Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Έβρου ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Τσούνη στην Αλεξανδρούπολη

«Η παρου­σία του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, με συνο­δεία πρέ­σβε­ων από Βουλ­γα­ρία, Μολ­δα­βία, Ρου­μα­νία και Ουκρα­νία, η επι­θε­ώ­ρη­ση του λιμα­νιού της πόλης και του έργου FSRU, όχι μόνο δεν απο­τε­λεί παρά­γο­ντα στα­θε­ρό­τη­τας και ασφά­λειας για τον λαό της περιο­χής, αλλά απο­τε­λεί βήμα κλι­μά­κω­σης στην εμπλο­κή της χώρας στους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, στο μακε­λειό του πολέ­μου που διε­ξά­γουν ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία στο έδα­φος της Ουκρα­νί­ας» σημειώ­νει η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώνει:

«Ο λαός της περιο­χής μας γνω­ρί­ζει ότι η μετα­τρο­πή του λιμα­νιού της πόλης σε αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση, η μετα­φο­ρά τόνων πολε­μι­κού υλι­κού στα πεδία των μαχών, η απο­στο­λή ελλη­νι­κών όπλων, αρμά­των μάχης στην Ουκρα­νία μετα­τρέ­πει την περιο­χή σε θύτη άλλων λαών και στό­χο αντι­ποί­νων αντί­πα­λων στρατοπέδων.

Γνω­ρί­ζει ότι η παρου­σία των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών στην περιο­χή μας δεν εξα­σφα­λί­ζει την ασφά­λεια, δεν περιο­ρί­ζει την τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα, που εντεί­νε­ται ή κατευ­νά­ζε­ται ανά­λο­γα με τα ΝΑΤΟι­κά παζά­ρια που εξε­λίσ­σο­νται στην περιο­χή για την συνο­χή της Νοτιο­α­να­το­λι­κής πτέ­ρυ­γας του ΝΑΤΟ. Στό­χος η συν­δια­χεί­ρι­ση του Αιγαί­ου με ΝΑΤΟι­κό μαν­δύα, με λεία τον ορυ­κτό πλού­το από Αμε­ρι­κα­νι­κούς και άλλους μονο­πω­λια­κούς ομί­λους σε βάρος των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων και του περιβάλλοντος.

Αυτό τον στό­χο υπη­ρε­τούν οι δηλώ­σεις ΝΑΤΟι­κών αξιω­μα­τού­χων που λένε “βρεί­τε τα” και μιλά­νε για “ΝΑΤΟι­κό έδα­φος” κάθε φορά που δυνα­μώ­νουν οι προ­κλή­σεις και οι απει­λές. Οι αρνη­τι­κές συμ­φω­νί­ες με ΝΑΤΟι­κή σφρα­γί­δα, που “ψήνο­νται” αυτό το διά­στη­μα, όχι μόνο δεν θα λύσουν κανέ­να πρό­βλη­μα με τη γει­το­νι­κή χώρα, αλλά θα οδη­γή­σουν σε νέους γύρους εντά­σε­ων, αντι­πα­ρα­θέ­σε­ων που θα “επι­λύ­ο­νται” εις βάρος κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των υπό ΝΑΤΟι­κή εποπτεία.

Ο λαός γνω­ρί­ζει ότι από τα εμβλη­μα­τι­κά έργα που γίνο­νται στην περιο­χή, όπως το FSRU, κερ­δι­σμέ­νοι θα βγουν οι εφο­πλι­στές με την μετα­φο­ρά του πανά­κρι­βου αμε­ρι­κα­νι­κού LNG, οι ντό­πιοι και ξένοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι που συμ­με­τέ­χουν στην κοι­νο­πρα­ξία Gastrade, που θα το εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται. Ο λαός της περιο­χής θα συνε­χί­σει να βιώ­νει τη «βαρυ­χει­μω­νιά» της ενερ­γεια­κής φτώ­χειας, του πλη­θω­ρι­σμού και την πανά­κρι­βης ενέρ­γειας, την εντα­τι­κο­ποί­η­ση της εργα­σί­ας, με απο­τέ­λε­σμα να μετρά­με δεκά­δες εργα­τι­κά ατυ­χή­μα­τα, ακό­μα και θανα­τη­φό­ρα, όπως τα τελευ­ταία στο FSRU και στην περι­φε­ρι­κή οδό, τα σακα­τε­μέ­να εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα και στο «βάθος»…. Ανεργία.

Αυτή την πολι­τι­κή υπη­ρε­τούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πολι­τι­κή μετα­τρο­πής της περιο­χής σε ενερ­γεια­κό, δια­με­τα­κο­μι­στι­κό, πολε­μι­κό κόμ­βο και αυτή την πολι­τι­κή χρειά­ζε­ται ο λαός μας να βάλει στο στό­χα­στρο και στις εκλο­γές στις 25ης Ιούνη.

Τώρα συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ για να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, την εμπλο­κή της Ελλά­δας στα σχέ­δια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο