Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τζιτζικώστας και Γιαννούλης μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τζι­τζι­κώ­στας και Γιαν­νού­λης, μετα­τρέ­πουν τη Θεσ­σα­λο­νί­κη και την Κεντρι­κή Μακε­δο­νία σε ορμη­τή­ριο ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ με ό,τι κιν­δύ­νους αυτό συνε­πά­γε­ται για το λαό της», τονί­ζουν σε κοι­νή δήλω­ση οι υπο­ψή­φιοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος και Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος, σχο­λιά­ζο­ντας τον καυ­γά των υπο­ψη­φί­ων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το αν οι πινα­κί­δες θα γρά­φουν «Σκό­πια» ή «Βόρεια Μακεδονία».

Ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος και ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος αναφέρουν:

«Πέρα από την κωμι­κή διά­στα­ση του ζητή­μα­τος, η αντι­πα­ρά­θε­ση των κ. Τζι­τζι­κώ­στα και Γιαν­νού­λη ανα­δει­κνύ­ει για ακό­μα μια φορά την προ­σπά­θεια να στη­θεί μια κάλ­πι­κη και άσφαι­ρη αντι­πα­ρά­θε­ση ανά­με­σα σε δύο συν­δυα­σμούς που συμπλέ­ο­ντας στις στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές τους, απέ­μει­νε να “μαλώ­νουν” για το όνο­μα της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας στις ταμπέ­λες της Περιφέρειας.

Η δια­τή­ρη­ση των σημε­ρι­νών πινα­κί­δων “Σκό­πια”, σε καμιά περί­πτω­ση δεν αμφι­σβη­τεί τη συμ­φω­νία. Απλά ψαρεύ­ει προ­ε­κλο­γι­κά στα θολά νερά του εθνι­κι­σμού και “δίνει πάσες” στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υπο­ψή­φιό του περι­φε­ρειάρ­χη να στή­νει δήθεν προ­ε­κλο­γι­κά “προ­ο­δευ­τι­κά μέτωπα”.

Κοι­νός παρα­νο­μα­στής των κ. Τζι­τζι­κώ­στα και Γιαν­νού­λη, όπως και των κομ­μά­των τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σύγκλι­ση στην ουσία της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών, που δεν είναι άλλη από την ενί­σχυ­ση των αμε­ρι­κο­να­ΝΑ­ΤΟι­κών ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων στην περιο­χή των Δυτ. Βαλ­κα­νί­ων. Για αυτό άλλω­στε και σιω­πούν εκκω­φα­ντι­κά στα εν εξε­λί­ξει σχέ­δια για μετα­τρο­πή του λιμα­νιού της πόλης σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τζι­τζι­κώ­στας συνε­χί­ζει τη γνω­στή του τακτι­κή δήθεν να “κατα­κε­ραυ­νώ­νει” τη συμ­φω­νία χωρίς να λέει κου­βέ­ντα για αυτούς που την έφε­ραν και την επέ­βα­λαν, δηλα­δή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και τους μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Ο κ. Γιαν­νού­λης, όπως άλλω­στε έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, επι­μέ­νει στην προ­σπά­θεια παρα­πλά­νη­σης ότι δήθεν αυτή η συμ­φω­νία θα δια­σφα­λί­σει την ειρή­νη, τη συνερ­γα­σία και τη στα­θε­ρό­τη­τα στην περιο­χή. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως τον δια­ψεύ­δει, καθώς το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι κύριοι παρά­γο­ντες ανα­σφά­λειας, υπο­δαύ­λι­σης των εθνι­κι­σμών και των αλυ­τρω­τι­σμών, που ιδιαί­τε­ρα οι λαοί των Βαλ­κα­νί­ων έχουν γνω­ρί­σει στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια.

Συμπέ­ρα­σμα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τζι­τζι­κώ­στας και Γιαν­νού­λης, μετα­τρέ­πουν τη Θεσ­σα­λο­νί­κη και την Κεντρι­κή Μακε­δο­νία σε ορμη­τή­ριο ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ με ό,τι κιν­δύ­νους αυτό συνε­πά­γε­ται για το λαό της».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο