje a Fidel Castro como fundador de CDR 1

Και εμπιστεύομαι το λαό… εντελώς και ανεπιφύλακτα!

Πρέ­πει να συνε­χί­σου­με να ανα­λύ­ου­με τα προ­βλή­μα­τα. Είμαι σίγου­ρος για όσα φώνα­ξα σε όλους: όχι μόνο ότι θα αντι­στα­θού­με, αλλά ότι θα νική­σου­με.
Αυτοί οι τύποι πρέ­πει να μάθουν λίγα μαθη­μα­τι­κά, του θυμί­ζου­με την ιστο­ρία των πόλε­ων Sagunto και Numancia
(ΣΣ|> μεγά­λη μάχη του 219 πΧ. –σύμ­βο­λο αντί­στα­σης ενα­ντί­ον της Καρ­χη­δό­νας με επι­κε­φα­λής τον Αννί­βα [Aníbal Barca])

🇨🇺  Και πρέπει να τους δείξουμε, να τους κάνουμε να δουν καθαρά τι θα σήμαινε μια επίθεση εναντίον του λαού μας.

Fidel ¡Hasta Siempre vivo Comandante

Fidel Castro Αβά­να, 1964

Πιστεύω ότι σήμε­ρα η ενό­τη­τα του λαού παί­ζει θεμε­λιώ­δη ρόλο. Ο πατριω­τι­σμός μας παί­ζει θεμε­λιώ­δη ρόλο. Και δεν πρό­κει­ται να το αφή­σου­με… υπάρ­χουν ρωγ­μές, και κανείς δεν ανοί­γει ρωγ­μές εδώ.
Ούτε πρέ­πει να είμα­στε ανε­κτι­κοί στα σκου­λή­κια και στην αντεπανάσταση.
Αυτό θέλουν οι διά­ση­μοι που συκο­φα­ντούν τη χώρα, οι διά­ση­μοι που ενθαρ­ρύ­νουν την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα, οι δια­βό­η­τοι που θα ήθε­λαν να υπάρ­χουν κατάλ­λη­λες συν­θή­κες για τον ιμπε­ρια­λι­σμό να επι­τε­θεί στην Κού­βα μαζί με όσους σφυ­ρη­λα­τούν τη συκο­φα­ντία μαζί τους.

🇨🇺  Όλα αυτά! εφαρμόζοντας τους νόμους, αλλά και αλλάζοντάς τους!

Και επί­σης ξεχω­ρί­στε αυτές τις πρά­ξεις προ­δο­σί­ας κατά της πατρί­δας! Από αυτούς που συμ­με­τέ­χουν στις αντε­πα­να­στα­τι­κές εκστρατείες.
ΟΧΙ στην αντε­πα­νά­στα­ση και στις εκστρα­τεί­ες του ιμπε­ρια­λι­σμού κατά της Κού­βας! Δεν θα το επι­τρέ­ψου­με! Ήμα­σταν αρκε­τά ανε­κτι­κοί μέχρι σήμερα.

Και όσοι είναι πρό­θυ­μοι, όπως ο λαός μας, να δια­κιν­δυ­νεύ­σουν τα πάντα για όλα, δεν τους χρειά­ζε­ται κανέ­να savoir vivre ή ανο­χή οποιου­δή­πο­τε είδους με κανέναν.
Και θα είμα­στε όπως πάντα … θα είμα­στε ήρε­μοι, θα είμα­στε γαλή­νιοι, θα είμα­στε δίκαιοι, θα είμα­στε πρά­οι και με σεβα­σμό στον καθέ­ναν όπως κανέ­νας ή καμία κυβέρ­νη­ση δεν ήταν ποτέ!
Οι συκο­φα­ντί­ες ενα­ντί­ον της Κού­βας είναι να γελάς όταν μιλούν για βασα­νι­στή­ρια και όλα αυτά.
Κάτι που δεν έχει συμ­βεί στα 31 χρό­νια της Επανάστασης.
Δεν υπήρ­ξε χώρα πιο δίκαιη από την Κού­βα, για όλα αυτά τα δικαιώ­μα­τα, και δεν ωφε­λεί η προ­σπά­θεια να ρίξουν τόνους και τόνους λάσπης στη χώρα.

Fidel Castro durante la conmemoración del Aniversario del Asalto al Cuartel Moncada 55 aniversario

Μον­κά­δα 26 Ιού­λη — 55η επέτειος

(…)
Δεν θα μας απο­θαρ­ρύ­νουν, δεν θα μας εκφο­βί­σουν. Δεν θα δώσου­με εγγυ­ή­σεις στην αντε­πα­νά­στα­ση, κάτι που δια­κα­ώς επιθυμούν!
Να συνω­μο­τή­σου­με, να προ­δώ­σου­με τη χώρα, να παί­ξου­με το παι­χνί­δι των πιθα­νών εισβο­λέ­ων και εκεί­νων που δεν τους κοστί­ζει τίπο­τε το αίμα εκα­τομ­μυ­ρί­ων ανθρώπων.

🇨🇺  Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε! Και δεν θα το κάνουμε!

Οι αντε­πα­να­στά­τες δεν θα δημιουρ­γή­σουν βάση εδώ, δεν θα βρουν δικαί­ω­μα και ευκαι­ρία να κάνουν εκστρα­τεία κατά της Επανάστασης.
Τέλος! Τελεία και παύ­λα! Το έκα­να πολύ ξεκά­θα­ρο σε όλους.
Εξα­κο­λου­θούν όμως να ενο­χλούν τους ανθρώ­πους μας, το λαό μας. Και ο κόσμος αντι­δρά όταν βλέ­πει μια μικρή ομά­δα, ξέρο­ντας ότι συνω­μο­τούν, ότι είναι προβοκάτορες!
Θα εφαρ­μό­σου­με τους νόμους και θα είμα­στε πιο ικα­νοί από ποτέ και θα πρέ­πει να εργα­στού­με σκλη­ρό­τε­ρα από ποτέ και θα είμα­στε πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κοί από ποτέ.

Αυτό είναι το έδα­φος όπου η μάχη διε­ξά­γε­ται τώρα. Και θα πρέ­πει να είμα­στε τόσο καλοί στρα­τιώ­τες όσο ποτέ δεν είμα­στε και τόσο καλοί πατριώ­τες όσο ποτέ.
Πρέ­πει να θυμό­μα­στε τις μικρο­σκο­πι­κές Sagunto και Numancia αν μας επι­τε­θούν, και τότε θα δουν πως ξέρει και θέλει να πολε­μά­ει ένας λαός.
Δεν τους δίνου­με κανέ­να δικαί­ω­μα να μας υπο­τι­μούν και να μας περιφρονούν.
Καθή­κον δικό μας και δικαί­ω­μα είναι να μην κάνου­με λάθη και πρέ­πει να πρά­ξου­με ό, τι είναι δυνα­τόν για να μην τα κάνουμε.

Comandante en jefe Fidel Castro RuzFidel Castro Signature Red

Fidel Castro durante la conmemoración del 50 Aniversario del Asalto al Cuartel Moncada efectuado en Santiago de Cuba 26 de julio de 2003

Ο Fidel κατά τη διάρ­κεια των εκδη­λώ­σε­ων του 2003 στο Santiago de Cuba

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο